11

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

rni220 wrote:

Wat the end schrijft over het gesprek in de auto intrigeert mij. Wat zou daar besproken zijn. kan ook dat ze daar volkomen dol gedraaid zijn omdat de buit van de eerste overval tegen viel.

Of heeft een bendelid tijdens de rit naar Overijse een overdreven hoeveelheid cocaïne geconsumeerd? Een lage buit in Eigenbrakel, ze zijn boos en willen toch nog op dezelfde dag scoren. Ze smeren zich in de wagen cocaïne op het tandvlees en in Overijse verliezen ze iedere terughouding.

12

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Mocht ik Tinck zijn dan zou ik mij niet één, maar tenminste drie advocaten nemen. Een enkele Salduz-advocaat, die zeker en vast ook andere dossiers heeft lopen, kan zich toch niet in zulk een dossier binnen een paar weken inlezen. Van enige gelijkheid der wapens zou geen sprake zijn als zich Tinck, mocht men hem vervolgen, tegen het onderzoeksapparaat met een enkele advocaat zou moeten verdedingen van wie niet bekend is dat hij met zulke processen enige ervaring heeft.

Het zou mij niet verbazen dat de radiostilte daardoor kan worden verklaard dat men de zitting op dinsdag aan het afwachten is en afhankelijk van het resultaat  de verdediging zal uitwisselen.

13

(278 replies, posted in 1982)

Hallo, dit is mijn eerste post hier, al lees ik meer dan vijf jaar met grote belangstelling mee. Nu wil ik toch even een bescheiden bijdrage leveren:

Afstand comissariaat - Place des Nations: De afstand tussen het comissariaat en Place des Nations bedraagt blijkbaar niet 100m zoals eerder gesteld, maar volgens Google Maps 600m. Het is wel een verschil of men poogt op 100m afstand van het comissariaat, in plaatse van 600m, in te breken. Ik ga wel ervan uit dat het comissariaat in de tussentijd niet is verhuisd.

Adriano Vittorio: Is het toeval dat deze man juist in Maubeuge is overleden? Welke andere connectie's had deze man met Maubeuge?

Vlucht naar Belgie: Hoe weet men dat de daders daadwerkelijk richting België zijn gevlucht? Als ik het goed begrijp zijn er enkel de verklaringen van de agenten en de verklaring van de persoon die de politie verwittigde. Wat konden deze personen daadwerkelijk zien? In de inleiding staat het volgende:

De wagen vertrekt naar het kruispunt Croix-de-Mons en verdwijnt dan richting België. Vanop de achterbank van de Santana blijft een bandiet, die een bivakmuts draagt, de politiemannen beschieten. Zij proberen het vuur te beantwoorden, maar hun wapens weigeren ...

Welke getuige zag dat de wagen vanaf Croix-de-Mons richting België reed? Er kan niet worden geconcludeerd dat de politiebeambten daadwerkelijk konden zien welke route de inbrekers vanaf Croix-de-Mons kozen, vermits de afstand tussen Place des Nations en Crox-de-Mons 500m bedraagt.

Nummerplaten: Gezien het feit dat de bende altijd met gestolen voertuigen (en nummerplaten) opereerde, heb ik moeite met de gedachte dat de gangsters noodzakelijk uit België kwamen of naar België zijn gevlucht. Het zou zomaar kunnen dat de gangsters in Frankrijk een auto hebben gestolen en vervolgens Belgische nummerplaten monteerden en wie weet na de inbraak andere gestolen Franse nummerplaten monteerden.

Wat ik wil zeggen: Misschien waren de Belgische nummerplaten enkel een vals spoor om de politie naar de grens te lokken vermits de inbrekers na de overval in Maubeuge bleven?