1,071

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Wat zijn de gevolgen als ze hem nu alsnog in vrijheid stellen?

1,072

(13 replies, posted in Andere Personen)

Is er ergens een foto van Godfroid te vinden? Iemand die meer weet over de omstandigheden van zijn overlijden?

1,073

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Wanneer ik de (weliswaar onscherpe) foto's van de jongere Tinck bekijk zie ik toch een meer dan oppervlakkige gelijkenis met robotfoto nr. 17. De vorm van het hoofd en de bril stemmen overeen, net als de muts. Het enige wat niet duidelijk is op de foto's is het snorretje. Ik vind de robotfoto in elk geval meer op Tinck lijken dan op bv. Bouhouche.

1,074

(43 replies, posted in Filière Boraine)

Stel nu dat de betrokkenheid van Cocu (waar ik niet aan twijfel) alsnog kan aangetoond worden, wat dan? De Borains hebben hun proces gehad en zijn over de hele lijn vrijgesproken, niemand die ze nog wat kan maken. Voor de rest is het duidelijk dat er nog nieuwe ontwikkelingen zitten aan te komen.

1,075

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

De berichtgeving vanuit de pers is nogal tegenstrijdig. De ene keer hebben ze niets in handen, de andere keer is er sprake van dna, dan ontkent hij alles dan geeft hij kleine beetjes toe... Ik ben geneigd te geloven dat er inderdaad een stevige link is die hem aan de feiten bindt. Hij is blijkbaar vanaf het allereerste begin tot aan de overval in aalst betrokken wat hem tot een zeer interessante figuur maakt. Misschien wel de sleutelfiguur waarop iedereen hoopt. Ik blijf me echter afvragen wie het gerucht over het dna heeft verspreidt...

1,076

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Wat de ontwikkelingen van de recente week vooral bewijzen is: er zijn veel meer feiten bij de onderzoekscel bekend dan er voor het publiek vrijgegeven wordt. Alleen al het feit dat de naam van Tinck nergens in de bendeliteratuur voorkomt toont aan dat er achter de schermen veel meer gaande is.

Onderzoeksrechter Michel zal niemand aanhouden zonder solide reden, ik vermoed dan ook dat de geruchten over een dna spoor op waarheid berusten. Wat ik me nu nog afvraag is dit: is de aanhouding van Tinck de onthulling waarop Bernarddessous van de Franstalige site op zinspeelde of zit er nog meer aan te komen?

1,077

(1,137 replies, posted in 1985)

Zowel De Staerke als Haemers werden verschillende malen door verschillende getuigen voor, tijdens en na de overval gesignaleerd. Bij David moeten die beelden op zijn netvlies gebrand zijn en is voor mij een van de weinige getuigen wiens verklaringen dus 100% kloppen. Misschien zijn de leden van het commando in Aalst inderdaad bij de politie gekend maar hebben ze geen bewijzen. Haemers is dood en De Staerke zal nooit bekennen. Toch blijf ik me afvragen of de som van al die getuigenissen niet voldoende kan zijn om een assisenproces op te starten.

1,078

(1,137 replies, posted in 1985)

Ik wist niet dat David Van de Steen ook De Staerke formeel herkend had. Het moet vreselijk zijn, eerst zo'n trauma meemaken dat je voor de rest van je leven moet meedragen en dan bovendien nog niet serieus genomen worden ook. Al die speurders hebben zo hun eigen theorie en wat niet in hun plaatje past wordt gewoonweg genegeerd. Bovendien is David niet de enige getuige die De Staerke of Haemers heeft herkend.

1,079

(23 replies, posted in Hypotheses)

Er zijn elementen die aantonen (o.a. wapen in bezit van Van Obbergh) dat de bende van Farcy inderdaad de ploeg leverde voor de eerste feiten. Via De Pomp werden de wapens doorgesluisd. Sudisten en Borains werden ingezet voor enkele overvallen. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat Cocu meer weet dan hij wil lossen.

Mogelijke schakels tussen opdrachtgevers en uitvoerders zijn Bultot en Bouhouche. De al dan niet valse sporen die naar Bultot leiden bewijzen minstens dat hij en enkele van de daders elkaar kenden. Vandeuren, Van Obbergh en Bultot en misschien De Staerke zijn personen waar we zeker van zijn dat ze erbij betrokken waren. Voor mij blijft het grootste mysterie wie de opdrachtgevers waren.

1,080

(7 replies, posted in Andere Bendes)

... het milieu rond café De Pomp.