121

(26 replies, posted in Nieuws)

Hoe men er vermoedelijk op uitgekomen is (en het is relevant voor onderzoek Bende van Nijvel):

Er zijn een aantal bedrijven zoals 23andme waar je een kit krijgt opgestuurd, dat je met speeksel dient terug te sturen. Op basis daarvan gaat men dan een genetische test doen om een aantal vaak voorkomende ziektes met een genetisch component al dan niet uit te sluiten en/of de afkomst van uw voorvaderen na te gaan. Dit kan al voor 100-200 dollar en is enorm populair in Amerika (het begint hier nu ook stilletjes aan over te waaien).

Het resultaat is dat deze bedrijven gigantische DNA-databanken hebben, aangezien er ondertussen bijna van elke familie (in de ruime zin) in de VS wel eens iemand zo'n test gedaan heeft. De DNA-techniek is nu al vergevorderd waardoor geen exacte match noodzakelijk is, maar men in een databank kan zoeken naar familie van de dader waarvan men het DNA heeft. Eens men een familielid heeft opgespoord is het natuurlijk vrij eenvoudig om binnen die familie het juiste profiel te zoeken en dan bv. via iets uit zijn afvalzak een directe DNA-vergelijking op te maken voor een 100% match.

122

(308 replies, posted in Politiek & Business)

FreCR wrote:

Als dat onzin is wat ik zeg, dan nodig ik u uit om nog eens heel goed woord voor woord te luisteren naar wat Vermassen exact zegt. Zoals ik reeds zei, elk woord dat hij zegt is belangrijk. Ik typ eventjes de zin uit van het fragment van tussen 05:01 en 05:12 die je hier aanhaalt:

Er is mij gezegd dat hij niet bij Aalst betrokken was, want er is sprake van mogelijks twee reuzen, maar wel bij bepaalde overvallen zou hij deelgenomen hebben. Dat weten we dus zeker.

Analyseer nu die zin. Bij de eerste keer horen van die zin denken meesten wellicht: Vermassen is zeker dat hij (Bonkoffsky) bij bepaalde overvallen zou deelgenomen hebben.

Zo lijkt het inderdaad op het eerste zicht, maar dit is niet wat hij zegt. Wat weet hij zeker? Dat er hem gezegd is dat ...

Vermassen weet dus zeker dat hem gezegd is dat: hij (Bonkoffsky) niet bij Aalst betrokken was, want er is sprake van mogelijks twee reuzen, maar wel bij bepaalde overvallen zou hij deelgenomen hebben.

Zegt Vermassen dat hij zeker weet dat dat Bonkoffsky bij bepaalde overvallen zou hebben deelgenomen? Neen. Liegt Vermassen? Enkel als je kan aantonen dat hem dat niet gezegd werd.

12:30: om geen risico te lopen de slachtoffers valse hoop te geven zou hij moeten zeker zijn van deze piste, wat hij bevestigt, terwijl hij daar geen verdere elementen toe heeft. Is dat manipulatie? Ik weet het niet, maar het is op zijn minst nonchalance.

123

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Vermassen niet kunnen betrappen op verkeerde woorden? Wat een onzin.

» YouTube (5:10)

124

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Het onderzoeksteam naar de Bende van Nijvel gelooft niet langer dat ex-rijkswachter Chris B. de gevreesde Reus was. “De afgelopen maanden is er hard gewerkt om die beloftevolle these te onderbouwen, maar het is ons niet gelukt om nog concrete elementen boven te halen.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

125

(540 replies, posted in Hypotheses)

Goed samengevat, Charly.

126

(71 replies, posted in Bibliografie)

SV wrote:

Het doet mij denken aan "de grote verhuis" van Dendermonde naar Charleroi. Ik blijf, zie het nut niet van het nieuwe forum.

Wel degelijk een nut. Laat ons aub. hopen dat alle zotten naar daar gaan zodat we eindelijk van al die zever af zijn. Je moet eens de posts daar bekijken, het is precies een schriftelijke neerslag van gesprekken die gevoerd worden in een psychiatrische instelling.

127

(16 replies, posted in Magistraten)

zeno wrote:

zenga, wel omdat ik mij niet van de indruk kan ontdoen dat mannelijke procureurs en onderzoeksrechters (buiten Freddy Troch die serieus werk heeft geleverd) veel slordiger tewerk gaan. Vrouwen zijn veel punctueler en met meer oog voor detail. Vandaar dat ik er een goed gevoel bij heb. Mag dat van u?

Wat uw bekrompen mening is zal mij worst wezen, maar seksisme en veralgemeningen die geen bijdrage leveren aan het dossier zouden geen plaats mogen hebben op dit forum.

128

(271 replies, posted in Algemeen)

Het gesprek van Coveliers & Annemans kan je hier terugvinden » YouTube

129

(540 replies, posted in Hypotheses)

bkv wrote:

Dit is weer zo'n geval van iemand met chronisch aandachtstekort. Onbegrijpelijk hoe jullie zulke zever kunnen geloven.

Ik verwijs nog even naar mijn eerdere post. Als jullie nu zien wat voor een zattemanspraat hij uitkraamt... Wie had dat gedacht zeg!

130

(540 replies, posted in Hypotheses)

Dit is weer zo'n geval van iemand met chronisch aandachtstekort. Onbegrijpelijk hoe jullie zulke zever kunnen geloven.