81

(210 replies, posted in Westland New Post)

HIPA wrote:

Delhuvenne ... bijlange niet. Ik spreek over onderzoeksdaden door ex-speurders die zeer onderbouwd waren. Ondervragingen van maanden, schaduwoperaties, telefoontaps enz. Ja ... Er waren speurders die zeer goed werk gedaan hebben. En het (gerecht) die heeft hun dan maar in de vuilbak gegooid. Het was moeilijk werken tussen slangen van eigen rangen. Vele onder hun zijn op pensioen, maar hun verstand niet! De tweetaligheid en scheiding der regionen was ideaal voor vele manipulaties. Zoals Bultot ooit zei: Er zijn veel kostuums op maat gemaakt voor iemand te doen passen.

En toch meen ik gelezen te hebben (weet niet meer waar) dat het grecht nog steeds de piste extreem rechts volgt

82

(210 replies, posted in Westland New Post)

Er is of was grote verdeeldheid tussen de speurders over de al dan niet betrokkenheid van de WNP. Toen Libert in 2014 na kort te zijn opgepakt weer werd vrijgelaten verlieten een aantal leden van de CWV uit onvrede de cel. Voor zover ik weet wordt nog steeds de piste van extreemrechts gevolgd.

83

(210 replies, posted in Westland New Post)

Bij teveel bewijzen denk ik bijvoorbeeld aan de nummerplaat van Elnikoff op de Ford Taunus in het Osbroekpark toen de joggers drie verdachte figuren zagen kort voor de overval op de Delhaize in Aalst en het verhaal over de formele herkenning van Libert als de reus. Een verhaal dat later niet bleek te kloppen. Bouhouche gebruikte dikwijls valse nummerplaten. Voor de rest denk ik dat je er inderdaad niet ver naast zit. Eddy Vos en HIPA geloven ook in de piste van afpersing en ze zullen wel hun redenen hebben daarvoor.

84

(210 replies, posted in Westland New Post)

De aanwijzingen tegen Dauphin en de rest van de WNP zullen inderdaad veel uitgebreider zijn dan wat hier op het forum is gedeeld. Zowel Eddy Vos als Paul Ponsaers lieten optekenen dat er heel veel, misschien te veel aanwijzingen zijn tegen hen.

85

(210 replies, posted in Westland New Post)

Ben wrote:

Het is informatie van een zekere Francis Michel:

Jean-Paul Dauphin (dit le Bancal) décédé à la MRS [Maison de Repos et de Soins] La Roseraie (Anderlecht) entre le 20 septembre 2017 et cette semaine (...)

Er is nog geen bevestiging van dit nieuws.

Ik ben even verward: ik dacht dat Dauphin in 2017 overleden is?

86

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Xenophon wrote:

En wie me zonder hocus-pocus kan uitleggen hoe het DNA op het stuk vest na een jaar onder water nog exploiteerbaar was mag zich steeds melden. Ik heb de vraag ooit in een persoonlijk bericht gesteld aan iemand die hier zéér goed op de hoogte was van het onderzoek. Die is daarna in het ijle verdwenen.

Tiens?

87

(74 replies, posted in Filière Boraine)

Cocu heeft bekentenissen afgelegd die daderkennis bevatten en die hem niet door de ondervragers waren ingefluisterd. Hij heeft zijn bekentenissen pas na een jaar later ingetrokken nadat hij door Gerard Lhost werd ondervraagd. Dezelfde Lhost die later werd opgepakt onder verdenking van manupilatie van het onderzoek.

88

(270 replies, posted in 1985)

Scaramouche wrote:

Sorry, ik heb me vergist in mijn bovenstaande post.
Het zou Heinrich Toumaniantz (de zgn. "Killer") zijn die tweemaal beschoten zou zijn geweest in zijn geslachtsdelen. Een eerste maal door Y. Somville en een tweede maal door E. Nevens. Van een "pechvogel" gesproken...
Mijn excuses.

Het gerucht gaat ook dat Toumaniantz een geslachtsverandering heeft ondergaan en als vrouw door het leven gaat. Blijkbaar had hij niet veel keuze.

89

(270 replies, posted in 1985)

Het toont ook aan dat de speurders niet op dezelfde lijn zitten. Ze hebben allemaal hun hypothese die niet te bewijzen valt. Een tiental jaar geleden hebben 3 speuders de cel verlaten omdat ze overtuigd waren van het WNP-spoor en er daarop niet verder werd gezocht. De Delta cel en de CWB zitten ook op een andere ljn, Ruth beweert dat Beijer niets met de bende te maken heeftterwijl anderen zeker zijn van zijn betrokkenheid. Vandaar dat volgens mij de huidige equipe de wetenschappelijke methode hanteert. Een paar jaar geleden heeft de huidige cel overigens op basis van een getuigenis graafwerken laten uitvoeren waarbij voor de zoveelste keer niets gevonden werd.

90

(17 replies, posted in Bewijsstukken)

De Ruger was slechts één van de elementen die de Borains in het vizier van de speurders brachten. Over hun de betrokkenheid was er geen discussie. In 2014 plaatste ik deze quote uit 'De Bende: een documentaire' door Dupont en Ponsaers:

In de loods van Richard Brouette waren in de zomer van 1983 een paar kinderen komen spelen, en die hadden hem daar zien staan, onder een groot wit plastic zeil: een fonkelnieuwe sportwagen. Saab 900 Turbo, achtkleppenmotor, 145 pk. “Waw”, zei een jongetje van veertien toen. Een van die jongens was Alain Capron, de zoon van de politiecommissaris van Boussu. Hij had zelfs de nummerplaat onthouden, SX 676.'

Ongelofelijk genoeg hoefde Brouette niet voor de rechtbank te verschijnen.