1

(20 replies, posted in Getuigen)

Dag allen,

Ik volg al sinds jaren het onderzoek naar de misdaden van de Bende van Nijvel, het zij op en af, naargelang de drukte in mijn persoonlijke leven. Onlangs had ik een bijzonder gesprek met een klant van ons bedrijf, een dame die inmiddels vooraan in de 60 is, respectabel en voor de lange tijd dat ik haar ken zeker geen fantast. In ons gesprek dat toevallig over vastgoed ging verklaart zij dat zij een vastgoed bezit in Aalst en zij laat ter loops vallen dat dit goed gelegen is voor oudere mensen, daar het vlak bij de Delhaize in Aalst ligt. Waarop ik zeg 'ah toch niet de Delhaize van de bende overvallen?', ze bevestigd van wel en vult aan met: 'ik zal u iets zeggen, de dag dat dat gebeurd is waren ik en mijn toenmalige man daar net een uur buiten', waarop ik aangeef dat ik daarover verbaasd ben en dat ze geluk heeft gehad.

Ze bevestigt dit en zegt: 'ik zal u nog iets vertellen, toen wij het rond punt in Aalst opreden reed daar een Golf GTI en ik zei nog tegen mijn man "alé, 4 venten met zo'n postuur, da's toch niks voor in ne Golf GTI', en omdat ik juist het kruispunt opreed toen zij dat af reden heb ik de chauffeur duidelijk gezien en dat was dienen blonde.' Waarop ik uiteraard vraag: 'toch niet Patrick Haemers?', 'ja juist, Patrick Haemers, dat was de naam, ik heb hem duidelijk herkend want we keken elkaar vlak aan. Volgens mij reden die mannen daar een uur voor den aanslag al rond.'

Op mijn verdere vragen blijkt dat zij met deze informatie nooit naar de politie is gegaan want 'dien Patrick Haemers is toch al dood', en de rest van de inzittenden had ze niet gezien. Verder een pikant detail: de dame beweert bij hoog en laag dat de personen reden met een witte Golf en niet een zwarte, en zij geeft aan '100% zeker te zijn' dat de chauffeur Patrick Haemers was... Ik vond dit interessant genoeg om dit op het forum te delen, hoewel ik hier voor de rest voornamelijk gewoon mee lees. Maar het leek me dat er hier mensen zijn die met deze info wel iets kunnen (of gewoon helemaal niks, maar dan is er ook weinig verloren). Groetjes!

2

(76 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Allemaal zeer interessante info waarvoor dank jegens Ben voor het oplijsten. Na verschillende herleesbeurten resten me wel wat problemen met de precieze chronologie. Als ik het goed begrijp:

  • de sleutels van de garageboxen worden tijdens een huiszoeking gevonden bij Bouhouche in 1986 (precieze datum?), Bouhouche zegt dat hij de sleutels niet kent.

  • De boxen worden vervolgens ontdekt op 17/11/1987, alleszins dus ongeveer een jaar na vondst van de sleutel.

  • één van de boxen is echter leeggemaakt, het is me echter niet duidelijk uit het relaas of deze box werd leeggehaald nadat deze door de politie werd ontdekt maar even werd verlaten om te rusten?

  • de wapens in de boxen werden officieel ontdekt op 17/11/1987, wat ik dan weer niet goed kan rijmen met 'Op 23 december 1987 schreef Goffinon dat hij box 'Louise' had gelokaliseerd op 6 november 's avonds'. Als er dan wordt vervolgens wordt gesproken van Chang, die de box leeghaalt in de nacht van 6 op 7 November, veronderstel ik dat het om deze box gaat?

Misschien domme vragen allemaal, maar ik kan absoluut niet meer aan deze chronologie aan uit. Iemand die licht kan werpen in de duisternis?

3

(77 replies, posted in Westland New Post)

Hestur wrote:

Het straffe zijn de overeenkomsten:
1. De Volkswagen Golf
2. De supermarkt (Delhaize?)
3. De streek (Brusselse Rand). Er is een Delhaize in Kraainem (Wezembeeklaan 112), maar blijkbaar ook een GB.

Als dit inderdaad zou hebben plaatsgevonden, en wel in 1981. Dan is er reeds sprake van een VW Golf die niet deze was van de dochter van Van Camp, want deze werd pas in 1983 gestolen. In dit opzicht zou het dan interessant zijn om na te gaan of er WNP-leden waren die in die tijd met een VW Golf reden (in zoverre dit nog mogelijk is natuurlijk). Het lijkt me immers - maar ik geef toe dat dit speculatie is - dat voor zover het simulaties/oefeningen betrof, er zou worden gewerkt met eigen materieel, gezien er geen strafbare feiten werden gepleegd. Om de werkelijke raids uit te voeren zou het inderdaad logischer zijn om met gestolen materieel te werken, om de linkbaarheid te voorkomen.

4

(19 replies, posted in Westland New Post)

Wie is de persoon centraal op de foto? Of is dit iemand die maar toevallig mee op de foto staat?

5

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Sebastiaan wrote:

Werner, bedoel je dat de ondervragers hem meteen van 28 moorden beschuldigen en dus blijkbaar van geen van de moorden reeds weten wie de daders geweest zijn ?

Dit leek mij ook een interessant gegeven: Tinck wordt ervan beschuldigd de killer te zijn. Maar dit kan natuurlijk ook gewoon verhoortechniek zijn: iemand beschuldigen van de gruwelijkste feiten opdat deze persoon zich hiervan distantieert door zijn rol in het geheel te verkleinen, zelf niet wetend dat hij zich hiermee vastpraat.

Het visserhoedje komt inderdaad nogal provocatief over. Langs de andere kant is Tinck natuurlijk niet meer van de jongste, kaalhoofdig en is het weer niet al te schitterend geweest de laatste dagen. Wat ik me wel afvraag is waar dat hoedje plots vandaan kwam? Had Tinck dit op op moment van arrestatie en werd dit hem terug gegeven bij het verlaten van de gevangenis? Of had de advocaat van Tinck dit mee voor hem? Op zich nogal onbelangrijk maar vraag het me wel af.

6

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

CleverTrevor wrote:

Aan de andere kant, ik weet wel dat die handelingen routine zijn, maar wat had een huiszoeking, een pc en een telefoon eigenlijk moeten opleveren? Een exemplaar van zijn memoires als Bende-chauffeur? Zelfs al was hij Bende van Nijvel-lid, dan zal hij toch niet dertig jaar lang bewijsmateriaal hebben bewaard.


Inderdaad zeer jammer, er was even terug hoop, maar het onderzoek is waarschijnlijk nog niet afgelopen, enkel de inhechtenishouding wel.

Gezien Tinck blijkbaar nogal loslippig van aard was, lijkt het me niet onlogisch om zijn communicaties na te gaan door middel van telefoontap en nagaan van de internetgeschiedenis in de pc enz. Veel van de speculaties in deze ellenlange thread komen immers ook vanuit het napluizen van Tinck's internetbestaan door de forumleden. smile

7

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Dag allemaal, long time reader, first time poster hier. Ik lees dus al een aantal jaren te pas en te onpas mee op de site zowel als op het forum. Sinds het nieuws rond Jean-Marie Tinck lijkt het hele dossier plots weer een stuk actueler. Gegeven het recente nieuws wil ik toch even reageren.

Het lijkt mijns inziens inderdaad lang uitgerekt, zou men Jean-Marie Tinck (en anderen?) reeds in de periode 1960 hebben ingelijfd, maar misschien valt dit in perspectief te plaatsen. Ik meen mij immers te herinneren dat Gladio-diensten in die periode werden opgericht. In dit perspectief zou men 'het bevel tot het oprichten van een bende', ook wel kunnen vertalen als een kwijtschelden van schuld (de moord) in ruil voor een actieve participatie binnen een stay-behind-netwerk.

Dat deze netwerken niet bepaald vies waren van duistere zaken is in het verleden al gebleken. Dat hun leden van tijd ongecontroleerd durfden handelen is tevens bewezen in Nederland, waar 2 medewerkers van Gladio enkele decennia geleden (het exacte jaartal ontgaat me) geprobeerd hebben een bedrijf in babyvoeding te chanteren met de dreiging de voeding te vergiftigen. Dit zou zijn geweest omdat ze zich in de steek gelaten voelden na het (althans officiële) opdoeken van het netwerk nadat er verschillende wapendepots ontdekt werden. Toegegeven: het gaat hier om slordige en ongecoördineerde actie, maar extreem niettemin.

Last but not least: de Gladio-medewerkers slaagden er veelal in, net zoals Tinck, om ver beneden de radar te vliegen.

Soit, just my idea.