21

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Michel Leurquin van het franstalige bendeforum heeft die posts niet verwijderd. Misschien heeft hij deze nog niet zelf opgemerkt.

22

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Op het franstalige bendeforum van Michel Leurquin kan men de de volledige naam en voornaam lezen van die persoon (F. K.). Ook een foto van zijn grafsteen (met geboortedatum en sterfdatum) is er te zien.

Ikzelf heb die foto waarover fenix spreekt een paar seconden gezien op de FB-pagina van David Van de Steen. Ik wou erop klikken, maar "de inhoud was niet meer beschikbaar". Die foto is amper een paar seconden zichtbaar geweest. Ik kan mij het uiterlijk van die manspersoon niet meer herinneren. Ging veel te vlug.

23

(1,133 replies, posted in 1983)

Maggiore wrote:

Misschien omdat Marcel Morue het target was.

En het echtpaar Fourez-Dewit? Wat waren die volgens u?

24

(1,133 replies, posted in 1983)

Inderdaad P-51! C.P. moet met betere argumenten afkomen en tevens zijn bronnen vermelden.

25

(1,133 replies, posted in 1983)

C.P. wrote:

Een goede reden, degene die Lacroix ontwapende en hem miste, is niet dezelfde als degenen die het Fourez-Dewit-stel en rijkswachter Morue hebben doodgeschoten en vermoord.

Meer uitleg graag!

26

(1,133 replies, posted in 1983)

Van welk kaliber was die kogel die afketste op de epaulet van Jean-Marie Lacroix ? Of was het hagel uit een riotgun? Marcel Morue werd werkelijk "afgemaakt" en Jean-Marie Lacroix "kwam er van af" met een schampschot.

27

(1,133 replies, posted in 1983)

Dat van die "afgeketste kogel op zijn epaulet", is dat wel mogelijk? Van op een korte afstand op hem geschoten? Ik vraag het aan de wapenspecialisten.

28

(1,133 replies, posted in 1983)

Jean-Marie Lacroix heeft na de feiten NOOIT MEER contact opgenomen met de overgebleven weduwe van Marcel Morue en haar twee kinderen (twee dochters dacht ik). Eén van de kinderen heeft dat geschreven in een opmerking n.a.v. een post op de FB-pagina "les tueurs du Brabant Wallon/De Bende van Nijvel". Verleden jaar of reeds twee jaar geleden (de tijd gaat zo snel).

Persoonlijk - ik zeg wel "persoonlijk" - vind ik die passieve houding van die Jean-Marie Lacroix ONMENSELIJK.

29

(1,133 replies, posted in 1983)

Ik wil dit nog even letterlijk posten uit het interview van Eddy Vos i.v.m. de feiten aan de Colruyt van Nijvel:

"Wat later arriveert een rijkswachtcombi, nadat het stille alarm van de winkel is afgegaan. Die wordt onmiddellijk onder vuur genomen. Rijkswachter Marcel Morue sterft, maar zijn collega overleeft de schietpartij. Hij vertelt achteraf dat één dader, een man in een lange jas, heel langzaam op hen afkwam, al schietend. Bang-bang-bang! De rijkswachter doet alsof hij dood is, en ontspringt de dans. En dat vind ik vreemd: de drie andere slachtoffers worden doorzeefd met kogels, zelfs als ze al dood zijn, behalve die ene rijkswachter. Ze nemen zijn wapen af, maar ze laten de boordradio achter. Ik denk dat ze hem gespaard hebben, goed wetende dat hij versterking zou vragen".

Bron: Humo | 6 Februari 2024

Een bemerking:

Eddy Vos vind het vreemd dat rijkswachter Jean-Marie Lacroix de dans ontspringt. Hij wordt door de gangsters NIET afgemaakt van dichtbij zoals de andere slachtoffers met een genadeschot (zoals we weten zou het schot afgeschampt zijn op het epaulet van zijn uniform...). Mag men uit de bewoordingen van Eddy Vos besluiten dat hij twijfels heeft over rijkswachter Jean-Marie Lacroix? Dat is hier al door iemand op dit forum aan bod gekomen. Jullie mening graag hierover.

30

(163 replies, posted in Plaatsen)

Wat deed die politiepatrouille of rijkswachtpatrouille aan café Torrine? Hoe lang stonden zij daar al? Ze hebben blijkbaar de bendeleden laten doorrijden, of niet? Het zouden dus nep-politiemannen kunnen geweest zijn, medeplichtigen dus.