11

(471 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat is zeker goed nieuws. Als je ziet hoeveel cold cases er de afgelopen jaren in het buitenland hiermee gekraakt zijn denk ik dat er zeker nog een doorbraak zal komen.

12

(410 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

In het interview imet Paul Ponsaers en Hilde Geens in de Humo deze week vertelt de laatste dat het gerecht de uitleg van Beijer over de foto's die hij in Aalst genomen heeft intussen onderzocht heeft en dat zijn argumenten geen steek houden. Ik weet niet of ze hem intussen al opnieuw op de rooster gelegd hebben nu hij terug op Belgische bodem is.

13

(471 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Is de vernieuwde DNA-wetgeving al volledig goedgekeurd?

14

(171 replies, posted in Bibliografie)

Zonet het interview met Hilde Geens en Paul Ponsaers gelezen in Humo. Een van hun bedenkingen is dat De Staerke weinig tot niet aan bod komt (misschien in de laatste aflevering) terwijl er toch wel wat aanwijzingen zijn tegen hem; Ponsaers liet zich dan weer ontvallen dat hij niet gelooft dat leden van Diane of de rijswacht bij de bende betrokken waren. Mogelijk wel ex- leden. Bonkoffsky leek hem een valabele verdachte tot bleek dat de speurders geen bewijzen voor zijn betrokkenheid hebben gevonden. Afwezigheid van bewijs hoeft echter geen bewijs van afwezigheid te zijn...

15

(17 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

En ik heb het hier al vaker geschreven: Jean-Luc Baugniet, een wapenhandelaar met daderkennis over de bende is veroordeeld voor het afpersen van warenhuizen.

16

(61 replies, posted in Magistraten)

Hennart weigerde Acke en Troch inzage in zijn dossiers. Het minste wat je hem kan verwijten zijn arrogantie, tunnelvisie en vooringenomenheid. Laat ons hopen dat hij nooit minister van justitie wordt. Over Deprêtere is reeds alles gezegd. 40 jaar onderzoek en zero resultaat en dan mag je als kritische burger niet eens je mening ventileren.

17

(1,104 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het is Beijer die iedereen heeft laten geloven dat de vondst frauduleus was. Vanuit zijn optiek een meesterzet die het onderzoek een fatale slag heeft toegebracht. 10 jaar lang hebben de speuders zich daarop gefocusd. Laten we hopen dat ze Beijer eens goed het vuur aan de schenen leggen en op z'n minst obstructie van het onderzoek ten laste leggen.

18

(410 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

"Een goed ingevoerde bron meent dat Michel een tijd geleden op het verkeerde pad gestuurd werd op basis van ‘info’ van de ex-rijkswachter. De hele discussie over de zakken van Ronquières zou door foute info van Beijer ontstaan zijn." Thierry Debels zou de reden voor de huiszoeking bij Beijer zijn dat er een nieuw element ontdekt werd. Hij zou ook ondervraagd worden omdat hij Martine Michel influisterde dat de Delta cel de wapenvondst in Ronquières gemanipuleerd heeft waardoor het onderzoek voor de zobveelste keer jaren vertraging opliep. Volgens Hilde Geens werd er op dat moment opnieuw volop geInvesteerd in het spoor De Staerke.

» pnws.be

19

(101 replies, posted in 1985)

Komt die alias hier ergens voor op het forum? Als zijn betrokkenheid zeker is dan hoop ik dat de huidige cel hem alsnog het vuur aan de schenen legt.

20

(410 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Volgens La Denière heure, hier geciteerd door Thierry Debels zou de huiszoeking bij Beijer plaatsgevonden hebben na een belangrijke ontdekking in het bende dossier. Jammer genoeg wordt niet vermeldt welke ontdekking. Laat ons hopen dat er eindelijk een doorbraak komt.

» pnws.be