121

(1,133 replies, posted in 1983)

Echt geen kennissen van mekaar? Fourez-Van Camp.

Het volgende slachtoffer van de Bende is Jacques Van Camp, de uitbater van het restaurant Aux 3 Canards; het moordwapen zou een dienstpistool zijn van één van de in Nijvel aangevallen rijkswachters. De moordenaars stalen hier ook een VW Golf. Detail: de in Nijvel vermoorde Jacques Fourez kwam geregeld in Aux 3 Canards. 

Bron: Het land van de 1000 schandalen, Dirk Barrez

Eigenaar Jacques Van Camp wordt in oktober 1983 vermoord. Eén van zijn kennissen, Jacques Fourez, is dan al een maand dood; samen met z'n vriendin Élise Dewit neergeschoten terwijl ze 'toevallig' tijdens de overval voor de Colruyt-supermarkt in Nijvel staan. (Omstreden complottheorieën: De Bende van Nijvel)

122

(1,133 replies, posted in 1983)

Geen moorden in opdracht? Wat denk je dan van het volgende: Fourez was een kennis van Jacques Van Camp. Deze laatste wordt op 2 oktober 1983 ook vermoord.

123

(175 replies, posted in Magistraten)

LEO, het gaat hier niet enkel over deze PSC-broodheren. Ga even terug in de tijd, en je zal dan merken dat toen de "adel" zulk een macht had, zowel financieel als zakelijk, dat je altijd met deze heren rekening moest houden. Je had toen van een triumviraat kunnen spreken: het koningshuis, de adel en de politieke gezagsdragers bepaalden toen onze levenswijze, waar onderdanigheid en gehoorzaamheid een must was. Tijden zijn godzijdank (sic) veranderd.

124

(175 replies, posted in Magistraten)

Jean Deprêtre, procureur te Nijvel en supervisor van 1983 tot 1987 voor de Bendefeiten, was een magistraat van PSC-signatuur. Zijn denigrerende houding t.o.v. de "Borains" hoeft niet te verwonderen. Om dit beter te verstaan, moet je jezelf terugplaatsen in de tijd. Het einde van de jaren 60, beginjaren 70 beginnen zich de eerste teken van het verval van de steenkool- en staalindustrie te tonen, met hoge werkloosheid er bovenop.

Het ambtsgebied van Deprêtre kende en toonde ook dit verval niet. Bovendien was of waren de adelijke families (haute finance, diverse industriëlen, ...) hier ook goed vertegenwoordigd en deze families dwongen nog ontzag af, ondanks dat de ook voor hen "veranderde tijden" meespeelden. Hieruit was het dus eenvoudig te verklaren dat het "plebs" zich bezighield met overvallen en het "goede volk" gevrijwaard moest worden van deze onrustzaaiers.

Zijn naïeve (ik geef toe, dit is niet de juiste omschrijving, doch een magistraat onwaardig) houding tegenover deze misdaden en het doorschuiven van de verantwoordelijkheid hieromtrent werden hem hoogstwaarschijnlijk ingefluisterd door het politieke milieu waarin hij vertoefde. Tactisch gezien noemt men dit de aandacht afleiden of het onderzoek misleiden. Ik vind het dan ook bijzonder frappant dat hij vlak voor zijn overlijden in 2012 nog enkele namen vernoemd heeft die bij de "Bende" zouden behoord hebben. Er ook nog bij vertellen dat toen (en is dit ondertussen veranderd?) de benoeming van magistraten altijd politiek getint waren, en wiens brood men eet, diens woord men spreekt...

125

(1,133 replies, posted in 1983)

De overval op de Colruyt en de moord op het echtpaar Fourez-Dewit was mi een opgezet plan, maar het draaide anders uit dan gepland.

Het echtpaar was gekend in een milieu waarin chantage geen bijzonderheid was. Mijn inziens was er ofwel een meeting gepland met het echtpaar, ofwel werden ze geïntercepteerd op de snelweg (achtervolging door...) en werden ze naar de Colruyt "geleid". Waarschijnlijk is de "onderhandeling" op niets uitgedraaid en ze werden koelbloedig afgemaakt. De winkel werd overvallen, de goederen worden in de wagen van het echtpaar geladen en de daders vertrekken met deze wagen.

Door de inbraak zou politie verwittigd worden door het in werking getreden alarm en de dienstdoende agenten zouden dan het vermoorde echtpaar aangetroffen hebben en door de bankkaart in de automaat de indruk gewekt hebben dat zij (het echtpaar dus) de inbrekers betrapt hadden, door deze laatsten vermoord werden en hun voertuig (met gestolen goederen) gebruikt hadden om te vluchten. De interventie door de politie is negen kansen op tien sneller verlopen dan voorzien en de vluchtende gangsters werden onderschept door de dienstdoende agenten. Deze aarzelen niet, schieten één agent dood en verwonden de andere en vluchten met beide wagens. Waarom beide wagens?

Vermits onderhandeling op niets was uitgedraaid, hebben ze wagen tijdens vlucht mogelijk onderzocht om "iets" te bemachtigen waarvoor eigenlijk meeting met echtpaar was opgezet. Na feiten kwam Deprêtre ter plaatse, schopte wat rond, niet omdat hij tijdens de nacht was gewekt, maar doordat hij inzag dat meeting met echtpaar "niks" had opgeleverd. Deprêtre was ook van de "bekenden" tijdens bijeenkomsten waarop tal van VDB-getrouwen deel van uitmaakten en hoogstwaarschijnlijk was ook hij één van de personen die gechanteerd werd.

126

(93 replies, posted in Andere Personen)

Blijkbaar hadden "leidinggevende" figuren binnen hetzij Rijkswacht of Leger op het moment dat de "Bendefeiten" zich voordeden ineens een aanval van blind- of doofheid... Zij werden (en worden nog altijd) door de belastingbetalers betaald om hun "verantwoordelijkheden" te nemen en daadwerkelijk "op te treden" tegen onregelmatigheden...

127

(19 replies, posted in Politiek & Business)

Als mogelijke "dokter" is mi ook Daniël Féret een mogelijke kandidaat.

128

(22 replies, posted in Organisaties)

In 1970 was er een grondwetswijziging (zonder akkoord van de koning) ivm decentralisatie voor de nieuwe gewesten. Op 20.01.1972 werd VDB minister van landsverdediging. In de zomer van 1973 zegt hij neen om de rol van leider bij de staatsgreep waar te nemen, maar in 1974 is hij wel bij de oprichting betrokken van PIO waar ook de mensen present tekenen die bij de eerdere staatsgreep betrokken waren.

PIO was voorzien om kandidaten te lokken voor een beroepsleger, maar was evenzo een inlichtingsdienst die niet alleen het leger dienstig was, maar ik vermoed ook en vooral voor VDB en diens tegenstanders (politiek en zakelijk). Zie quote Bougerol: "we moesten weten wie onze politieke tegenstanders waren".

129

(99 replies, posted in Politiek & Business)

Gol en Smets waren bovendien ook intelligente kerels (was Gol trouwens geen lid van Mensa?) die om infiltratie te bekomen in bepaalde middens niet geaarzeld zouden hebben om mensen die behoorden tot het "rechtswezen" in België (rijkswacht, gevangeniswezen) te overtuigen om een "criminele" rol te vervullen, waardoor ze aangeklaagd of ontslagen werden. Na hun ontslag kon men dan via hun "criminele" contacten een verdere infiltratie mogelijk te maken. Hieruit volgend zou het me dan ook niet verwonderen dat Bouhouche, Beijer en Bultot hierin een (aanzienlijke) rol hebben gespeeld. En Bouhouche, zo'n linke en doordachte kerel, die na zijn loopbaan, een gevaarlijke houthakkersrol gaat "spelen"...overleden bij het houthakken?

130

(99 replies, posted in Politiek & Business)

Niet uit het oog verliezen dat na het "opdoeken" van CEPIC een aantal leden (PSC) zijn overgestapt naar PRL (Partij J. Gol). Dit zal ook wel een reden gehad hebben...