511

(16 replies, posted in Robotfoto's)

Deze robotfoto is een beetje verwarrend omdat het iemand zou moeten weergeven met zwart haar, iets wat op de tekening niet echt duidelijk is. Het enige wat verder opvalt, zijn de messcherpe jukbeenderen en ingevallen wangen. Het zwarte haar en de wangen doen denken aan de robotfoto die in 2010 werd opgesteld. En de persoon waarop die robotfoto gebaseerd is, zat achter het stuur van de Golf die op de E40 in Ternat werd gesignaleerd. Da's nog geen 10 minuten rijden van Groot-Bijgaarden. Het is dus best mogelijk dat het om dezelfde persoon gaat.

512

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Aangezien ik zelf wel wat journalistieke ervaring heb, stel ik me de vraag wat de motivatie is van Douglas De Coninck om juist nu zo'n artikel te schrijven. Het is niet meteen een populair onderwerp; de gemiddelde lezer ligt vandaag de dag niet wakker van een zogenaamd 'onderzoek binnen het onderzoek', en al helemaal niet in een omslachtig en gedateerd dossier als dat van de Bende van Nijvel.

Daarom denk ik dat Douglas De Coninck zich baseert op een eenzijdige bron die er baat bij heeft dat dit artikel nu de wereld wordt ingestuurd. Elke journalist gebruikt kleurrijke omschrijvingen om zijn tekst op te smukken, maar bij het lezen van "monumenten uit het vaderlandse politiewezen" kon ik een glimlach niet onderdrukken. Ik denk wel dat ik weet waar je de bron moet gaan zoeken.

De timing van het artikel - de verkiezingen staan wederom voor de deur - is niet toevallig. Het toont aan dat er achter de schermen nog steeds dezelfde communautaire spelletjes gespeeld worden en dat er in al die jaren nog niets is veranderd. Het dossier rond de Bende heeft nu meer dan ooit de allure van een ordinair politiek instrument. Het is een zwarte piet die iedereen voor het intreden van de verjaring wil kwijtspelen.

Stel dat Martine Michel effectief spoken heeft nagejaagd, zoals de vermoedelijke bron van dit artikel aan het einde beweert, waarom is dan nog niemand met dat nieuws naar buiten gekomen? Als iemand bewezen heeft dat Michel en het NICC de mist zijn ingegaan, waarom staan de gepensioneerde speurders die door hun jongere collega's beschuldigd werden van "feiten van diefstal met geweld en moord" niet op tafel te dansen van geluk? In het verleden lieten ze geen kans voorbij gaan om aan te geven dat ze respectloos behandeld werden. Denk je niet dat DDC met straffere quotes en bewijzen over de brug zou komen als hij echt iets te melden had?

Ik persoonlijk hecht wel waarde aan de bevindingen van het NICC en vind dat er bij wat er in Ronquières gevonden werd grote vraagtekens geplaatst moeten worden, en bijgevolg nog grotere vraagtekens bij sommige "monumenten uit het vaderlandse politiewezen". Zeker als je weet dat de supervondst uit 1986 vooral veel extra vragen en niet zozeer antwoorden heeft opgeleverd.

513

(203 replies, posted in Andere Personen)

Dan is die als twintiger nog zo'n 10 cm gegroeid. Lijkt me straf...zonder enige vorm van groeihormoon. Een normaal menselijk lichaam stopt rond de 16-18 jaar met groeien. Of was hij in de periode 1982 nog een tiener?

514

(203 replies, posted in Andere Personen)

Als ik het goed begrepen heb, wil je zeggen dat Bruno Vandeuren niet thuis werd vermoord, zoals Renne beweert in de eerste post van dit topic, maar in een parkeergarage in Oostende.

515

(179 replies, posted in Robotfoto's)

Ik vind het ook bizar dat ze deze persoon nog niet hebben kunnen identificeren. Ik besef ook wel dat een robotfoto niet altijd een 100% correcte weergave van iemands uiterlijk is. Maar als verschillende getuigen op verschillende tijdstippen beschrijvingen geven die tot quasi identieke robotfoto's (nr. 4, 10 en 14) leiden, dan zijn die robotfoto's volgens mij toch een redelijk juiste weergave van het ware gelaat van de dader.

Ik durf wedden dat bepaalde onderzoekers perfect weten wie dit is, maar het niet willen/kunnen bekendmaken. En dat is natuurlijk een doodzonde.

516

(44 replies, posted in Andere Personen)

http://s24.postimg.org/ewfhsvesl/daniel101.jpg

Iets lichter, misschien dat het kan helpen.

517

(279 replies, posted in Getuigen)

Ik zou graag meer weten over de Vilvoordenaar die bely kan linken aan de Top Ten. Die was blijkbaar ook in de frituur op het ogenblik dat de net gekleede heer het tweede telefoontje pleegde. En hij had al eens laten uitschijnen dat hij op de hoogte was van bely's telefonische bekentenis. Hoe liet hij dat precies uitschijnen?

518

(279 replies, posted in Getuigen)

Wie was er tussen de herfst van 1996 en februari 1997 op de hoogte van bely's telefonische getuigenis? Voor zover we weten: Bely zelf en de onderzoekers die zijn getuigenis ontvangen hebben. Hijzelf verdenkt nog een zekere Vilvoordenaar, maar hoe kan die weten dat bely getuigd heeft?

Stel dat de Vilvoordenaar in kwestie inderdaad (mede) verantwoordelijk was voor de tweede en dus valse getuigenis vanuit bely's frituur. Wat is dan zijn motief? Had hij zelf iets te verbergen of werkte hij in dienst van iemand anders (Dubois misschien?).

Als bely in 1996-1997 met niemand over zijn getuigenis gesproken heeft, kan de informatie enkel via de onderzoekers bij de net geklede 50-jarige heer (en eventueel de Vilvoordenaar) terecht zijn gekomen. Had die man goede connecties of hebben de onderzoekers bewust info gelekt om het onderzoek te boycotten?

Kortom, nog veel vraagtekens. Het enige wat we kunnen concluderen is dat de iemand niet kon lachen met bely's getuigenis, wat ze alleen maar belangrijker maakt.

519

(3 replies, posted in 1980-1989)

En weer was de eigenaar een ex-speler van Anderlecht. Dat brengt de teller al op 3.

520

(12 replies, posted in 1980-1989)

Merovinger wrote:

Is er een link met het verhaal van Steven Brown over een zekere rosse Hans Dufour?

Ik denk niet dat de "rosse reus" waar sprake van is Hans Dufour heet.

Gerrie Hillen koopt met Steve Brown een partij hasj van de zigeuner Hans Dufour en een gigantische, rode beer van een vent.

Bron: crimesite.nl