91

(1,153 replies, posted in 1983)

the end wrote:

Er is ook nog Charlie De Pauw die zich bedreigd voelde en beschermt werd door WNP, en uiteindelijk naar Amerika gevlucht is, maar in '84 ook vermoord is. Beiden visten in dezelfde wateren!

Charlie (Charly?) De Pauw vermoord? Waar haal je die info? Ik vind daar nergens iets van terug - niet in mijn herinneringen en ook niet op het internet.

92

(40 replies, posted in Wagens)

Tru Dat wrote:

Terminals en centrale computers waarbij de concessionarissen gegevens konden opvragen bestonden in de jaren 80 niet!

Hoe bedoel je dat? Ze bestonden in het geheel niet of ze bestonden niet bij VW?

Ze bestonden wel. Er werd destijds duchtig data over en weer gestuurd via vaste lijnen van Telindus maar wat VW/d'Ieteren betreft weet ik het eigenlijk niet. Het is mogelijk dat VW nog postduiven gebruikte.

93

(3 replies, posted in Documentatie)

Sorry, frank (of Euro) is te laat gevallen. Wat "www3.dekamer.be" betreft: "www3" bestaat normaal niet. Dat moet dus "www.dekamer.be" zijn. Wanneer men de "3" delete werkt het wel. De fout zit dus eigenlijk op deze website.

94

(3 replies, posted in Documentatie)

De links naar de verslagen van Bendecommissie I werken niet meer. De website "www3.dekamer.be" lijkt buiten gebruik - geeft enkel een error page. Op www.dekamer.be vind ik er niets van terug (gezocht met benamingen van enkele pdf-bestanden). Verwijderd?

95

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Vraag: Niet dat ik verwacht dat het nog te achterhalen is of dat daar ooit iemand zich aan geïnteresseerd heeft (maar je weet maar nooit): Kende Bouhouche Nederlands en in welke mate - behoorlijk, krakkemikkig of helemaal niet? Zou hij bv. in staat geweest zijn de tekst uit het liedje "Te voet naar Scherpenheuvel" te begrijpen?

96

(163 replies, posted in Plaatsen)

Merovinger, je hebt gelijk dat het gebouw waar ik naar verwijs niet op een ruïne lijkt en ook dat dat dak precies plat is. Van dat laatste ben ik niet 100% overtuigd. Als ik er lang naar kijk (mezelf een beetje hypnotiseer smile) dan zou het wel schuin kunnen zijn. Wanneer men er met Bing naar kijkt, krijgt men een totaal andere indruk, daar zou men dan eventueel de onderkant van het dak op de Google map kunnen beschouwen als de nok van het dak (ook door de nogal vreemde schaduw die dat "plat dak" afwerpt) » Bing Maps

Maar goed, die maps geven misschien dikwijls de werkelijkheid niet goed weer door allerlei bewerkingsartefacten.

Nadat ik die post had opgestuurd las ik het volgende van Raf:

Raf wrote:

Gisteren het huis bezocht. Het bevind zich op een 150 meter van de plaats waar getuigen in de nacht na overval van Aalst de Golf zagen met daarvoor een lichaam. Het huis is vanaf de straat niet zichtbaar.

Waar ik naar verwees ligt op veel meer dan 150m van de plaats die in bovenstaande quote bedoeld wordt en ik kreeg al direct spijt van mijn bijdrage. Jouw ruïne ligt echter nog veel verder.

Op Les Tueries du Brabant vind je het volgende:

http://images1.hiboox.com/images/1607/4y8yskid.jpg

In de zone aangeven door een 6 ligt dat gebouw waar ik naar verwijs. Wat de bedoeling van die 6 is weet ik niet. De volledige topic vind je hier » tueriesdubrabant.winnerbb.com

97

(163 replies, posted in Plaatsen)

Zou het hier niet kunnen zijn? 't Is dichter bij de Rue du Pire » Google Maps

Men geraakt er:

  1. Langs Charly des Bois » Google Maps

  2. Langs Chemin Royal » Google Maps

  3. Langs Point du Jour/Rue Flinchaux » Google Maps

Is hier te zien(stippellijnen zijn veldweggetjes) » tinyurl.com

98

(40 replies, posted in Wagens)

Lesbroussartstraat 52 is vlakbij bij een grote Delhaize in de Charles Decosterstraat en de De Henninstraat. Indien die er al was in 1983 kon het wel eens een bedreiging (afpersing) tegen Delhaize geweest zijn. In dat geval moesten ze er wel voor gezorgd hebben dat Delhaize wist dat die auto er stond. 

Hoe wist de bende dat die auto in Waterloo te vinden was? De concessiehouders van VW zullen ongetwijfeld een terminal gehad hebben die verbonden was met een centrale computer bij D'Ieteren.

99

(116 replies, posted in Andere)

Ben wrote:

Ze hebben in België een logistieke staf ingeschakeld op te plannen waar een aanslag best kan plaatsvinden. Dan is een figuur als De Staerke een prima man om een beroep op te doen. Hij zwijgt."

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

  1. Het is niet uit te sluiten dat De Staerke betrokken was bij de overvallen.

  2. Het is evenmin uit te sluiten dat de overvallen, de Strategie van de Spanning dienden.

Mocht echter De Staerke weet hebben dat de Strategie van de Spanning achter de overvallen schuilde, zou men hem ondertussen wel het eeuwige zwijgen hebben opgelegd, denk ik.

100

(106 replies, posted in Bewijsstukken)

Betreffende de achterbank en de getuige:

Vier dagen na de moord op Vermaelen kreeg commissaris François 'de Susse' Monsieur van de Brusselse gerechtelijke politie telefoon van een man die zich niet wilde bekendmaken en die beweerde dat hij de overval van a tot z had gezien. Diezelfde middag nog zat de man die gebeld had in het café met Monsieur en diens collega Guy Collignon.

Het gaat mijn pet te boven dat iemand die anoniem wil blijven toch fysiek contact heeft met de politie. Mocht ik zelf een wakkere politieman zijn zou ik in dat geval die "getuige" even meenemen en opsluiten in een politiecel.