Volgens Bouten was Claude Dubois lang en mager en had een snor. De killer zag er volgens de robotfoto's dan weer uit als een Mediterraan type met kort krullend haar. Jammer dat er geen foto's van Dubois beschikbaar zijn.

In het boek staat er ook dat er sprake was van een andere persoon met dezelfde naam.

Na het lezen van het boek moet je wel tot de conclusie komen dat de justitie op zijn minst veel te laks is geweest. Ik hoop dat Tinck nog eens op de rooster gelegd wordt. Ik blijf overtuigd van zijn betrokkenheid.

Ik zit nu ongeveer halfweg het boek en moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Het boek is goed geschreven en de schrijver bezit toch wel dossierkennis. In grote lijnen hangt hij dezelfde theorie aan als ikzelf: een bende die in wisselende samenstelling opereert. Geen duistere complotten, geen Gladio, Mossad of staatveiligheid. Wel de De Staerkes, Borains, Cocu, Tinck... Voor mij een veel geloofwaardiger piste en eigenlijk een verademing na het lezen van het laatste boek van Bouten.

Iemand al het boek gekocht/gelezen?

Is jammer genoeg blijkbaar enkel met visa of paypal te bestellen. Slechts via een beperkt aantal sites te verkrijgen. Hopelijk kan het later via bol.com besteld worden.

Op welke sites kan je het boek allemaal kopen?

1,048

(175 replies, posted in Wagens)

Ik denk niet dat iemand er een probleem mee heeft dat je dit post maar ik had graag de bron geweten van het verhaal van de pruik of de bivakmuts.

1,049

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

Ben wrote:

Een van "de vier echte vrienden van De Staerke" was Apostolos Papadopoulos, bijgenaamd Stereo, een Griekse reus van 1 meter 90 met blond haar, voor wie De Staerke alles gedaan zou hebben. Toen het gerucht opdook dat Papadopoulos weleens de Reus van de Bende kon zijn, maar een week voor Aalst in Rijsel werd opgepakt na de moord op een prostituee, stelde Philippe dat "een bloedige overval" de kans was om alle verdachtmakingen aan het adres van zijn hartsvriend te neutraliseren. Zinspeelde hij op Aalst?

Privédetective André Rogge, een informant van commissaris Reyniers, vernam tijdens zijn undercoveroperaties in het Brusselse nachtleven dat de Brusselse Griek de Bendereus kon zijn. Daarop organiseerde de GP van Brussel een schaduwoperatie in Anderlecht, waar de verdachte bij zijn moeder verbleef. Enkele uren later werd de actie prompt afgeblazen. Speurder Daniël Cirlande dacht er het zijne van. Volgens hem was het allemaal doorgestoken kaart, zonder te preciseren wat hij daarmee bedoelde.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

Het verhaal van Reyniers doet me ook denken aan het slot van de Panorama-uitzending waar men zei dat de reus gekend was en geschaduwd werd tot de actie afgeblazen werd. Of er iets van dat verhaal waar is, is een andere kwestie.

1,050

(175 replies, posted in Wagens)

De feiten en niets dan de feiten. Een van de grote drama's van dit dossier is de legendevorming eromheen. Al die valse aannames die een eigen leven leiden en steevast door anderen overgenomen worden. Ik weet dat ik in herhaling val maar de meest concrete elementen en volgens mij de sleutel van dit dossier is ergens te vinden in de gebeurtenissen rond de overval op Dekaise en de entourage van café De Pomp.