991

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Troch mag dan wel verontwaardigd zijn, er kan best een rotte appel in zijn team gezeten hebben. Het vervalste pv waarvan sprake is, is nog een extra aanwijzing dat de wapenvondst gemanipuleerd is. Er hoeft misschien zelfs geen sprake te zijn van medeplichtigheid met de bende, het kan ook dat de wapens via een onwettige manier in handen van het speurdersteam gevallen zijn en ze in het water gedumpt zijn om toch de schijn te geven van een legitieme vondst. De Valkeneer heeft gelijk dat hij druk op de ketel zet. Er is hoe dan ook iets dat niet klopt.

992

(141 replies, posted in Afpersing)

David en zijn grootvader hebben jarenlang een parallel onderzoek gevoerd en hij heeft ongetwijfeld veel achtergrondkennis. In het koffertje van Claude Dubois werden wapens gevonden en een briefje met het geschatte vermogen van Jacques Lecrecq, de baas van het Amerikaanse Delhaize-filiaal.

Misschien zou het interessant zijn als David de bevindingen van zijn onderzoek aan de pers zou doorspelen.

993

(175 replies, posted in Wagens)

kenza, heb je al de cel Waals Brabant op de hoogte gebracht van je vermoeden? Lijkt me de enige manier om deze kwestie eens en voor altijd op te helderen.

994

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De materialen zijn niet enkel door het NICC aan een wetenschappelijke analyse onderworpen maar ook door ander onafhankelijke labo's onderzocht die tot dezelfde conclusies kwamen. Niet te vergeten dat de vondst van het begin af aan met een waas van geheimzinnigheid omhuld was.

995

(1,141 replies, posted in 1985)

Het is een heel vergezochte manier om een boodschap over te brengen. Zelf geloof ik er ook niet in.

996

(1,141 replies, posted in 1985)

Er zullen wel nog feiten zijn die niet publiek gemaakt zijn met oog op het geheim van het onderzoek. In elk geval een fascinerend nieuwtje.

997

(1,219 replies, posted in 1985)

Verkeerd gelezen dus. smile

998

(1,219 replies, posted in 1985)

Op het Franstalige forum staat er een post over een artikel in La Derniere Heure. In dat artikel staan dat de weduwe van Jan Palsterman meent tijdens de overval de voornaam van een van de bendeleden te hebben gehoord.

999

(784 replies, posted in 1982)

De zeef en de borden zijn de elementen die de profilers op het spoor van Nicolas L. gezet hebben. Tijdens de eerste golf valt het op dat de bende bijna systematisch voedingswaren ontvreemdde.

1,000

(784 replies, posted in 1982)

Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft de eerste golf van bendefeiten. Het rapport van de profilers wijst ook in die richting. Maar zoal je kan lezen in het recente interview met Christian De Valkeneer gaan de speurders tegenwoordig ook uit van de hypothese van twee verschillende bendes. De feiten uit 1985 worden volgens die piste wel beschouwd als terreurdaden met de bedoeling het land te destabiliseren.