1

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

P-51 wrote:

Als de huurovereenkomst contractueel vastgelegd werd, dan ben ik geneigd te zeggen: ja.

Zelfs met een Belgische identiteitskaart?

2

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

En zou die fruithandelaar het verschil kunnen maken tussen een Algerijn en een Marokkaan?

3

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Filip wrote:

Uit het artikel 'Dit wou stervende man nog kwijt aan Vermassen over Bende van Nijvel' » Nieuws

Een van de huurders die we toen gehad hebben, was M., een Algerijn.

Zou het?

Als het aan De Staerke gelinkt is, dan zou het Mohammed El Bourajradji kunnen zijn...

4

(158 replies, posted in 1983)

Merovinger, omdat de Golf die de daders gebruikten in Beersel de Golf was die gestolen werd in Ohain. Deze werd gelinkt dankzij de achterbank. En de Golf van Sint-Gillis was niet de gestolen Golf uit Ohain.

5

(53 replies, posted in 1983)

En waarom 20 jaar later wel?

6

(53 replies, posted in 1983)

De onderzoekers weten dit al bijna 20 jaar maar maken het niet bekend. Waarom? Vinden ze dit niet belangrijk of zit er iets anders achter deze zwijgpot?

7

(717 replies, posted in 1982)

Bijna al de overvallen en moorden zijn gepleegd door 3 man en elke keer met dezelfde wapens. Bijna al de getuige (soms kan het verschillen want al de getuige zijn niet fiabel) geven dezelfde beschrijving van de daders. Als je eenmaal wapens gebruikt van een andere bende en je word gepakt, neem je de risico voor al de andere vroegere diefstallen en moorden te betalen.

Tussen de diefstal van de Santana en de feiten van Maubeuge is er 3 maanden waarvan me niets weten. Het is goed mogelijk dat de bende verschillende overvallen heeft gepleegd gedurende 3 maanden zonder dat er van gesproken werd, omdat ze met de politie niet geconfronteerd geweest hebben. Een gewone diefstal in een kruidenierswinkel staat zelfs niet in de krant. En nadat ze eigenlijk de eerste keer een confrontatie hebben met de politie, stellen ze vast dat ze niet genoeg gewapend zijn en daarom dus Dekaise. Het stelt ook vast dat ze niet van het criminele circuit zijn, anders zouden ze op een ander manier aan wapens geraakt zijn.

8

(753 replies, posted in 1985)

Op het Franse forum werd deze informatie al vermeld in 2007. Het kwam uit de woorden van Graindorge:

"Si mes souvenirs sont bons, Graindorge expliquait que lors d'une attaque en 1985 des gendarmes ont demandé l'autorisation de poursuivre la gti avec leur Porsche mais qu'ils ne l'ont jamais reçu."

9

(1,141 replies, posted in 1985)

ctrix wrote:

Overigens was er duidelijk gezegd door de aanvrager dat het verzoekje géén zin meer had als het niet ten laatste om 19u15 kon gedaan worden. Ah nee, want dan was het te laat voor de mannen van Hofstade om nog mee te doen!

Dus in de 21 vroegere aanvalen of diefstallen spreken we niet van "de bende van Hofstade". Maar in Aalst zeggen ze dus tegen de "bende van Hofstade": kom mannen, wij gaan een overval plegen. Wij hebben het al gedaan in Braine en Overijse, daar hebben we 8 mensen vermoord (zelf een kind van 13!). Als het zo is, denk je niet dat de zogezegde "bende van Hofstade" niet wat zou nadenken? In Aalst vermoorden ze nog eens 8 mensen (en 2 kinderen van 14 en 9!). Denk je dat iemand door medeplichtige te zijn, zo ineens 16 moorden (met 3 kinderen) op zijn geweten wil krijgen? Plus de risico dat ze worden gepakt en levenslang in de gevangenis zitten. Dit scenario is pure onzin ... sorry.

10

(717 replies, posted in 1982)

Tru Dat wrote:

En de jas, de kogelvrije vesten, ...?

Wel, de typische jas werd toch verscheidene maal beschreven door getuigen zowel in '83 als in '85. En de overval in Temse waar de kogelvrije vesten gestolen werden, werd toch ook aan de bende gelinkt door de wapens die ze daar gebruikt hebben.