1,051

(114 replies, posted in Westland New Post)

Het gaat over iemand afkomstig uit Oudergem die les volgde bij Calmette.

1,052

(74 replies, posted in Filière Boraine)

Wanneer Bouten hem confronteert met de uitspraak die hij gedaan heeft, namelijk dat hij zou praten als hij veroordeeld zou worden, zwijgt hij even. Dan zegt hij dat Bouhouche hem bepaalde zaken verteld heeft. Bouhouche die volgens Cocu ook maar een tussenpersoon zou zijn. En wat te denken van de uitlating van De Valkeneer: de enige kans op een doorbraak is een spijtoptant.

Je kan al een gratis sample van het boek downloaden.

1,054

(74 replies, posted in Filière Boraine)

Nog een bedenking: deze gebeurtenis vindt plaats kort na de arrestatie van Jean-Marie Tinck. De betrokkenheid van Cocu is zo goed als zeker, al zie ik hem niet als harde moordenaar, eerder als iemand die tegen wil en dank in een affaire betrokken geraakt is die hem over het hoofd gegroeid is. In het interview dat hij met Guy Bouten had liet hij doorschemeren dat hij meer wist maar dat de waarheid toch nooit aan het licht zou komen. Tijdens een van zijn verhoren liet hij zich ontvallen dat een paar figuren uit Eigenbrakel hem een heilige schrik inboezemden. een schrik die er blijkbaar nog diep in zit.

1,055

(41 replies, posted in Filière Boraine)

Het zijn verklaringen als deze die een leidraad bieden om mee verder te gaan. Tegen sommigen van de Borains zijn er wel concrete aanwijzingen. Soms vraag ik me af of de hele zaak over de Ruger van Cocu geen afleidingsmaneuvre was om het onderzoek verder te saboteren. Bovenstaande verklaring sluit bovendien nauw aan bij de stelling van "Wolf", waarvan ik een korte samenvatting heb geplaatst bij het item van de overval op de Colruyt van Nijvel.

1,056

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik denk niet dat we enkel over huurlingen in strikte zin moeten spreken. Er zijn aanwijzingen dat er in de gevangenis werd geronseld. Ik blijf overigens bij mijn mening dat de uitvoerders telkens uit verschillende samenstellingen opereerden.

1,057

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Niet vergeten dat Tinck wel degelijk door verschillende personen herkend werd.

1,058

(1,133 replies, posted in 1983)

Geen idee, volgens Wolf zijn veel van de antwoorden te vinden in Eigenbrakel. Hij is zelf uit de streek afkomstig en heeft blijkbaar toegang tot bepaalde informatie. De theorie die hij gepost heeft komt in grote lijnen overeen met hetgeen Deprêtre in zijn laatste interview wist te vertellen, wat hem in mijn ogen heel geloofwaardig maakt.

Voor de eerste golf overvallen ben ik geneigd de piste van café De Pomp (Van Deuren, Baugniet, ...) te koppelen aan de piste die Wolf naar voren brengt (mix van Borains & Sudisten) en dan krijg je zo'n beetje een ruw beeld van wie de uitvoerders waren: een allegaartje uit het misdaadmilieu, gerekruteerd door enkele tussenpersonen. Wie de uiteindelijke opdrachtgevers waren en hun motieven, daar heb ik geen enkele theorie over.

1,059

(1,133 replies, posted in 1983)

Als de bovenstaande informatie, afkomstig van informanten en andere getuigen klopt, moet het toch op een bepaald moment mogelijk geweest zijn een paar van de betrokkenen te arresteren. Het blijft een feit dat een aantal van de protagonisten uit het bendeverhaal niet of nauwelijks op de rooster gelegd zijn. Misschien moet er na al die jaren nog eens druk gelegd worden op Cocu, zijn betrokkenheid staat zo goed als 100 percent vast.

1,060

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Wat de piste Tinck wel heeft opgeleverd is nog een extra indicatie van de betrokkenheid van Baugniet.