Insider wrote:

Typisch, jij gelooft niets van de theorie over "de strategie van de spanning". Maar waar geloof jij dan in? Jij zoekt je te pletter, want jij hebt iets vernomen? wat dan? Wat heb jij vernomen? waar geloof jij in?

Heeft hij dat niet net uitgelegd? En waarom moet je ineens zo hard op de man spelen? De Witte deelt - net als iedereen op dit forum overigens - zijn opinie. Sinds wanneer is dat verboden of aanstootgevend?

Insider wrote:

Ga eens in op wat Bouten stelt, bewezen heeft of aanneemt in plaats van wat jij in de toekomst denkt te kunnen ontdekken!

Graag, als iemand me kan bewijzen dat alles wat Bouten beweert ook 100 procent waar is. Maar dat kan niemand. Ook Bouten zelf niet. En dus moeten we zijn informatie - net als alle andere informatie/getuigenissen/bekentenissen - met een korrel zout nemen. Nieuwe informatie is niet per se juiste informatie.

332

(2 replies, posted in Bibliografie)

Een boek over de opkomst en val van de Luikse afdeling van de Parti Socialiste (PS). Interessant als je je wil verdiepen in het milieu van onder meer André Cools en Guy Mathot.

Auteur: François Brabant
Prijs: €19,90
ISBN: 978-2-87557-175-5
Publicatiedatum: januari 2015
Pagina's: 372

333

(233 replies, posted in Andere Personen)

Vincx woonde ook in Eigenbrakel/Braine-l'Alleud.

Bron: Le Soir

Je moet met alle informatie - ook die van Bouten - voorzichtig omspringen. Maar het feit dat dit forum sinds enkele dagen weer erg actief is en er weer heel wat nieuwe informatie opduikt, is vooral te danken aan zijn nieuw boek. En dat alleen verdient een enorme pluim. Natuurlijk kan je pro's en contra's over de man aanhalen, maar op het einde van de rit probeert hij slechts één ding: een voor velen al lang vergeten zaak in de aandacht houden. En daar kan niemand iets op tegen hebben.

335

(29 replies, posted in Andere Personen)

Ik had gisteren ook al alle Spaanse websites afgespeurd op zoek naar een Culot, maar buiten het feit dat hij enkele jaren geleden af en toe aan rallywedstrijden deelnam, is er niets te vinden. Heb ook de websites van de autoclubs bezocht. Daar vind je veel foto's, maar zonder bijhorende tekst is het moeilijk te zeggen of Culot één van de personen op die foto's is. Wat wel opvalt, is dat de info over de rallywedstrijden dateert van de periode 2006-2008. De laatste jaren duikt zijn naam niet zoveel op. Dus misschien toch een voet verloren?

Daarnaast valt inderdaad op dat de verklaringen van Catherine Van Camp redelijk tegenstrijdig zijn. De taal van de daders, het postuur van de daders, het ene moment is ze 100 procent zeker dat het Culot was, het andere moment lag ze op de grond en kon ze de lengte van de dader niet juist inschatten, ... Met zoveel uiteenlopende verklaringen raken we niet ver. Maar het verandert niks aan het feit dat Culot een zéér interessant profiel heeft.

336

(29 replies, posted in Andere Personen)

Ik betwijfel dat er een familiale link is met Jacques Culot, maar alles kan natuurlijk. Voor de rest is dit een zeer interessante piste. En zoals Aubanel al aangaf, zijn er (in)directe linken met Haemers, Menin, Nitelet, Sudisten, Calmette, Staatsveiligheid, ... Dat is niet mis.

337

(53 replies, posted in 1983)

Waarom neem je naar Genval een wapen mee met kogels die je eigenlijk niet mag afvuren omdat ze gelinkt kunnen worden aan een andere misdaad? Aangezien ze in Genval ook waarschuwingsschoten in het plafond hebben gelost, ga ik ervan uit dat die kogels niet gelinkt kunnen worden aan een andere misdaad. Er is dus één wapen dat over zogenaamd "verbrande" kogels beschikt en juist met dat wapen schieten ze op de parking op de Audi 100. Bizar.

Heel die die diefstal van de Audi 100 in Waterloo had dus vermeden kunnen worden door a) niet te schieten met de "verbrande" kogels of b) een ander wapen te gebruiken.

En waarom een auto stelen, de kogelgaten dichten en hem dan langs de kant van de weg dumpen? Als de auto belangrijk bewijsmateriaal is, dan kan je het toch beter volledig laten verdwijnen. Er zijn nog auto's uit het Bende-dossier die nooit teruggevonden zijn. Ik zie dit incident voorlopig meer als een soort signaal/statement naar iets of iemand, dan een poging om bewijsmateriaal te wissen.

338

(53 replies, posted in 1983)

Het zou me niet verbazen als er een (on)rechtstreekse link is tussen de daders en één van de werknemers van de garage. Niet alleen omdat de diefstal van de Audi 100 heel sterk als een inside job aanvoelt, maar ook omdat de nummerplaat van de VW Golf van Van Camp en de VW Golf van Plancenoit aan de garage gelinkt kunnen worden. Het kan natuurlijk allemaal toeval zijn, maar aangezien de Bende veel verstand van auto's had, lijkt het me best logisch dat ze goeie contacten hadden in het het milieu van de autohandel. 

Het is trouwens een ideale manier om informatie over bepaalde voertuigen te weten komen. Zo was de diefstal van de VW Golf van Plancenoit misschien veel beter voorbereid dan we denken. Misschien wisten ze via een contactpersoon in de garage dat de auto volledig in orde was omdat hij nog niet zo lang daarvoor op controle was geweest of nog maar net gekocht was. (Ik zie na wat opzoekingswerk dat de auto van Plancenoit wel degelijk "nieuw" was.)

339

(40 replies, posted in Wagens)

We hebben geen idee of het over Culot de voetballer gaat. Er is bijvoorbeeld ook een Jacques Culot die als sportjournalist voor Le Soir werkte. Hij werd geboren in 1948 en overleed in 1998. Het zou leuk zijn als we een leeftijd van Culot konden terugvinden in een oud krantenartikel ofzo. Als blijkt dat het niet de voetballer was, dan kunnen we die link met Jurion en Van Camp al schrappen.

340

(27 replies, posted in Westland New Post)

Walter Baeyens wrote:

Mijn enige drijfveer is : zo kort mogelijk bij de waarheid komen. Wat er achter de verhalen, clichés en mythes zit is niet fraai. Waarom zo angstig reageren als het om de joodse geschiedenis gaat? Dit zijn toch de hoogdagen van de 'vrije meningsuiting'? Maar niet als het om joodse affaires gaat dan? Hoe zou dat toch komen? Vraag het jezelf af.

Informeer je en oordeel zelf.

Inderdaad. Het beste wat je kan doen is jezelf zo goed mogelijk informeren, voor alles openstaan en durven om je eens te verdiepen in de vaak niet zo fraaie keerzijde van de medaille. Las onlangs een boek over Hollywood in de jaren 1930-40, dat toen geleid werd door joodse studiobazen, en hun samenwerking met Nazi-Duitsland: The Collaboration: Hollywood's Pact with Hitler. En dat is maar één van de vele voorbeelden van joodse organisaties die om financiële of andere redenen samenwerken met extreem-rechtse en antisemitische organisaties.