291

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

the end wrote:

Wel ik zal uitleg geven over deze post. In de miljoenen pagina's van het dossier is de naam van deze persoon te vinden, het in '86 geven van die foto aan de speurders loopt synchroon met andere info die de ronde deed. Die foto diende als bevestig van andere info. Die komt er niet zomaar in. Wat zei Bultot op 10 november '85? We weten wie maar ze willen niet luisteren!

Wat die foto ivm Aalst heel interessant maakt is het volgende. De daders in Aalst kenden Aalst voor specifieke redenen. Zowel de redenen zijn ooit uit het dossier verdwenen als een verkeerde naam op de foto. Als die man op de foto een dader van Aalst is en verdwenen stukken met het doel te maken hebben dan met je de dader zoeken in de biotoop die met het doel te maken heeft. Zie de wapencatalogus.

the end : Bevindt er zich een foto van R.A. in het dossier Mendez denk je?

292

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Nog steeds geen antwoord vanwege "the end" op mijn vraag: "Wie is R.A.?" in zijn post 337 hierboven.

293

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dit schrijft "the end" in post 337 hierboven: "Een zekere R. A. is volgens mij een kanshebber." Wie bedoelt u the end?

294

(44 replies, posted in Bende De Staerke)

Ben, weet je soms of Istvan Farkas (Pinta) nog leeft?

295

(784 replies, posted in 1982)

En Istvan Farkas (Pinta), schoonbroer van Philippe "Johnny" De Staerke, had ook reeds iemand "gemarteld dacht ik...

296

(753 replies, posted in 1985)

Ik heb na mijn post hierboven gezien dat ik efkens verkeerd ben geweest. De bende gebruikte een Golf I dacht ik. Ikzelf had een Golf III. Ik blijf bij mijn stelling dat met 4 man aan boord het voertuig niet meer spectaculair snel was. De prestaties opgegeven door de constructeur zijn altijd verwezenlijkt in optimale omstandigheden. Nu zwijg ik over dit onderwerp. Ik wil niet in discussie gaan met eeuwige betweters hier op het forum. Amen.

297

(753 replies, posted in 1985)

Ik zou eventjes een kleine opmerking willen maken ivm een VW Golf GTI, het type dat gebruikt werd door de Bende (een Golf III). Zo een Golf had in die periode 112 PK DIN. Zo een Golf GTI van die tijd was snel, maar als je daar met 3 of 4 inzit (waaronder een reus), ligt dat helemaal anders. Met vier man in zo een Golf kan je m.i. moeilijk snelheden halen van 150 km per uur of meer. Tenzij, tenzij dat de motor van die Golf GTI "getuned" (opgedreven) was door een specialist. Ikzelf heb een Golf GTI gehad (Golf IV) van het jaar 1993, die had 115 PK DIN en als je daar met vier inzat was hij toch zo snel niet hoor!

298

(12 replies, posted in Hypotheses)

lepetitchat wrote:

tijdens de overval op de Colruyt.

Bedoelt u de overval op de Colruyt van Halle op 3 maart 1983?

299

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Van harte dank voor de link coconut. Dat is klaar en duidelijk wat in dat document staat:

"Uit schrik dat hij zou gaan klikken zagen bepaalde ex-collega’s hem liever dood dan levend in de handen van de Belgische Justitie".

Hopelijk lezen de speurders mee!

300

(601 replies, posted in Hypotheses)

kuros wrote:

Waarom ik denk dat de eerste reus niet dezelfde was in Aalst? Omdat ik enkele weken voor de overval (het moet een dinsdagavond geweest zijn) bezoek heb gekregen van bepaalde reus en die dan zou vragen om rijkswacht te bellen. Hij kon het niet gewoon worden in de maatschappij. Hij was 2 of 3 dagen ontslagen uit Nieuwe Wandeling in Gent. Maar is volgens mij niet "toevallig" binnen geweest. Hij had een gesprek met een bepaald iemand. Die dan zei: "ik beloof u ik ga u schrijven en zal u komen bezoeken."

Nadien op 9 november krijg ik opnieuw bezoek enkele uren voor de raid van 6 personen, waarvan ene langen. Of mocht diezelfde persoon dan niet meekomen? Wetende dat hij zou herkend worden (kan ook!) en was hij er toch bij? Wat betreft dat die boeven geen normaal leven konden leiden geloof ik best: ze hadden moeder natuur enorm tegen. Ze hadden allen het bandietengezicht. Enkel goed voor in een film te spelen en de "slechterikken" uit te hangen. Geen normale job en ook geen normale relatie! ze schrokken af! Sorry, het was zo.

Weet ondertussen iemand meer hierover?