471

(124 replies, posted in Wagens)

Het kan ook zo zijn dat de dieven van de wagens er overal mee durfden rondrijden omdat ze toch "bescherming" genoten.

472

(124 replies, posted in Wagens)

Ik heb hierboven een verkeerde straat geschreven ivm de overval door de Bende van Nijvel van de bijouterie van Jean Szymusik in Anderlues op 1 december 1983... Mijn excuses. Die bjjouterie bevindt zich niet in de rue de l'Ecole 80 in Anderlues, maar wel in de rue de la Station 80 in Anderlues.

473

(124 replies, posted in Wagens)

LEO, dat zou straf zijn. Dit kasteel van Hourpes eveneens geciteerd in de X-dossiers? Ik ga het verder opzoeken hoor... Dat is zeer interessant.

Als ik het YouTube-filmpje dat Merovinger heeft gepost in 2012 goed begrijp, gaat dat filmpje dus over de plaatsen waar de VW Golf GTI - gestolen bij Jacques Van Camp (Les Trois Canards) - met achteraan de grote sticker "I LOVE AUSTRALIA" dus gezien aan dat kasteel in Hourpes...

474

(124 replies, posted in Wagens)

Het Kasteel van Hourpes (Thuin), chemin de Beaufaux. Ik heb er gisteren een foto van genomen. Ik weet niet hoe ik ze hier kan posten. Op het YouTube-filmpje waarover ik hierboven spreek, zie je dit kasteel na ongeveer 3 minuten. Cöordinaten: 50.367763, 4.301961 » Google Maps

Dit kasteel ligt op een steenworp van de plaats waar 1 of 2 uitgebrande VW GTI's werden gevonden in het bois de Hourpes in 1983. Het kasteel en het bois de Hourpes liggen ook amper een kleine 2 à 3 km van de rue de l'Ecole nr. 80 in Anderlues waar de bijouterie op 1 december 1983 werd overvallen. Ik wist niet dat dit alles zich zo dicht bij mekaar bevond. Het is maar als je ter plaatse gaat kijken dat je dat opvalt.

Ik vernam dus gisterennamiddag dat dit kasteel is bewoond door "maffiosi", des Italiens, des criminels ...

475

(124 replies, posted in Wagens)

Merovinger, deze namiddag met mijn echtgenote een uitstapje gedaan naar Thuin (ville haute), naar de abdij van Aulne en naar Hourpes. In Thuin (ville haute) een babbeltje gedaan met twee vrouwen (op het eerste gezicht ouder dan 75 jaar). Omdat ik wist dat er in de "bois de Hourpes" 1 of zelfs 2 uitgebrande VW's van de Bende van Nijvel werden gevonden, vroeg ik aan deze 2 vrouwen waar Hourpes en het bois de Hourpes zich bevonden. Ik heb NIET gesproken over de uitgebrande VW's van de Bende van Nijvel.

De vrouwen vertelden mij dat er in Hourpes een paar werkmanshuizen staan en een kasteel bewoond door "maffiosi" (ze gebruikte de term "maffiosi"). Ik vroeg aan deze vrouwen: "Ce sont de criminels qui habitent dans ce château?". Zij antwoorden: oui, des maffiosi, des Italiens... Ik ben naar Hourpes en dat kasteel gaan zien. Nu vind ik hier toch wel zeker op het filmpje hierboven dat door Merovinger werd gepost (YouTube), dat kasteel terug... (Kijken naar dat YouTube-filmpje vanaf 02:54.) Die vrouwen zegden dus dat in dit kasteel "maffiosi" woonden... Zou dat ook reeds geweest zijn in 1983?

476

(760 replies, posted in 1985)

Ja, dat is de Edingensesteenweg, Kenza. De Steenweg Asse-Edingen is een oude Romeinse steenweg. Deze steenweg kruist de Ninoofsesteenweg aan het kruispunt te Leerbeek. Deze oude Romeinse steenweg loopt verder vanaf Leerbeek altijd rechtdoor (chaussée Brunehault). Op het einde van deze oude Romeinse steenweg passeer je achter de SHAPE in Casteau en je komt uiteindelijk uit op de steenweg Mons-Ath. Hier neem je rechts en een tiental km verder ligt het SHAPE-vliegveld van Chièvres.

Je moet eens kijken op een kaart en je ziet dat je vanuit Leerbeek vlot tot achter de SHAPE in Casteau geraakt of nog verder op het SHAPE-vliegveld van Chièvres. Ik doe deze oude Romeinse Steenweg (chaussée Brunehault) regelmatig met de moto.

477

(59 replies, posted in Getuigen)

Dat is inderdaad zo P-51. Als men het abstract en anoniem houdt, wordt het natuurlijk nooit duidelijk. De Bende van Nijvel heeft wel de ergste misdaden gepleegd sedert het ontstaan van België.

478

(24 replies, posted in 1980-1989)

Aubanel, kan je soms geen meer letters vrijgeven bij die initialen P.V.? Ik ben die naam volledig vergeten. Dank bij voorbaat.

479

(24 replies, posted in 1980-1989)

Zenga, dat staat inderdaad in dit nieuwe boek. Raar nietwaar?

Zenga, wie was die rijkswachter welke door Bozidar Djuroski jr. werd herkend aub?

480

(134 replies, posted in Andere Personen)

Kan er iemand aub een foto posten van die Claude Dubois? Indien niet, hem nauwkeurig beschrijven: leeftijd, uiterlijk, woonplaats, veroordelingen, beroep, ... Ziet er toch een ultra gevaarlijk individu uit.