De auteur kon onlangs een woordje uitleg geven op Radio 1 (Interne Keuken). Het interview kan je hier herbeluusteren » radio1.be

2

(447 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik denk aan Stefano Delle Chiaie.

3

(1,121 replies, posted in 1985)

the end wrote:

In Aalst zijn er verschillende talen gesproken door de daders, Frans, Nederlands (een paar woorden) en een onbekende taal. Voor die onbekende taal zijn er maar een paar opties die af te leiden zijn uit het dossier. Ik kan verstaan dat je benieuwd bent naar de opties maar dit is een cruciaal gegeven dat ik nu nog niet online ga plaatsen.

Hebreeuws ?

4

(257 replies, posted in Andere feiten)

the end wrote:

Lees wat er staat in die nota: Omkoopbaarheid en amoraliteit gaan hand in hand met onvoorzichtigheid, de realiteit overtreft de fictie Die omkoopbaarheid en amoraliteit, iets verder gestoord is, onvoorspelbaar, inconsequent, egocentrisch, megalomythomaan en zonder enige twijfel masochist. Die persoon uit de x-nota bevind zich in de buurt van een amorele sadist!

Een groot aantal eigenschappen lijken te sporen met wat we over Farcy weten, behalve dan dat hij masochist zou zijn, eerder sadist. Zo wordt een van de personen uit zijn omgeving als zijn slaafje beschreven. Dat de Fransen info over hem hebben, kan kloppen want hij is in Frankrijk geboren en verbleef nabij de grens. Het feit dat hij zolang ongestraft zijn gang kon gaan is toch niet normaal. Misschien moeten we de nota eens ontleden met Farcy als mijnheer X. Als partner/afnemer in het drugs voor wapens verhaal met de Libanezen bijvoorbeeld.

5

(464 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

the end wrote:

Wat huurde Mendez aan Immobilière Meulemans? Zou het dus een tweede huis van Mendez in Jette kunnen zijn? Bouhouche had ook zijn winkel in Jette.

Puur speculatief: zou het kunnen dat Mendez de huur betaalde van de wapenwinkel van Bouhouche? En Bouhouche er de wapens verkocht die Mendez verdonkeremaande bij FN? Zo zou er makkelijk een zakenconflict kunnen ontstaan zijn.

6

(63 replies, posted in Organisaties)

Ik zie ook geen directe linken met bendefeiten. Maar enerzijds zien we Stefano Delle Chiaie hier geheime vergaderingen houden over clandestiene acties met de extremere elementen van VMO. Delle Chiaie is niet de eerste de beste in de wereld van het terrorisme. Voordat hij terecht moest staan voor de Bologna aanslag, was hij reeds beschuldigd van een bomaanslag op een bank in Milaan met 16 doden en meer dan 100 gewonden (1969), twee mislukte bomaanslagen, een bomaanslag op een trein in 1974 en een moord op een Italiaanse rechter in 1976.

Van Roger Spinnewijn is geweten dat hij in 1975 onderricht gaf in het gebruik van explosieven bij een door de Britse neonazi's van Colomn 88 ingericht trainingskamp. Hij is in 1980 bij de bestorming van de Brugse Halletoren en is hij ook aanwezig op een trainingskamp van de extreemrechtse protestantse Ulster Volunteer Force. Je zou je kunnen afvragen welke motivaties beide partijen hadden om samen te zitten. Ik vermoed dat de heren in juni 1980 niet samenkwamen om een potje te manillen. wink

Anderzijds zie je dan dat zijn goede vriend Elio Ciolini (aka Baccioni) via Robert Wellens (die een uitgebreide correspondentie voerde met Leon Degrelle) in rechts-politieke kringen in Brussel wordt geïntroduceerd en via deze kliek bij de Haemers bende terecht komt, waar zijn rol tot op heden onduidelijk is.

Het lijkt er dus sterk op dat beide heren heel bewust naar België komen met bepaalde bedoelingen. Of de Bende van Nijvel hiervan in het verlengde ligt is inderdaad verre van duidelijk noch bewezen.

7

(63 replies, posted in Organisaties)

En kijk wat we hier lezen over de intussen overleden Roger Spinnewijn:

"Maar hij is ook een man met vele buitenlandse contacten. Zo is hij aan de vooravond van de IJzerbedevaart in 1980, samen met Karel Dillen, gastheer voor een bont gezelschap van Duitse, Britse en Franse extreemrechtsen tot neonazi’s. Hij verwelkomt in Brugge ook de ‘nieuw-rechtse’ Franse filosoof Alain de Benoist."

De IJzerbedevaart vond in 1980 plaats op 29 juni.

8

(63 replies, posted in Organisaties)

Stefano Della Chiaie werd in 1980 opgemerkt op volgende vergadering:

Diksmuide, Belgium: June. International neo-fascist rally hosted by Flemish Militant Order (VMO), attended by neo-fascists from Italy, France, Spain, the United States and Britain. According to the British anti-fascist magazine Searchlight, a secret meeting was held in Bruges to discuss clandestine activities such as the exchange of personnel to effect jobs in each other's countries and the establishing of an escape network and the setting up of a network of "safehouses" for neo-fascists on the run. The British neo-fascist organisation, the League of Saint George, undertook to provide cover for wanted neo-fascists.

Bron: Stefano Delle Chiaie, portrait of a black terrorist | Stuart Christie | 1984

9

(101 replies, posted in Andere)

Scaramouche wrote:

Sebastiaan, in de reportage van TV Oost hoor je toch wie er gereageerd heeft (in het eerste interview van Edwig Steppé)? Het was zijn vroegere overste Procureur generaal André Van Oudenhove!

Inderdaad, ik had niet goed opgelet, bedankt voor de invulling.

10

(101 replies, posted in Andere)

Respect voor je getuigenis, maar waarom na al die jaren niet gewoon man en paard noemen, Mr. Steppé? Of moeten wij de papieren berg doorzoeken om weeral eens te gissen wie of wat? Wie waren je oversten en wat hebben ze concreet gedaan? Als de insinuatie klopt, gooi het dan toch volledig in de openbaarheid met naam en toenaam. Wat heb je te verliezen?