11

(499 replies, posted in Algemeen)

Er zijn de afgelopen 40 jaar talloze belangrijke onderzoeksdaden gebeurd: graafwerken naar lichamen en wapens, DNA-testen, profiling en noem maar op... Geen enkele die iets heeft opgeleverd. Het zou me sterk verbazen mocht het dit keer anders zijn.

12

(499 replies, posted in Algemeen)

Als ik me niet vergis zegt hij letterlijk: als er over pakweg 40 jaar een nieuwe verklaring aefgelegd wordt dan kan het onderzoek heropend worden. Ervan uitgaande natuurlijk dat de daders een bijbelse levensspanne hebben. Er woren pro forma nog wat deuren gesloten zodat de bevolking toch niet het gevoel heeft dat ze belazert wordt en dan gaat het dossier onherroepelijk de doofpot in, veilig afgeschermd voor elk geschiedkundig onderzoek. Tenzij er over pakweg 40 of 50 jaar toch nog een nieuw element opduikt. Beschamend.

13

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Tiens wrote:

Stoute jongen hoor, heeft wel meer op zijn kerfstok...

https://i.imgur.com/wYtRJNp.jpeg

Wie is deze persoon?

14

(499 replies, posted in Algemeen)

Het dossier verjaart niet meer en er worden geen onderzoeksdaden meer uitgevoerd. Met andere woorden het mag inderdaad niet uitkomen.

15

(35 replies, posted in Algemeen)

Ik zet deze bedenkingen onder dit topic omdat me dat het meest relevant lijkt.

Misschien zou het handig zijn om bapaalde pertinent foute of misleidende informatie over de bende die steeds opnieuw opduikt in de media en dit forum op te lijsten. Informatie die ik zelf lang voor waar heb aangenomen en die me overtuigde van bepaalde pistes.

  • De formele herkenning van Michel Libert als de reus in Aalst door de adjunct directeur van Delhaize die oog in oog met de reus stond: de getuige in kwestie verklaarde tegen David Van de Steen dat deze verklaring niet klopt.

  • Het identiteitsplaatje van Bernard Grandjean dat in de brandhaard in het bos van Houssières zou zijn gevonden samen met materiaal gelinkt aan Bultot?. Dit plaatje werd pas in 1987 gevonden. Twee jaar na de feiten.

Beide dwaalsporen zijn gelinkt aan extreem rechts. Toeval of niet? En wie stuurde die informatie de wereld in?

16

(25 replies, posted in Bewijsstukken)

Twee jaar later? Dan heeft het waarschijnlijk niets met de bende te maken. Weer een feit dat ik voor waar had aangenomen dankzij Bouten.

17

(91 replies, posted in Andere)

Wat zo typerend is aan dit dossier is dat zelfs de speurders en experts elkaar tegenspreken. Sommige speurders zijn overtuigs dat de WNP verantwoordelijk is, anderen dan weer Bouhouche en co., De Staerke, De Borains, de hypothese van verschillende bendes, enzovoort, enzovoort... Na al die jaren is er zelfs geen eenduidende hypothese over wie er achter de bende zat. En wat nog gekker is: voor elke piste zijn er wel een heleboel aanwijzingen die allemaal plausibel lijken.

18

(91 replies, posted in Andere)

Als het enkel banditisme was, wat dan met de verklaringen van Christian Smets en HIPA die beiden overtuigd zijn dat er in 1985 een racket heeft plaatsgevonden. Ook Eddy Vos en Hilde Geens denken in die richting.

19

(3 replies, posted in Hypotheses)

edd wrote:

... of alle leden van politiediensten hun DNA laten afstaan.

Als er inderdaad leden van de politiediensten bij betrokken waren denk ik dat het weinig zin heeft hun dna op te vragen. Hun taak zal veeleer geweest zijn om de raids te coördineren en voor de logistiek te zorgen. Om nog te zwijgen van het laten verdwijnen van bewijsmateriaal. De overvallen zelf zullen uitgevoerd zijn door criminelen en / of huurlingen.

20

(91 replies, posted in Andere)

Straffe verklaring maar ik geloof het. Ik heb in een vorige post geopperd dat het onderzoek naar de manipulatie minstens even belangrijk is dan de andere onderzoeken die nog lopen. Jammer dat hun namen niet in de openbaarheid mogen gegooid worden.