1,221

(643 replies, posted in 1983)

Volgens de getuige in het krantenartikel is er sprake van "een regen van schoten". Een hagelschot is maar één knal. "Een regen van schoten", misschien een automatisch wapen?

Uiteraard zullen de onderzoekers via het ballistisch onderzoek weten welk wapen gebruikt werd. Er is een verschil tussen hagelbollen en kogels.

1,222

(753 replies, posted in 1985)

Bij mijn weten sloot de krantenwinkel om 19:00.

1,223

(753 replies, posted in 1985)

Het uitstalraam op de foto met Finné op de grond is toch het uitstalraam van de boekenwinkel die achter de Delhaize was? Of mis ik iets?

1,224

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bouhouche had een veel ronder gezicht dan op deze foto's getoond wordt.

1,225

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Verbazend Boem!

1,226

(110 replies, posted in 1982)

Beste Jab_317, blijft natuurlijk de vraag: Van waar komt de naam Swaelens in dit verhaal terecht? Of is er ergens een verband met Frank Swaelen, minister van landsverdediging onder Martens IV begin jaren '80?

1,227

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Met alle respect voor Ben, maar ik denk dat we hiermee afdwalen van de essentie van dit forum. Seriemoordenaars opereren steeds alleen, nooit in groepsverband. Feiten aangehaald hierboven zullen wel op bepaalde gegevens berusten maar niet op moorden in groepsverband.

Waar wij mee te maken hebben is een killersteam. Mensen(?) die mekaar kennen en die weten wat vlees ze in de kuip hebben. Ook de betaling dient verdeelt te worden. De overvallers waren een op elkaar ingespeelde groep. Ondanks het feit dat er zich bij de bendeovervallers zulke persoon zou aanwezig zijn (wat me zou verbazen) bleef het teamwerk. Ze kwamen elkaar niet tegen op straat om zomaar een overval te plegen. Er is een organisatie en een planning aanwezig.

Als je het bekijkt uit oogpunt van de overvallers zelf gaan die niet optrekken met een psychopaat die alles naar de vaantjes kan helpen door zijn ondoordacht gedrag. Neem van mij gerust aan dat een overvalteam zoals de Bende van Nijvel niet gaat beginnen met een onbekende killer in hun ploeg. De risiko's zijn te groot, met name organisatie, vergaderen, afspraken wie wat doet, rijgedrag, vluchtwegen enz.

Nee, seriekillers laten bewust sporen na. Ze spelen een dodelijk spel. Willen gepakt worden. Van zoiets is geen sprake in onze materie.

1,228

(45 replies, posted in Filière Boraine)

Michel Cocu was een ex-politieman kom ik te lezen. Hij kende dus het klappen van de zweep.

1,229

(48 replies, posted in Robotfoto's)

Goed bezig, Boem. smile

1,230

(14 replies, posted in Wagens)

Tsja Mistery, zo te zien moet ik je gelijk geven. Wel een immens verschil tussen de modellen. Sorry voor de verwarring.