1

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Hierbij de volledige post

K& wrote:

Ik heb het verhaal over de weg die over een deel privé- eigendom niet goed verstaan maar ik denk het te situeren. Ik hoor dit op de volgende vergadering wel. Renne, je luistert goed naar het verhaal van Murcielago en Kuros maar de sporen zijn zeer broos, je moet aandacht besteden aan elk detail, hoe klein ook.

Je moet boekhouders, handelsregisters en kadastrale leggers nakijken en families in kaart brengen met vrienden, schoolkennissen en buren en sportactiviteiten. Ik vrees dat ook de geschiedenis van de WO II een rol kan spelen maar het kan zijn dat er meerdere familie takken zijn. Sommige familienamen komen in Aalst zeer veel voor.

Ten slotte wil ik jullie er op merkzaam maken dat de bescherming van "het hof "ook een bevoegdheid is van de SDRA. Nu was er iemand in het boek dat Bouten schreef die zogezegd voor 500.000 euro eens de waarheid wilde vertellen. Deze persoon zou Baugniet heten (volgens zijn zegen kolonel bij de SDRA). Nu lees ik ergens in De Morgen en nergens elders dat dezelfde Baugniet diegene zou geweest zijn die volgens De Staerke hem naar Aalst had gestuurd een tijdje voor de gebeurtenissen aldaar.

Het is dus van belang van eerst in kleine kring (maximum 5 personen de details) uit te werken en hier pas vaste en bewijsbare gegevens aan te brengen zo niet geraken we verdoold in nieuwe (familie) intriges. Hier komen de vliegen op af. Traag maar zeker, cm per cm, volharden.

2

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Een beetje een ondergesneeuwe post uit 2009 desalnietteming heel belangrijk. Onder het topic 'getuigenis Murcielago' schrijft forumlid K& 'Ten slotte wil ik jullie er op merkzaam maken dat de bescherming van "het hof "ook een bevoegdheid is van de SDRA. Nu was er iemand in het boek dat Bouten schreef die zogezegd voor 500.000 euro eens de waarheid wilde vertellen. Deze persoon zou Baugniet heten (volgens zijn zegen kolonel bij de SDRA). Nu lees ik ergens in De Morgen en nergens elders dat dezelfde Baugniet diegene zou geweest zijn die volgens De Staerke hem naar Aalst had gestuurd een tijdje voor de gebeurtenissen aldaar.'

Als dit klopt weten we meteen wie De Staercke op verkenning stuurde. Baugniet is de peroon van wie Jean Marie Tinck de daderkennis haalde die hemv erdacht maakte, alsook de persoon die volgens Bruno Vandeuren de wapens die buitgemaakt waren bij Dekaize naar café De Pomp bracht. De avond voor aalst probeerde Bultot van hem een automatich wapen te kopen. Baugniet werd begin jaren 90 veroordeeld wegens het afpersen van warenhuizen. Een sleutelfiguur in het bendeverhaal over wie, in tegenstelling tot vele andere verdachten heel weinig info voorhanden is. Zels de foto van hem die Bouten publiceerde is volgens Ben iemand anders.

3

(498 replies, posted in Algemeen)

Het gaat hier over Murat Kaplan. Een naam die verschillende keren in dit dossier opduikt. Als het verhaal van Murcielago klopt, en ik heb geen reden om daaraan te twijfelen speelt hij een niet onbelangrijke rol in het bendedossier. Dat zijn dossier is verdwenen / zoekgemaakt verbaast me anderzijds niet.

4

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Scaramouche wrote:

"Het Manneke" noemt Leimbergen Jean, geboren te Nieuwerkerken op 10 mei 1954.

Django68 wrote:

Er was de getuigenis van 'het manneke', een zigeuner die De Staerke had herkend; Volgens Walter Baeyens in zijn boek 'De macht van de elite' leverde 'het manneke' de wapens waarmee de bende de Delhaize in Aalst overviel. Twee nogal uiteenlopende getuigenissen over dezelfde persoon.

"Het manneke" (Leimbergen Jean) is toch NIET de zigeuner die Philippe De Staerke heeft herkend? Het was de Jonghe René die Philippe De Staerke heeft herkend.

Gelieve geen verkeerde informatie op het forum te plaatsen aub. Het is al ingewikkeld genoeg.

Hier nog eens post 278 waarin het manneke ook een rol speelt » Forum

5

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Er was de getuigenis van 'het manneke', een zigeuner die De Staerke had herkend; Volgens Walter Baeyens in zijn boek 'De macht van de elite' leverde 'het manneke' de wapens waarmee de bende de Delhaize in Aalst overviel. Twee nogal uiteenlopende getuigenissen over dezelfde persoon.

6

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Was De Staeke erbij of niet? Er is al zoveel over deze figuur geschreven en sommige speurders zijn overtuigd van zijn betrokkenheid, anderen bewereh het tegendeel. Enkele bedenkingen: Profilers wezen in de richting van een heel gesloten milieu zoals zigeuners. De Staerke liet zich buiten verhoor ontvallen dat hij werd gekozen omwille van zijn dossier. André Rogge plaatst hem zelfs met gangster Jean Renson in de buurt van Dekaise vlak na de overval.

De ene beweert dat hij geen vlieg zou kwaad doen, de andere beweert dat hij verschillende moorden op zijn geweten heeft. Zijn eigen broer liep naar de politie met de smaaekbede 'Jullie moeten iets aan onze Johnny doen.' De broer van Mendez stuurde tegen betaling een celgenoot op hem af die info van hem moest loskrijgen. De Staerke zei toen dat Bouhouche bij de bende betrokken was. Waar of niet waar? De getuigenis van zijn ex-vriendin is ook al niet verhelderend. Misschien is het inderdaad zo dat Bultot in opdracht van ? kandidaten recruteerde. In dat geval lijkt De Staerke een logische keuze. Hij zal nooit praten.

7

(26 replies, posted in Filière Boraine)

Dat de Borains bij de bende betrokken waren stond zelfs niet ter discussie bij de toenmalige speuders. Het onderzoek werd onderuitgehaald door de farce met de Ruger van Cocu. Een wapen dat nota bene door niemand minder dan Amory tevoorschijn werd getoverd. De informatie over Brouette en de Saab kan waar zijn of weer een verzinsel. Indien waar is het ongelooflijk dat Brouette niet werd gearresteerd.

8

(498 replies, posted in Algemeen)

Een tussenoplossing zou zijn om een derde bendecomissie op te richten om toch wat druk op de ketel te zetten. Zoals het nu is lijkt het de bevolking nog amper te interesseren en het parket hoeft zich tegen niemand te verantwoorden.

9

(498 replies, posted in Algemeen)

Dus als ik het juist heb zal het over een jaar of 50 mogelijk zijn om het dossier in te kijken. Als alle protagonisten en slachtoffers die er iets mee te maken hebben reeds lang overleden zullen zijn. Het verhaal van de bende ligt nu al even ver van ons als de tweede wereldoorlog in 1985. Het grote publiek ligt er niet meer wakker van.

10

(498 replies, posted in Algemeen)

Bossi wrote:

Weet dat men belangrijke dossiers van een zeer gekende dader wou koppelen aan het dossier van de BVN in 2018. Onvoorstelbaar dat men helaas is gestuit dat van deze bekende dader geen enkel dossier nog was terug te vinden ondanks zijn vele voorgaanden en veroordelingen.

En hoe zou dat komen? Alle sporen die naar een oplossing zouden kunnen leiden zijn zorgvuldig gewist