1

(108 replies, posted in Speurders)

Ruth werkte aan de piste groot banditisme, Vos op de piste politiek terrorisme.Of één van hen heeft gelijk, of ze hebben allebei gelijk.

2

(108 replies, posted in Speurders)

Het getuigt ook van arrogantie als je 25 jaar aan een zaak hebt gewerkt zonder enig resultaat om kritiek te leveren op je opvolgers. Er zijn heel wat mensen die de integriteit van Ruth in twijfel trekken. Hij kreeg dan wel eerherstel maar dat kregen commandant François en andere foute agenten ook.

3

(108 replies, posted in Speurders)

Ruth verklaarde een paar jaar geleden tijdens een interview dat de wapenvondst niet gemanipuleerd was. Hij had daarvoor argumenten die hij niet kon zeggen zonder het geheim van het onderzoek te schaden. De profilers wezen in de richting van een bende marginale daders uit een gesloten milieu zoals de zigeuners. Hij verschilde hierover wel grondig van mening met andere speurders waaronder Eddy Vos. Die verklaarde dat er heel veel elementen richting WNP wezen. En laten we ook niet vergeten dat Bouhouche door een collega herkend werd. Wat betreft de ondervraging van van de getuigen en de wedersamenstelling bij Dekaise heeft Ruth er blijkbaar ook pas na 25 jaar aan gedacht.

4

(13 replies, posted in Vragen)

https://pnws.be/eigenlijk-is-bende-van- … iet-weten/
Thierry Debels weer eens over de WNP piste waar de speurders nog steeds hun tanden op stukbijten.
Een tijd geleden werd hier allerlei over deze piste op het forum gepost: Liber, Elnikoff en Dauphin zouden gezien zijn in Aalst, de nummerplaat op de wagen aan het Osbroekpark was die van Elnikoff, Lammers zou de informant geweest zijn die naar de wapenvondst in Ronquières leidde, etc... In 2014 werd Libert opgepakt en weer vrijgelaten. Enkele speurders die hierover verontwaardigd waren en overtuigd waren van zijn betrokkenheid verlieten uit protest het team. Volgens Eddy Vos waren de aanwijzingen tegen de WNP waarschijnlijk dwaalsporen...

5

(13 replies, posted in Vragen)

Ik weet niet meer wat te denken
Ik dacht een hele tijd dat WNP achter de bende zat. Maar een hele boel zaken die als feit aangenomen werden blijken nu niet waar te zijn. Herkenning Libert, etc...
Daarna geloofde ik in Bouhouche, Beijer maar nu ben ik het ook niet meer zo zeker.
Als de (ex) speurders het er na 40 jaar nog steeds niet over eens zijn denk ik dat we ons weinig illusies mogen maken

6

(108 replies, posted in Speurders)

Een paar dagen voor de wapenvondst maakten Ruth en Erik Lammers een uitstap in het bos van Ronquières. Hilde Geens schreef in haar eerste boek zelfs dat er een gerucht was dat Lammers de tipgever zou zijn die naar de vondst leidde. Een van de verdachten (de naam is me onstchoten maar staat ergens op het forum) van de inbraak in de colruyt in Nijvel was bereid om jaren na de feiten te spreken maar haakte af omdat 'Ruth niet deugt'

7

(108 replies, posted in Speurders)

Gisteren verscheen er een uitgebreid interview met Ruth in de Paris Match waarin hij, voorspelbaar, zegt dat de huidige cel hun tijd verdoet met Beijer en het spoor extreem rechts. Hij gelooft dat de profilers op het juiste spoor zaten. Hij verschilde grondig van menig hierover met Eddy Vos. Als speurders die zo lang op de zaak gewerkt hebben nog niet tot een consensus kunnen komen moeten we uiteindelijk accepteren dat er gewoon niets over de bende geweten is.

Ruth werkte 25 jaar voltijds op de bende. Een mens vraagt zich toch af hoe het komt dat je na zo'n lange periode met lege handen achterblijft.

8

(46 replies, posted in Magistraten)

Inderdaad. Over hun betrokkenheid bij de bende kan hij niets zeggen omdat hij er geen onderzoek naar heeft gedaan. Het getuigt overigens van een enorme arrogantie van hem om de mening van andere magistraten die wel onderzoek naar de bende hebben gedaan zomaar  terzijde te schuiven. Een van de basisvragen van dit hele dossier is: wie had de mogelijkheid om de boel te saboteren? Zoveel kandidaten zullen er hiervoor wel niet zijn

9

(103 replies, posted in Bibliografie)

Een zeer goede eerste aflevering met fantastische acteerprestaties. Ik werd meteen terug naar mijn jeugd gekatapulteerd. Bouhouche werd griezelig accuraat neergezet als een humorloze psychopaat. Het is wel duidelijk dat de hypothese die in de reeks gevolgd wordt nauw aansluit bij deze in het laatste boek van Hilde Geens. Ik denk dat Luc Hennart geen fan is van zowel boek als de serie.

10

(46 replies, posted in Magistraten)

Enfin, niets bereikt is overderven. Hij heeft Bouhouche en Beijer laten veroordelen voor de moord op Francis Zwarts. Maar je kan hem wel een tunnelvisie verwijten en een teamspeler was hij ook niet. Hij heeft Acke en Troch geen toegang tot zijn dossiers willen geven wat het onderzoek niet ten goede is gekomen, al was het maar om bepaalde zaken uit te sluiten. Eigenlijk kan hij niets over de betrokkenheid van het illustere duo bij de Bende van Nijvel zeggen omdat hij er simpelweg geen onderzoek naar heeft gevoerd.