41

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Inderdaad, Blanchart als de reus is erg onwaarschijnlijk. Excuus, maar ik heb de indruk dat het de zoveelste witwasoperatie betreft in dit dossier. Het is toch duidelijk dat er een aantal domme krachten moeten zijn geweest die louter uitvoerden en dan wellicht 2 of meer verbindingspersonen-supervisoren, waaronder welhaast zeker Bultot en Bouhouche.

Hoogst eigenaardig is ook de timing, Blanchart overleden en plots komt het één en het ander in een stroomversnelling. Heeft dit soms te maken met het feit dat doden niet spreken? Ik denk dat men vooral angst heeft van de link van de domme krachten-uitvoerders naar de tussenpersonen!

42

(91 replies, posted in Magistraten)

Ik neem aan omdat er geen informatie publiek bekend is. Er staat wel iets op deze site over een familielid van Acke dat contact had met een bende-slachtoffer en werd afgeluisterd.

43

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Nummers 4, 10 en 14. Wil er niets mee pretenderen, verre van, weet zelf ook dat het niet veel om het lijf heeft, maar vind het toch curieus, is alles. Om het goed te zien moet je wel op foto's klikken hier op site om een groter beeld te hebben, en eventueel voor foto extra venster naast foto van dhr. Blanchart leggen. Foto staat onder puntje 6 van dit item.

44

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Nu zijn er géén gelijkenissen tussen Blanchart en de robotfoto's zoals die er zijn t.a.v. de personen Bouhouche en Bultot. Er zijn ook geen foto's van Blanchart bekend ten tijde van de gebeurtenissen. Ik ben wel nog eens gaan kijken naar de robotfoto's van de killer. Wat stel ik in ieder geval vast, dat er weinig gezichtstrekken zijn die het toelaten paralellen te trekken bijna 30 jaar na de feiten. Er zijn evenwel 2 dingen die toch vast te stellen zijn en wellicht ook bijna 30 jaar na de feiten indentiek blijven.

  1. De killer zijn rechterkaak is substantieel breder of dikker zo men wil dan z'n linkerkaak. Rechts en links hier vanuit het gezichtspunt van de persoon zelf. Op de foto is dit dus de linkerkant.

  2. Het rechteroor van de killer staat substantieel lager dan het linkeroog. Op de foto wederom omgekeerd.

Ik ben eerst gaan kijken op de robotfoto's, vervolgens naar de foto van Blanchart. Weet het, dit is niets om over naar huis te schrijven, maar het is toch iets. Daarenboven is zijn rechteroog evenals bij de killer substantieel meer naar buiten gekeerd.

45

(16 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zou moeten lukken via google: 'Bendecommisie Parlementaire handelingen stukken Renaat Landuyt'. Ben er ook al een keer naar gaan kijken en geloof dat ik dat toen ongeveer zo gevonden heb. Is wel niet echt geschreven om een aangename lezing te bevorderen, maar de inhoud is vrij goed met vrij veel zijn voor synthese. Je kunt best beginnen met de inhoudstafel te bekijken en vervolgens de bladspiegel van wat je zou interesseren. Of anders via website Kamer van Volksvertegenwoordigers.

46

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ach, enkele bescheiden bemerkingen (uiteraard is dit slechts een particuliere mening):

  1. Heb zelf eerder de indruk dat dit altijd al geweten is geweest door de cel Jumet, of in ieder geval al héél lang;

  2. Dat nu het wat heet wordt onder de voeten van de cel en de magistraten, er komt immers steeds meer informatie naar buiten die hun morele en algemene bekwaamheid in twijfel trekt, ze wel iets moeten gaan bereiken. Zo heb ik Eddy Vos bepaalde pistes altijd als 'totaal ongeloofwaardig' zien afdoen. Vervolgens hoor ik hem zeggen op Klara in een interview waarbij ook Dhr. Bouten aanwezig was naar aanleiding van z'n boek, iets in de zin van: 'Ik heb veel respect voor Dhr. Bouten en z'n boek, maar er is een groot verschil tussen een boek en daders voor een Hof van Assisen brengen', m.a.w. ineens dekt hij zich in en zijn al die pistes die volgens zijn eerdere uitspraken louter cowboyverhalen zijn toch waardevol! Tiens, tiens, tiens.

  3. Ik denk dat we nu in het stadium zijn aanbeland waarin men alles op een kleine groep uitvoerders zal proberen afschuiven, zeker indien zij al overleden zouden zijn. En op welke manier kent Deprêtre zoveel details, misschien stond hij gewoon nogal dicht bij de opdrachtgevers. Ik heb de indruk dat er ook een groot misverstand is ten aanzien van de politiek-criminele piste (wapenhandel, drugs, witteboordencriminaliteit, ...). Er is daarom geen formele opdracht gegeven, wellicht heeft men via WNP de traditionele gansters in een bepaalde richting geduwd. Moesten dit zo'n snuggere figuren zijn, uiteraard niet, werkte de bescherming dan was er geen probleem, werkte de bescherming niet naar behoren, kon men het in de schoenen schuiven van een bende marginalen, wat Deprêtre trouwens geprobeerd heeft!

47

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In ieder geval is de timing van de onderzoeksdaden wederom zéér eigenaardig. Was het bewijsmateriaal soms niet meer veilig na het overlijden van Blanchart? Opgraven om in de doofpot te steken dus, zal wel weer een dikke farce worden!

48

(78 replies, posted in Andere Personen)

The Navigator, ikzelf heb er buiten het feit dat er mogelijkerwijze overeenkomsten zijn met de robotfoto ook nog géén aanwijzingen voor tegengekomen, maar omtrent de oude zijn er geloof ik ook weinig elementen bekend, of is dit wel zo, is iemand hiervan op de hoogte?

Het is wel een feit dat hij een ferrari gehad heeft in ieder geval en dat de oude over uitzonderlijke stuurmanskunsten moet hebben beschikt. Het één sluit het ander niet uit, maar het is natuurlijk een louter denkbeeldige piste, maar toch men complimenten voor het interessante item van 'The Navigator', zeker wat de timing van het proces 'Habran' betreft en de jongste ontwikkelingen in het dossier.

In ieder geval is die 'Habran' een zéér gevaarlijk ventje.

49

(140 replies, posted in 1983)

dim, wat u vertelt is zéér interessant vanuit die piste. Was Gol ook niet joods? Meen zoiets gelezen te hebben. Er zijn bovendien eigenaardige linken tussen CIA, Navo en bepaalde joodse middens.

50

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Doet me een beetje denken aan een zoekactie van enige tijd geleden in een Gentse garage naar het paneel van de rechtvaardige rechters; dat wordt allemaal met veel tromgeroffel aangekondigd, legt zware lasten op de middelen, waar wat levert het op? Heb daar ondertussen ook niets meer van gehoord. Ook aan dat geval zat een reukje; is vaak met Frans Van Cauwelaert in verband gebracht, maar weet in de verste verte niet of daar maar ook iets van aan is.