1,151

(61 replies, posted in 1983)

Paniek vergemakkelijkt de aftocht van de overvallers. Iedereen is bezig met zichzelf of zijn naasten en let niet meer op details. Dit resulteert in verschillende getuigenverklaringen over de daders. Zeker voor een ongetrainde toeschouwer. Wat op zijn beurt dan weer nefast is voor de onderzoekers. Als je plat op je buik op de grond ligt wordt iedereen een "reus". Als je in een door adrenaline vervormt gelaat kijkt, wordt iedereen een "oude". Met een wapperende jas wordt je een "dikke".

Daarom vindt ik het goed dat bv. zoals in sommige tankstations aan de binnenkant van de inkomdeur, een hoogtegraduatie is aangebracht. De camera registreert en naderhand kan men tot op de centimeter na vaststellen hoe groot de agressor was. Ik zou iedereen willen aanraden om op details te letten, niet op het geheel. Het geheel komt tot ontwikkeling door het samenvoegen van betrouwbare details (sorry voor de betutteling).

1,152

(40 replies, posted in Wagens)

Was die Audi 100 dan geen bewijsstuk? Of werd hij reeds vrijgegeven door het gerecht? Hoeveel tijd zat er tussen de feiten in Genval en de diefstal van de Audi?

1,153

(61 replies, posted in 1983)

Een rennend persoon, van ver of kort, bewust in de knie schieten? Dit grenst aan het onmogelijke! Het zal wel een toevalstreffer geweest zijn, bedoeld om hem op de vlucht te houden. En een vluchtende persoon is geen potentieel gevaar meer.

1,154

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

Dat snap ik niet. Als je geïnteresseerd bent in wapens, dan is het toch niet abnormaal dat je magazines koopt om te zien wat er nieuw is op de markt. Ik kan perfect begrijpen waarom leden van de Bende zo'n magazines kopen, ze zijn geïnteresseerd in wapens of willen meer te weten komen over wapens. Al kan ik alleen niet goed begrijpen waarom ze ze achterlaten in een bos.

Beste Ben, een vuistvuurwapen is niet zoiets als hebbedinges die voortdurend aan de mode aangepast worden. Vele van de hedendaagse wapens hebben een ontwerp dat reeds tientallen jaren in gebruik is. In magazines kan je wel lezen hoe je bv. de kolf kan aanpassen naar je hand, hoe je het wapen het best gebruikt met ontelbare suggesties welke holsters je het best gebruikt bij een bepaald wapen enz. Iemand die onderricht is in het gebruik van handvuurwapens heeft er niet veel aan.

Zo is bv. de Colt Government een ontwikkeling van in het jaar 1911, en mits enkele kleine aanpassingen nog steeds bruikbaar. Een wapen heeft een lange levensduur, zelfs in oorlogsomstandigheden. De enige link die ik kan verzinnen tussen de magazines en de Bende van Nijvel is een goedkoop dwaalspoor.

Met alle respect.

1,155

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

De aard van de overvallen en het kille moordende optreden van de Bende van Nijvel strookt niet met de aankoop van magazines om zich verdiepen in wat de markt aan wapens te bieden heeft of hoe ze te gebruiken. Ze wisten verduiveld goed wat ze in hun handen hadden en hoe het te gebruiken om zoveel mogelijk schade te bekomen. Er zijn teveel bewijzen dat het om een goed getraind commando ging die de overvallen uitvoerden.

Het aantreffen van de magazines kan de onderzoekers in de richting van "debutanten" sturen. En zo wordt het één van de vele dwaalsporen. Ik ben ook geïnteresseerd in wapens en heb er ook documentatie over (uit de tijd van het pre-internet). Zowel de internationale huurlingenwereld als de Belgische penoze zijn goed op de hoogte van het gebruik van wapens, ze hebben daar geen magazines voor nodig.

Mijn mening hoor.

1,156

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Een zoveelste luchtbel van de media. Tijdverlies!

  • Een PV vermeldt niet met name dat iemand een moordenaar is, alleen de vastgestelde feiten.

  • Wie is John Muller?

  • Doodgereden met loeiende sirenes?

  • Bouhouche vermoedelijk achter het stuur?

  • Iemand ondersteboven rijden op het voetpad is geen waarborg dat hij dood is.

  • Getuigen?

  • Willy Kuijpers ken ik, hij is de burgemeester van mijn woonplaats, effe navragen!

  • Wathelet kennen we ook, hij zorgde ervoor dat het onderzoek van Dendermonde naar Nijvel ging.

1,157

(643 replies, posted in 1983)

chenda wrote:

Hoge hoed, roze strik en pitteleer he. Amaai zeg, als ge dat niet weet. Ik ben hier terug weg voor een tijd denk ik. roll

Chenda, ik twijfel er niet aan dat je met zulke personen gesproken hebt. Maar waren het para's? Daarom mijn vraag over de kentekens! Als ik 's morgens de plaatselijke "Stock-Americain" bezoek loop ik er 's avonds bij als een "would-be" para. Trouwens iedere bouwvakker versleet zijn militaire outfit na zijn dienstperiode.

Indien ik met m'n vraag op je tenen stond, sorry, dat was niet de bedoeling.

1,158

(37 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Moeilijk hé. Het kan zijn dat er contact was, maar ook niet. Misschien weten de speurders (welke?) er meer van.

1,159

(643 replies, posted in 1983)

Chenda, wat is (in uw ogen) een outfit van de para's? Droegen ze een duidelijke verwijzing (kentekens) naar dit onderdeel?

1,160

(85 replies, posted in Mededelingen)

Volhouden Ben.

Ik ken je niet persoonlijk en weet ook je ouderdom niet. Dat hoeft echter niet want je geeft ons allen de kans om onze mening met vallen en opstaan te ventileren, een kans die de politiek en de media ons niet bieden. Voor velen zal dit verhaal stoppen bij de verjaring... Voor mij niet!

Daarom rekenen we op U!

Een dankbare Leo.