31

(77 replies, posted in Speurders)

We zijn allemaal stumperds; Hoe dit forum zo lang zonder jou heeft kunnen functioneren is e een raadsel. Gerecht en slachtoffers kunnen op beide oren slapen, dankzij jou weten we binnenkort hoe de vork in de steel zit. Ik ben benieuwd.

32

(77 replies, posted in Speurders)

Duidelijk voor jou blijkbaar. Vesrchillende (ex) speurders e auteurs denken er anders over.
Bon, jij zal wel toegang hebben tot informatie die de rest van de forumgebruikers niet hebben.

33

(77 replies, posted in Speurders)

Als je het niet meteen met sommigen eens bent zitten ze meteen op de kast. Voel je je persoonlijk aangevallen soms? Dit is een forum waar mensen op beschaafde manier van ideeën wisselen, meer niet. Geen enkele reden om je zo druk te maken.

34

(77 replies, posted in Speurders)

Er waren de herkenning van De Staerke door de joggers in het Osbroekpark kort voor de overval, de getuigenis van een jeugdvriend die hem herkende tijdens de overval zelf, de getuigenis van zijn (ex) vriendin die samen met hem de Delhaize bezicht, een van zijn broers die bij de politie smeekte 'doe iets aan onze Johnny' en zijn eigen woorden 'Ik ben gekozen o basis van mijn dossier'. Misschien is hij door de opdrachtgevers in de val gelokt als bliksemafleider zoals ook met Cocu gebeurd is bij de inbraak in Nijvel.

35

(77 replies, posted in Speurders)

Waarop baseer je je om zoiets te schrijven?

36

(77 replies, posted in Speurders)

De visies van de Delta cel en de huidige CWB staan loodrecht tegenover elkaar. Als de speurders er al zo'n verschillende mening over het dossier op nahouden geeft dat weinig hoop voor het onderzoek.

Dit gezegd zijnde: in 2012 investeerde de huidige cel opnieuw serieus in het spoor De Staerke tot niemand minder dan Beijer (wie anders) het onderzoek in een andere richting duwde door de tip dat de wapenvondst in Ronquières tot stand kwam dankzij een informant. Beijer is de doodgraver van het onderzoek naar de bende.

37

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Voordat de piste Sliman door Adam gelanceerd werd kwamen ze nooit ter sprake. Nu opeens zou De Staercke reeds in 1996 aan Pak Man toevertrouwd hebben dat de Slimans erbij betrokken waren. Ik vrees dat er weer een fantast bezig is met verhalen te verzinnen.

38

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Hierbij een samenvatting van een post door een zekere Pak Man op de 'Les tueries du Brabant' facebook pagina. Misschien ook waard om op te merken dat André Rogge in zijn boek 'Het riool van België' schrijft dat gangster Jean Renson hem vertelde dat hij samen met De Staerke kort na de overval op Dekaise tegengehouden was door de politie voor een identiteitscontrole niet ver van waar de overval was gebeurd. Ik post het onder dit topic omdat de bende De Staerke volgens deze bewering de wapens kreeg van Bouhouche.

Philippe De Staerke aurait donc abattu le policier à l'extérieur, chez Dekaize, et il était très fier, parce qu'il aurait tiré de loin. Les trois auteurs de l'attaque chez Dekaize seraient d'après Philippe De Staerke: Philippe De Staerke, ainsi que Dominique Salesse, et Jean Bultot.

Léon De Staerke était indic de Bouhouche, il lui avait vendu des armes, et Léon était l'ami de Xavier Sliman. Pak Man La bande serait donc constituée, selon vous, de : Léon et Philippe De Staerke, Dominique Salesse, les frères Karafilis, les frères Apostolos, Jean Bultot, Madani Bouhouche, et Beijer était à tout le moins au courant, parce qu'il a eu recours à Léon De Staerke pour la revente des diamants et de l'or du fourgon de Zaventem.

Bouhouche était l'instigateur des TBW avec Bultot et les éxécutants étaient la bande Ph. et Léon De Staerke. Bouhouche n'intervenait jamais sur le terrain, au contraire de Bultot, présent à Alost, qui serait "tueur". Léon serait "le vieux". Serge Papadopoulos serait "le géant". Aucun membre de la bande n'aurait été blessé à Alost. Tous portaient un gilet pare-balles.

Les armes ayant servi à Alost proviennent de chez Juan Mendez, et ont été remises aux frères Karafilis par Jean Bultot la veille de l'attaque d'Alost. Les armes étaient normalement chez Serge Papadopoulos mais il était en prison avant Alost, alors Léon s'est occupé des armes.

Au Colruyt de Nivelles, c'est la seule fois que la bande des "éxécutants" au complet était présente, à savoir: Léon et Philippe De Staerke, Dominique Salesse, les frères Karafilis, les frères Papadopoulos, et Xavier et Thierry Sliman. A Nivelles, le 7.65 qui a été utilisé n'avait pas de propriétaire "fixe", le .22 appartenait à Serge Papadopoulos, alias le Boîteux. C'est lui qui serait le "géant".

» www.facebook.com/groups/

39

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Op de Bende van Nijvel-Facebook pagina beschuldigt een vrouw haar vader ervan de killer te zijn.

"Het bericht was heel even te zien op Facebook. Enkele minuten hooguit. Net voldoende om opgepikt te worden door een aantal mensen. Het bericht werd ook heel even openbaar gepost door David Van de Steen. We hebben het bericht en de foto gezien. Het is een foto van een man die enkele jaren geleden overleden is en volgens zijn dochter huurling en lid van de Bende van Nijvel was.

Op het forum: “Gisteren of eergisteren. Foto van ‘een dader’ die overleden is, gestuurd door zijn dochter. Die foto verdween dan met de snelheid van het licht. Heel veel mensen willen de waarheid kennen of uit brengen maar schrikken dan blijkbaar voor de gevolg.”

Een bron met dossierkennis: “Het zou gaan om F. K. (red: volle naam in ons bezit). Overleden in 2018. Het is zijn dochter die deze dingen beweert.”

Bron: Thierry Debels

Op de foto zou ook Bonkoffsky staan. Daarmee dat ik het onder dit topic post. Hilde Geens heeft ook gezegd dat verzchillende familieleden van daders info hadden. Zaken die ze thuis hebben opgevangen en op het punst stonden om te spreken maar dan toch weer afhaakten. Hopelijk dat iemand van hen ooit zal spreken.

40

(1,133 replies, posted in 1983)

Het moet voor Lacroix een vreselijke en traumatische ervaring zijn geweest. Ik denk ook niet dat hij in die tijd de psychologische begeleiding heeft gekregen die agenten vandaag zouden krijgen.

Als je oog in oog staat met een bende meedogeloze moordenaars die net je partner hebben afgemaakt en waarvan er vervolgens een al schietend op je afkomt geeft je wellicht een ander perspectief dan wanneer je achter je pc zit.