1

(103 replies, posted in Journalisten)

@lauwin 47 :  après Alost, devais-tu guider les tueurs vers Chièvres  ?

2

(365 replies, posted in Vragen)

Nog een kleine opmerking : als je aan het kruispunt Edingensesteenweg/Ninoofsesteenweg in Leerbeek naar rechts neemt (richting Edingen), kan je een beetje verder op die Edingensesteenweg via een weg rechtsop ook op het vroeger militair domein komen.

3

(365 replies, posted in Vragen)

Nogmaals sorry, ik wil te vlug zijn.... De VW Golf GTI zou opgemerkt geweest zijn in BIERGHES, op de Edingensesteenweg. Hij zou daar in de richting Quenast/Rebecq gereden zijn.

4

(365 replies, posted in Vragen)

Opgemerkt in Quenast bedoelde ik.

5

(365 replies, posted in Vragen)

luk paard wrote:
kenza wrote:

Ben mag topic Kester terug open ?

Kenza, wat de heer Bouten hier verhaalt is allang een gerucht en eigenlijk niets meer dan de bedenkingen vd schrijver. Ik ken de streek als mijn broekzak en ken/kende ook mensen te daar op de basis (zowel in die tijd dan tot op heden). Het is uitgesloten dat daar een bende dolgedraaide gekken op de terugkeer van een bloeddorstige waanzinnige raid/overval/moordpartij met wagen en al is gaan schuilen!
Overigens reed de zoon van een gooikse schepen (die ik ken al is het oppervlakkig) een heel eind achter een racende golf (van wie?) en achtervolgde die een tijdje tot op het moment dat die racende golf door het rode stoplicht reed op de kesterberg (kruispunt edingensesteenweg/ninoofsesteenweg) te leerbeek;! Mocht die golf tot de bende behoor hebben en gaan schuilen zijn op die basis dan had de golf naar rechts gemoeten aan dat kruispunt en dat in een hoek van 90 graden!!!! De schepenzoon zou dat zeker gezien hebben!!
Maar de racende golf (het is nooit geweten wie die bestuurde en wie er bij zat) ging dus rechtdoor door het rode stoplicht en dat is dus richting Halle en steeds meer weg van die basis te Kester! Ik weet dit wel heel erg zeker!!!!

Kortom die golf (wie dit ook waren) is niet naar de basis gereden!

IUiteraard is er toen het groenlicht werd voor de schepenzoon geen spoor meer vd racende golf vermits die al meteen na een bocht vijftig meter voorbij het kruisîpunt uit het zicht is (bij hoge snelheid)
Ik ken echt die omgeving op mijn duimpje dus...mocht die racende zwarte golf naar de basis gereden zijn dan had die 90 graden naar rechts gemoeten op het kruispunt en dat is niet eenvoudig tegen hoge snelheid en zou de schepenzoon zeker ook gezien en gezegd hebben!

Dat er in Gooik door een aantal bewoners een en ander wordt verteld is begrijpelijk want die basis....militaire basis...in een boerengat (want dàt is het daar echt helemaal) spreekt tot de verbeelding (zie ook de atoomrakkettenkwestie: mogelijk zou Kester een doelwit zijn...zouden er raketten zijn....etc)...kortom de lokale oudere bewoners waren wat ongerust en roddelden dus zeker over de basis ( er is ooit nog een demonstraite tegen kernwapens te daar geweest etcook).
Wat de heer Bouten (een journalist maar tevens boekenschrijver) zegt is nergens nog maar op enige manier bewezen!

zo dit nog eens over Kester en Kenza!!

Ik dacht in de vele boeken gelezen te hebben dat de vluchtende VW Golf GTI aan het kruipunt Edingensesteenweg/Ninoofsesteenweg in Leerbeek, dat de VW Golf GTI NIET rechtdoor naar Halle is gereden, maar rechtsaf is geslagen richting Edingen. Hij werd toch later nog opgemerkt in Rebecq ? Sorr luk  paard, maar ik ken die streek ook.

6

(111 replies, posted in Andere)

In het boek van Charlie Hedo "Het Rattenkwartier: Een Blik in het Nest van de Bende van Nijvel" wordt vermeld dat Claude Dubois een zigeuner is (die banden heeft met de families De Staerke en Becker), en dat er zware vermoedens zijn dat Claude Dubois "de killer" is van de Bende van Nijvel en de "slachter van Bergen (Mons)" is.

Als men het krantenartikel dd. 6 mei 2012 hierboven van de journalist Gilbert Dupont (die thans nog steeds journalist is bij La Dernière Heure) aandachtig leest, leidt men eruit af dat het overlijden (in de gevangenis) van Claude Dubois - die over gevoelige informatie zou beschikken van criminele onopgeloste dossiers uit de jaren 80, zoals de Bende van Nijvel - vragen doet rijzen, evenzeer zoals er vragen zijn in verband met de dood van Paul Latinus en de "zelfmoord" van Patrick Haemers (in de gevangenis).

7

(130 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De 2 rijkswachters M.D. en M.H. die genoemd worden in de campingmoorden te Sint-Joris-Weert zijn beiden ex-Dyaneleden. Toch belangrijk om even te melden vind ik.

8

(111 replies, posted in Andere)

Le dépeceur d’Uccle est mort

La cour d’assises l’avait condamné en 2004 pour avoir dépecé au cutter un ressortissant algérien

On apprend – très tardivement – le décès de Claude Dubois, de Bruxelles où il était né le 16 septembre 1943. Le 26 avril 2004, la cour d’assises de Bruxelles l’avait condamné à 30 ans de réclusion criminelle pour le meurtre en 2001 d’un Algérien de 32 ans, qu’il avait dépecé au cutter.

La victime, M. Menaouer Megherbi avait été tuée par balles. Le corps avait été dépecé à Uccle dans un ancien atelier de la rue Vanderkindere.

En 1983, Claude Dubois avait été inculpé à Namur d’avoir tué par balles et dépecé la pensionnaire d’un home, Mme Colette Dumont, dont les morceaux avaient été repêchés ceux-là dans la Meuse. Claude Dubois purgeait sa peine à la centrale de Louvain.

L’info ancienne de son décès survient au hasard d’interrogations qui laissent entendre que Dubois était en possession d’informations sensibles relatives à des affaires criminelles non élucidées des années 1980, dont les tueries du Brabant. Certains s’inquiéteraient dès lors de connaître les causes réelles du décès du dépeceur d’Uccle de la même façon que certains s’interrogent aussi sur la mort de Paul Latinus ou le suicide en prison de Patrick Haemers.

Il est vrai, comme la DH l’avait indiqué le 9 novembre 2011, que Claude Dubois avait des fréquentations : après le meurtre en 2001 à Uccle de cet Algérien dont les morceaux furent trouvés dans le canal Bruxelles-Charleroi, Dubois qui était recherché, fut finalement retrouvé à Anderlecht chez un certain Raymond Lippens. Un ancien truand condamné pour le casse à l’agence de la Société Générale de la rue Haute du 12 avril 1980, encore appelé Casse du Siècle par les journaux d’alors : 220 coffres forcés en une nuit avec un butin de 10 millions d’euros de l’époque, comptez au moins le double aujourd’hui.

Pour le meurtre en 1983 de Colette Dumont retrouvée en paquets dans la Meuse, Claude Dubois avait bénéficié d’un non-lieu en 1989.

Bron: La Dernière Heure | Gilbert Dupont |6 Mei 2012

9

(111 replies, posted in Andere)

Kan u soms het doodsprentje posten? Staat zijn foto er op?

10

(111 replies, posted in Andere)

Heeft er hier niemand op dit forum een foto van die Claude Dubois? Bv. de foto van op zijn doodsprentje?