371

(83 replies, posted in Robotfoto's)

Dit is dezelfde overzichtsfoto als Boemerang eerder postte, maar ditmaal heb ik de naamplaatjes genummerd.

  1. Divers

  2. Anderlues

  3. Dekaise

http://s18.postimg.org/5khvgl4rr/overzicht.png

372

(30 replies, posted in Bibliografie)

Op het Franstalig forum vind ik dit (alle informatie komt van het forumlid 'bernarddeboussu'):

Getuige woont in Casteljaloux (Zuid-Frankrijk), waar zijn woning begin september 2014 werd beschoten. Zijn hond reageerde op een auto die arriveerde, waardoor het slachtoffer naar binnen kon vluchten. Er werden vier schoten gelost, waarvan er twee door de voordeur gingen. 

Zijn getuigenis werd niet relevant gevonden (door de RTBF vermoed ik), hoewel hij naar verluidt over nieuwe informatie beschikte (waaronder iets over een wagen die na Overijse en Eigenbrakel naar SHAPE zou gereden zijn) en kon aantonen dat het onderzoek gemanipuleerd werd door een magistraat die in 1989 in Luik actief was.

Ik hoop dat ik het allemaal een beetje redelijk vertaald en uitgelegd heb.

373

(83 replies, posted in Robotfoto's)

Tot slot nog een overzichtsfoto. Ik heb twee naamplaatjes onderstreept. Op het plaatje dat met rood onderstreept is, lijkt "Beersel" te staan. Het plaatje dat met blauw onderstreept is, is hoogstwaarschijnlijk "Braine-L'Alleud". (De oorspronkelijke afbeelding is iets groter, waardoor je het een klein beetje beter kan lezen.) 

Onderaan de afbeelding lijkt het alsof de onderzoekers een robotfoto aan een "mugshot" gelinkt hebben. Tenzij het om een tweede tekening gaat met voor- en zijaanzicht. Al lijkt me dat eerder onwaarschijnlijk.

http://s21.postimg.org/ignmndplh/overzicht.png

374

(83 replies, posted in Robotfoto's)

Hieronder nog eens de twee versies van NN6 (man met baard), maar let vooral op de tweede foto waarop te zien is dat beide robotfoto's onder een naamplaatje hangen met de tekst "Houdeng-Goegnies" op. Dat is een gemeente in La Louvière. Heeft NN6 (en dus waarschijnlijk ook NN7) misschien iets te maken met de overval op de GB in Houdeng-Goegnies?

650x389
650x551

375

(83 replies, posted in Robotfoto's)

Deze komen uit de docu/reportage van de RTBF.

450x546

300x437

800x452

De onderste foto toont twee identieke portretten. Deze robotfoto werd in dit topic door Boemerang omgedoopt tot "NN7". Hij legde toen de link met "NN6" (hier te bewonderen), waarop een man met baard te zien is. In de documentaire hingen de twee robotfoto's vlak onder elkaar, zoals je ook op de laatste foto uit de vorige post van Boemerang kan zien (rechtsboven op de foto). Het zou dus wel eens om dezelfde persoon kunnen gaan; één keer met baard en één keer zonder baard.

376

(13 replies, posted in Foto's)

http://s30.postimg.org/hqriv8gkh/beerseldel1.png

http://s30.postimg.org/aotl91cyp/beerseldel2.png

377

(1,133 replies, posted in 1983)

Hier enkele foto's voor zijn die iets kennen van munitie en/of een idee willen krijgen van de schietpartij in Nijvel.

De eerste foto toont de zijde van de bestuurderskant, waar Lacroix zat.
http://s27.postimg.org/ouoc5d2tv/nijvel2.png

Dit is uiteraard de voorzijde van de combi, het blauwe kader is in de foto eronder uitvergroot.
http://s24.postimg.org/xn619tv1h/nijvel3.png

http://s15.postimg.org/u9967bvmz/Nijvel22.png

De deur waar de daders probeerden binnen te dringen?
http://s29.postimg.org/6p9hygq07/nijvel1.png

Deze man wijst naar de grond en trekt vervolgens met zijn vinger een spoor over de grond naar rechts. Alsof er op die plek iemand werd weggesleurd.
http://s11.postimg.org/47s6n411v/nijvel5.png

De aan flarden geschoten politiewagen.
http://s9.postimg.org/vr04zbifj/nijvel7.png

http://s28.postimg.org/5vnxo960t/nijvel65.png

De passagierszijde van de combi, de kant waar Morue zat en vermoord werd. Het blauwe kader werd opnieuw uitvergroot. Let ook op de bloedspatten in de buurt van de koplamp.
http://s22.postimg.org/tx5o0ejv5/nijvel55.png

650x364

378

(782 replies, posted in Westland New Post)

Wat opvalt is dat hij het heeft over sluitingsuren, wie de winkel afsluit of er nadien nog bewaking is, ... terwijl de meeste winkelovervallen van de Bende vóór sluitingstijd zijn doorgegaan. Nijvel is de grote uitzondering, en laat dat nu de overval zijn die ik persoonlijk het meest aan WNP link.

379

(30 replies, posted in Bibliografie)

delta wrote:

Docu bekeken. 2 uur over van alles en (vooral) niks, zoals gewoonlijk bij Bende van Nijvel-thema. Het enige dat alle boeken, artikelen, reportages, commissies, etc. aantonen is dat het gerechtelijk én politionele apparaat in België een complete farce was.

Als ik één ding geleerd heb na de reportage dan is het dat ze deze zaak nooit gaan oplossen. 30 jaar aan geknoei en aan elkaar tegenwerken, zet je niet snel recht.

380

(114 replies, posted in Westland New Post)

http://s8.postimg.org/768ocmb91/calmette.png