651

(105 replies, posted in Gladio)

'Het zullen de onzen toch niet zijn', Wie liet alle sparen verdwijnen? Wie zorgde ervoor dat de kust veilig was in Aalst? Ik heb onlangs een element gepost onder het topic Bouhouche, dat als het waar is, zijn betrokkenheid onomstotelijk bewijst.

652

(48 replies, posted in Robotfoto's)

Christian Amory had ook zo'n baard ten tijde van de feiten in Nijvel. Hij zou tijdens de schietpartij herkend zijn.

653

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik vrees dat het dna hoe dan ook waardeloos zal blijken te zijn. In de meer dan 30 jaar dat de voorwerpen uit het water zijn gehaald kunnen ze besmet zijn geraakt door het dna van allerlei personen die ermee in aanraking zijn mee gekomen.

654

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Dit gaat waarschijnlijk over Claude Dubois, die ook een eigen topic heeft op dit forum.

655

(45 replies, posted in Staatsveiligheid)

Dery wou een een week voor zijn dood zijn hart uitstorten bij onderzoeksjournalist Gilbert Dupont maar overleed helaas voor het zover was. Ik ben er van overtuigd dat je de overval op Dekaise die los stond van alle andere feiten waarna de wapens verdeeld werden of van hand tot hand gingen. Voor sommige feiten zijn er daders in het vizier gekomen waaronder sommige van de Borains. De cruciale vraag is: wie had er de mogelijkheid om zaken aan elkaar te verbinden en bewijsstukken te laten verdwijnen?

656

(1,141 replies, posted in 1985)

coconut wrote:

En was hij met bivakmuts of met masker of geschminkt met pietenpruik? Het probleem is dat de getuigen elkaar tegenspreken. Niet abnormaal natuurlijk in dergelijke omstandigheden. Geen overeenkomende getuigenissen qua uiterlijk noch qua taal.
Geen vingerafdrukken en geen DNA. Geen onderzoek i.v.m. achtergrond slachtoffers ... en nu?

En nu niets meer denk ik. Alle sporen zijn zorgvuldig gewist en de betrokkenen blijven hardnekkig alles ontkennen. De adjunct directeur stond oog in oog met de reus die een vrouw wou neerschieten en vroeg om haar loste laten waarop de reus riep: opzij dan. Weinig getuigen zullen de reus van zo dichtbij in de ogen hebben gekeken en het kunnen navertellen. Deze getuigenis lijkt me dan ook zeer belangrijk.

657

(1,141 replies, posted in 1985)

Patrick Haemers werd door David Van de Steen herkend.

658

(1,141 replies, posted in 1985)

edd wrote:

Welke dan, bedoel je het verkennen van de Delhaize? Hebben ze dat gedaan dan?

Ik weet niet meer waar ik het precies gelezen heb maar ik meen dat in de periode voorafgaan op de raid in Aalst de WNP verschillende verkenningen uitvoerde in de buurt van grootwarenhuizen. Jean-Paul Dauphin werd gesignaleerd aan de Delhaize de avond van de overval. De adjunct directeur van de Delhaize die vastgegrepen werd door de reus en hem van dichtbij zag identificeerde Michel Libert.

659

(1,141 replies, posted in 1985)

Misschien mensen van de staatsveiligheid?

660

(25 replies, posted in Bewijsstukken)

Beiden zullen langer gestudeerd hebben, Grandjean was burgerlijk ingenieur, Latinus had, dacht ik, kernfysica gestudeerd. Dan vervul je niet op je achttiende je legerdienst.

Baugniet is ook een figuur die me blijft intrigeren: het is van hem dat Jean Marie Tinck beweert daderkennis te hebben, hij is ook de man die aan Guy Bouten info over de bende wou verkopen; Bruno Vandeuren en Bultot vernoemen hem ook. Ik blijf het vreemd vinden dat er over bepaalde verdachten zoveel geschreven wordt, terwijl andereen, zoals Baugniet en Grandjean, tegen wie toch wel aanwijzingen bestaan zo onder de radar blijven.