961

(74 replies, posted in Filière Boraine)

Ik heb het gelezen in de bibliotheek. Ik zal het volgende week opvragen en inscannen.

962

(74 replies, posted in Filière Boraine)

Volgens hetzelfde artikel heeft de advocaat van Cocu na het proces van de Borains verklaard dat deze hem documenten in verzekerde bewaring heeft toevertrouwd. Deze mochten na de dood van Cocu openbaar gemaakt worden.

Ook nog even vermelden dat Cocu niet de laatste van de Borains was. Kaçi Bouardoudj is nog steeds in leven.

963

(74 replies, posted in Filière Boraine)

Het blijft een mysterie waarom hij tot het einde toe geweigerd heeft om te praten. Hij was een van de weinigen wiens betrokkenheid zo goed als vaststaat.

964

(731 replies, posted in 1982)

Bedankt Merovinger. Uit de post maakte ik op dat ze in de Troonstraat gesignaleerd waren terwijl ze op de bus stonden te wachten. Waarschijnlijk een verkeerd interpretatie.

965

(731 replies, posted in 1982)

Ik lees vandaag een post van K op het Franstalige forum waar hij het heeft over een getuigenis waar een vrouw 2 uur voor de overval de daders gezien heeft terwijl ze in de Troonstraat op de bus stonden te wachten. (Mijn Frans laat veel te wensen over, dus kan ik verkeerd gelezen hebben.) Is deze getuigenis ergens terug te vinden?

» www.uitinvlaanderen.be/agenda/

Ook is onlangs de roman 'Yucca' van Peter Terrin verschenen waarin het ook gedeeltelijke over de bende gaat. Peter Terrin schreef ook een theaterstuk over de bende vorig jaar.

967

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De Ruger van Cocu werd aan een zevental tests onderworpen die uitwezen dat het wapen door de bende gebruikt was, tot door de Duitste experts definitief het tegendeel bewezen werd. Naast de vondst in Ronquières werden de verschillende feiten aan elkaar gelinkt door ballistisch onderzoek uitgevoerd door Dery. Voor zover we weten kunnen sommige feiten die aan de bende werden toegeschreven er juist niets mee te maken hebben en omgekeerd.

968

(203 replies, posted in Andere Personen)

Uit het schriftje van Willy Acke: 'Dossogne geeft in 82 tip aan Zimmer: Bruno Vandeuren is een van de mededaders van Dekaise.'

Eind deze maand brengt de kunstenaar Hans Defer een tentoonstelling met een ruimtelijke installatie over de Bende van Nijvel » www.hansdefer.com/amnesia

970

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik vrees dat de speurders die de onderzoekscel verlaten hebben op het juiste spoor zaten. Jammer genoeg mochten ze niet verder zoeken. Of misschien wordt jouw tip wel degelijk onderzocht Merovinger en wordt er niets over gecommuniceerd in het belang van het onderzoek. Laten we hopen.