121

(108 replies, posted in Andere Personen)

luk paard wrote:

Inderdaad! En nogmaals de heer Adam lijkt mij wel een man die niet zomaar iets uit de duim zuigt! Overigens volgt er binnen paar maandjes hierover allicht nog meer info!

En waarom zou een Franse bende geen overvallen doen in België? Misschien hadden zij zelfs kompanen uit/in Belgie? Misschien zelfs die ex RW-reus... Was ook wapenfreak net zoals een paar verbitterde ex-Rijkswachters en hadden hun conctacten bij wapenleveranciers. Eventueel ook het jagen in de Ardennen.

En zo bleven ze ook grotendeels uit het spotlicht, zeg maar en nauwelijks te traceren. Ik acht dit heel goed mogelijk. Alleszins zoveel geloofwaardiger dan de theorie over al die veiligheidsdiensten van binnen- en buitenland en huurlingen en coupplegers en mensensmokkelaars/prostitutie, wapenhandelaren en zakenlui en politici van diverse pluimage dan nog wel!

Ik ben er bijna zeker van dat er in het begin een jager bij betrokken was. Herinner je hoe Van den Eynde gedood werd (doek over zijn hoofd en dan meermaals geschoten)? Bij de achtergelaten resten van de blauwe Santana in het Zoniënwoud (na de overval op Dekaise) vonden de speurders een stukgeschoten T-shirt met reeenbloed op, dus het lijkt erop dat iemand die met de Santana heeft gereden een ree op soortgelijke manier heeft afgemaakt als de huisbewaarder van de Auberge in Beersel.
Btw, ik geloof dat de overval bij Dekaise is gebeurd door andere daders dan de voorafgaande feiten, daders die de Santana gekocht hebben van andere criminelen. Die T-shirt kunnen die laatsten dan gevonden hebben toen ze de achterbank demonteerden vooraleer de Santana in brand te steken en te dumpen, en als dwaalspoor gelegd hebben bij documenten die naar de overval wezen.
Btw de achterbank werd nmm vervolgens gebruikt om de gestolen wapens te vervoeren. Ook de vulling die ze hiervoor dienden te verwijderen is teruggevonden in het Zoniënwoud.

122

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Het nieuwe team dat zich aan het inwerken is?

123

(23 replies, posted in 1982)

Is er geweten of het jachtgeweer waarvan sprake mogelijks het gestolen jachtgeweer van Dinant was? En zo ja, was de loop er al van afgezaagd?

124

(527 replies, posted in Hypotheses)

Hey Insider, ben cobra niet hoor (vraag desnoods aan Ben). Heb zelfs zijn ruziestokerij hier gerapporteerd, want heb liever dat ze hun onzin op hun eigen forum gaan ventileren.

Mvg,
Nostra

125

(53 replies, posted in Andere Personen)

Dus eigenlijk weten we het niet. Wss weer geen foto’s of nota’s genomen door onze professionele politie indertijd. sad

126

(53 replies, posted in Andere Personen)

Het enige probleem met Lebon is dat hij al weg is uit België als de Saab gestolen wordt. Daarom dat ik liever spreek van een iemand met een Lebon-profiel, die enkel een klusje heeft gedaan voor iemand rond de echte bende, maar wel de Auberge en Angelou op zijn geweten heeft. Tenzij zijn wapen door zijn (Bende?) contacten verder gebruikt is toen hij al weg was.

Misschien heeft hij bij “bekenden” hulp gezocht om van het lijk van Angelou af te raken, want wie heeft er nu standaard gerief op zak om de taxi lichtreclame te demonteren? Ook de linkshandigheid vak de moordenaar is niet zeker, want de dader kan ook uitgestapt zijn en van buiten aan de bestuurskant het pistool in Angelou’s nek hebben geduwd, en dan was hij rechtshandig. De krijtbodem waar Angelou over gesleept is lijkt mij te duiden op zo’n kalksteen split waarmee sommige parkings zijn aangelegd. Weet er iemand met welke knopen Vanden Eynde werd vastgebonden? Zijn dat knopen die men bij de scouts aanleert?

127

(53 replies, posted in Andere Personen)

Tru Dat wrote:

Lebon had reeds tussen Beersel en Bergen een taxi overvallen dus is er ook een mogelijke link met Bergen.

Van waar heb je die info?

128

(53 replies, posted in Andere Personen)

Ik vind het steeds een beetje stuitend dat men zegt dat het de Bende van Nijvel (in de zin van de overvallers) was die de moord in Beersel heeft gepleegd. Diegene die Vanden Eynde vermoord heeft, heeft ook Angelou vermoord, heeft een link met Bergen, en heeft mee ingebroken om de Saab te stelen die door de overvallers gebruikt werd.

We zoeken dus iemand die inbreekt en besteelt, en die er niet voor terugdeinst om te moorden. Buiten dat moorden past Lebon idd in dat plaatje (hij was gekend voor inbraak en diefstal met geweld). Misschien is hij (of een soortelijk marginaal profiel) enkel ingehuurd door sommigen rond de bende om in te breken in een garage om een specifieke auto te stelen. Dan zouden Vanden Eynde en Angelou niet op conto van “de Bende” moeten komen.

Zo’n “fournisseur” zou ook voor de Santana kunnen gezorgd hebben en dan kan weeral Lebon in beeld komen door de link Lembeek-Elsene.

Hadden de De Staerkes hun nest ook niet in de buurt van Lembeek? In elk geval komen ook zij via hun zus en schoonbroer in aanmerking voor de diefstal van de Saab. Misschien criminele kennissen van Lebon? Is er geweten of hij naast dat dure kerstvoedsel ook bijpassende drank heeft gekocht? Indien niet kwam de drank mss wel uit de Auberge.

Soit, kans is klein dat Lebon er iets mee te maken heeft, maar ze is er wel degelijk. Weet er iemand of Lebon een link heeft met Bergen, of is er een ander soortgelijk profiel dat er een heeft?

129

(106 replies, posted in Speurders)

Op zich een goede zaak als het daar weggehaald wordt. Slechter kon niet, en mss krijgt Vlaanderen zo terug wat greep op het onderzoek.

130

(540 replies, posted in Hypotheses)

Ik kan deze post alleen maar toejuichen want ik heb - wss met vele anderen op het forum - het gevoel dat het forum gekaapt is door mens(en) die alle aandacht opeisen en daarvoor poneren dat zij DE waarheid in pacht hebben ipv er eerlijk ervoor uit te komen dat het slechts een hypothese is. Zoals eerder gezegd ruikt dat naar een ongezonde nood aan aandacht, mss een soort van noodkreet van iemand met serieuze persoonlijke problemen, maar daar bestaat professionele hulp voor. Aan die perso(o)n(en) die bij zichzelf zulks herkennen heb ik volgende boodschap: zoek deze hulp en kom dan hier verder lekker nadenken over wat er indertijd allemaal is gebeurd, maar dan zonder al dat zwaarwichtige gedoe.