1,131

(175 replies, posted in Magistraten)

Hij heeft niet willen spreken! Hij was reeds betrokken vanaf de "Roze Baletten" en heeft tot ter dood zijn politieke broodheren beschermt. Waarvoor mijn respect. Maar er lopen er nog rond, alive and kicking!

1,132

(76 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik probeer me in te leven in de stresserende momenten waarin agent Nevens de schoten afvuurde. Dit ligt aan de basis van de verhalen over een wel dan niet gewonde overvaller, een lijk dat naast een voertuig ligt in het bos en de tijdrovende opgravingen naar iets dat niet bewezen is.

1,133

(76 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Geronimo, enkele vraagjes. Als je in het donker met een revolver (dus geen pistool) gericht schiet via het vizier (keep en korrel) heb je dan geen last van de mondingsvlam? En bij een salvo? Kan je dan bevestigen dat je raak geschoten hebt? En hoelang duurt het voor je nachtblindheid verdwenen is?

Met dank.

1,134

(643 replies, posted in 1983)

Effe logisch doordenken nu. De kogelwerende vesten waren in een teststadium. De Rijkswacht, toen inderdaad nog een onderdeel van het Belgische Leger, volgde de testen op. Vermoedelijk werkte Wittock-Van Landeghem een orderboek van het Belgische Leger af. Dit moet te bewijzen zijn.

Waarom zou de Rijkswacht/ABL trachten om kogelwerende vesten in hun bezit te krijgen die hun, na goedkeuring van het contract door de politiek, sowieso ter beschikking zouden krijgen?

1,135

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

LEO wrote:

Voor mij is dit volksverlakkerij. Amen.

roll

1,136

(13 replies, posted in Bewijsstukken)

Vermoedelijk wel Michiel. Of de opdrachtgevers zetten een sniper in, of ze zetten een moordteam in. Beiden inzetten verhoogt het risiko op onvoorziene lekken in de geheimhouding. En de geheimhouding was optimaal. Er is nergens een spoor naar de daders. Niet uit het milieu, niet uit linkse- of rechtse kringen, niet uit het onderzoek.

1,137

(132 replies, posted in 1983)

Of je had de zaakvoerder nodig voor één klein sleuteltje waarmee je het codeklavier van de kluis activeert. Geen sleuteltje (model fietsslot), geen openzwaaiende kluisdeurtje. Zelf gezien bij een makelaar dat het sleuteltje mee tussen de paperclips en potloden op zijn bureel lag. Geen slecht idee eigenlijk.

Maak je ook geen illusies over de kluizen in warenhuizen. De meesten waren maar de helft van een inbouwfrigotje in je keuken.

1,138

(7 replies, posted in Hypotheses)

De Belgische Staat is niet betrokken bij de Bende van Nijvel. Alleen één politieke partij heeft zich heeft zich verbrand in de derde graad! En die hadden/hebben het toevallig voor het zeggen.

1,139

(45 replies, posted in Foto's)

Alleen de laatste foto strookt met de toenmalige situatie.

1,140

(154 replies, posted in Hypotheses)

Nee, noorderling, mijn visie is niet gewijzigd. Ze is na 20 jaar nog steeds dezelfde en vergeet niet dat ik het onderzoek naar de Roze Baletten nog steeds bezie als de aanleiding voor de bendemoorden.

Over punt 4 is het alleen maar gissen. Ergens zit een persoon waarbij de draden van het net bij elkaar komen. En deze persoon zit hoog en is nog in leven. Maar zonder bewijzen mag je geen namen noemen!

Op deze site zijn genoeg punten te vinden die mijn hypothese steunen. Daarom hou ik me ook al die jaren zo halsstarrig vast aan "mijn" huurlingenpiste.