Ik denk dat vele van de samenzweringtheoriën rond de Bende van Nijvel een eigen leven zijn gaan leiden en mede een van de oorzaken zijn dat de waarheid niet aan het licht komt. Een waarheid die misschien simpeler is dan we allemaal vermoeden. Na het herlezen van de artikels over Daniele Zucker en de Sudisten ben ik van mening dat de 'predateurs' theorie van Deprêtre toch voor een stuk hout snijdt.

1,082

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Geen enkele van de wapens die buitgemaakt zijn bij Dekaise werd door de bende gebruikt.

1,083

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Volledig mee eens Dim.

1,084

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Op het Franstalige forum was er een tijd geleden een topic over onenigheid in de speurdersploeg wat betreft de aanhouding van Tinck. De meeste speurders waren het er niet mee eens dat hij aangehouden zou worden. Misschien heeft hij zaken verteld die op daderkennis kunnen wijzen. Misschien zijn die zaken hem ingefluisterd door Baugniet. Ik denk dat Baugniet een veel waarschijnlijker piste is aangezien zijn naam al vanaf het prille begin opduikt in het dossier rond café De Pomp en Vandeuren. Er zou volop moeten ingezet worden op dit spoor. Maar dat is natuurlijk maar mijn persoonlijke mening.

1,085

(108 replies, posted in Politiek & Business)

Van Rossem is iemand die al altijd tegen de stroom ingegaan is en het leek me misschien een idee om de informatie die sommigen niet met het gerecht willen delen om begrijpelijke redenen, omdat hun informatie bewust achtergehouden of verdraaid wordt op dit forum kwijt kunnen. Op die manier zijn er toch een aantal feiten die niet in de doofpot gestoken kunnen worden. Integendeel kan er zelfs extra druk op de ketel gezet worden. Misschien een aparte topic?

1,086

(108 replies, posted in Politiek & Business)

Nu de rest van het onderzoek definitief in het slop zit en de verjaring met rasse schreden nadert, zou het geen goed idee zijn om Van Rossem te contacteren en te vragen om zijn bevindingen met dit forum te delen? Misschien dat hij meer vertrouwen in dit forum heeft dan in het gerecht. smile

1,087

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik lees in het laatste boek van Bouten dat het wapen dat bij een huiszoeking bij Bouhouche gevonden werd, ingevroren in spaghettisaus volgens een expertise door Claude Dery in Waver zou gebruikt zijn. Dan lees je een interview met Christian De Valkeneer die zegt dat het onderzoek niet meer vordert. Bij verdachten zoals Bouhouche, Beijer, De Staerke, Vandeuren, Bultot en waarschijnlijk nog anderen zijn er toch voldoende verdachte elementen om hen (zij die nog in leven zijn) voor assisen te brengen.

1,088

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Laten we wel wezen. De berichten over de dna match en de feiten die hij toegegeven heeft zijn afkomstig van de pers en voor zover ik weet nooit door de onderzoekers bevestigd. De arrestatie van Tinck en Libert kun je zien als een wanhoopsdaad, een laatste opflakkering voor het onderzoek helemaal uitdooft.

1,089

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Baugniet is al verschillende keren ondervraagd. Probleem is dat iedereen die ze ondervragen hardnekkig blijft ontkennen. Ik ben ervan overtuigd dat het antwoord zich ergens in het dossier bevindt (en ook op deze site smile ), maar als iedereen blijft ontkennen en er zijn geen materiële bewijzen kom je natuurlijk geen stap verder. Al vind ik het feit dat een verdachte over daderkennis beschikt op zich al een reden om hem in verdenking te stellen.

1,090

(115 replies, posted in Speurders)

Volgens Ruth is er op een bepaald moment sprake geweest van een nakende doorbraak. Zou hij de piste 'Eddy' bedoelen? Cristian De Valkeneer weerlegt dan weer de beweringen van Ruth. In elk geval, volgens mij is het nu duidelijk dat er nu nooit meer een doorbraak zal volgen. Vorig jaar zag er nochtans hoopvol uit.