1

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Juist Bossi. Hier heb ik die PV's gevonden. Gepost door HERVE van het franstalige forum op 4 december 2018 (gepost in verschillende delen). Dank u Bossi om het terug te hebben opgezocht. Alzo kunnen al de forumleden die PV's lezen.

2

(27 replies, posted in Bende De Staerke)

Ben wrote:

Julien De Staerke was blijkbaar uit ander hout gesneden dan zijn familieleden. Hij was intelligent en sluw, de bankier van de clan. Insiders beschouwden hem als een middelman tussen de Bende en de stromannen van de opdrachtgevers. Zo kwam Julien onverwacht in beeld in het dossier rond de staatsgreep Opération Bleue van 1981. Hij bleek duistere zaken te doen met Léon Finné van de banque Copine. Daarbij was onder andere sprake van een schilderijenzwendel. Julien had trouwens met de eerder genoemde Baudry in voorarrest gezeten in een affaire van gestolen schilderijen. 

Bron: Crapule de Luxe | Walter Baeyens

Julien De Staerke (bijnaam "Garçon"). Er is niet zoveel te vinden over hem. Heel merkwaardig...

3

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Django68 wrote:

Toen De Staercke werd geconfronreerd met het Samsonite koffertje waarin de wapens zaten die hij in het bos van Pepingen begraven had werd hij lijkbleek en liet hij zich ontvallen, "Het is gedaan met mij. Ik ben gekozen op basis van mijn dossier." "Mafiosi praten niet" was ook een van zijn uitspraken. Moussa en Karaflis zeiden onaafhankelijk van elkaar dat de bende in verschillende operaties configureerde in opdracht van Julien De Staercke. Bultot ronselde in de gevangenis. Na de arrestatie van Bouhouche hielp Julien Bultot het land uit
(Hilde Geens)

Toch heel belangrijk wat Hilde Geens hier schrijft over Moussa, Karafilis en Julien De Staerke... Zou Julien De Staerke de opdrachtgever geweest zijn ? Deze Julien De Staerke is blijkbaar onder de radar kunnen blijven. Was hij ook geen tipgever van de politie ? Hij was "de intellectueel" van de familie blijkbaar.

4

(498 replies, posted in Algemeen)

Murcielago zou naar de Hoge Raad van Justitie moeten schrijven. Het was zijn voertuig dat door Kaplan Murat werd gestolen.
Mailen naar : klachten@hrj.be

5

(498 replies, posted in Algemeen)

En Murat Kaplan zou op 300 m van de loods in Overijse gewoond hebben (Eikenlaan 36). Dat staat hier ergens op het forum.

6

(498 replies, posted in Algemeen)

Het is onbegrijpelijk dat het dossier van Murat Kaplan verdwenen is. Dat zou moeten in de pers komen. Het dossier van zo een belangrijke gangster, specialist in het rallyrijden o.a.

Of een klachtmail om uitleg hierover naar de Hoge Raad van Justitie: klachten@hrj.be

7

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Dat "verslag" van PV's werd opgesteld door :

  • GPP : Romelart + Moortgat;

  • BOB : Lemmens + Colman.

Dat zal dan waarschijnlijk Roger Romelart zijn...

8

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Aan René De Jonghe worden video-opnamen getoond en worden foto-albums voorgelegd (bij de RW-brigade Aalst).

  • René De Jonghe herkent in een video-opname de persoon die op hem schoot bij de overval in Aalst : de persoon die hij herkent is Philippe De Staerke.

  • René De Jonghe herkent in een foto-album (nr. 1) de persoon die op hem schoot bij de overval in Aalst : het is terug Philippe De Staerke die hij herkent.

  • In een foto-album (nr. 2) wijst René De Jonghe foto nummer 6 aan, namelijk "de rechter bivakmuts die identiek is als deze gedragen door de dader" : het betreft de bivakmuts in beslag genomen bij Karafilis Vasilios.

  • In een foto-album (nr. 3) wijst René De Jonghe foto nummer 2 aan, namelijk "de  mantel gedragen door de dader" : het betreft de mantel in beslag genomen bij Moussa Alain.

Bron : PV nr. 1727 dd. 12 april 1986 RW-Brigade Aalst - Verhoor René De Jonghe.

Ik kan mij niet meer herinneren hoe ik aan deze PV's geraakt ben. Ik denk misschien op dit bendeforum ofwel op het franstalige forum. Ik weet het niet meer... Mijn excuses...

9

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Beknopte samenvatting:

  • De Jonghe René zou Philippe "Johnny" De Staerke herkend hebben aan de Delhaize van Aalst en door hem beschoten zijn geweest.

  • Jean Leimbergen ("Het Manneke"), schoonbroer van Julien De Staerke, zou de wapens geleverd hebben. Hij verbleef in een woonwagenkamp in Nederland (Roosendaal).

10

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Leimbergen Jean ("Het manneke") is de broer van Leinbergen (met N geschreven) Florence, vrouw van Julien De Staerke.

"Het manneke" verbleef in een woonwagenkamp in Nederland (Roosendaal). Hij reed dus rond met wagens met Nederlandse nummerplaten.

Jean Leimbergen ("Het manneke") was dus de "schoonbroer" van Julien De Staerke.

Allemaal zigeuners onder mekaar...

En de wapens die begraven werden door Philippe De Staerke en Yvette Van Hemelrijk in een bos te Pepingen, werden terug opgegraven en naar Julien De Staerke gebracht.

Bron: PV's van de RW