1,371

(116 replies, posted in Bibliografie)

En waar plots de nakomelingen van VDB het nodig achten zich te roeren?

1,372

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Een DNA profiel heeft enkel nut als men het kan vergelijken met het DNA van een mogelijke dader ... dus?

1,373

(83 replies, posted in Bewijsstukken)

Zijn er bewijzen dat zulke jas gedragen werd bij de overvallen. Het feit dat hij in het kanaal werd gevonden bewijst op zich niets. Zulke jas kan ideaal zijn om een langer wapen onder te verstoppen als je zich te voet beweegt. Zulke jas is een echte belemmering als je vlug wil in- of uitstappen uit een voertuig.

Hierbij een vraagje: Waren de buitenzakken van de gevonden "Burberry" doorgesneden naar de binnenkant zodat je een lang wapen (shotgun?) kan vasthouden met je handen in de buitenzakken en het wapen verdekt onder de jas. Het is een beproefde maffia methode. Waren er nog reklamelabels aanwezig in de gevonden jas? Zo niet heeft de gevonden "Burberry" niets te maken met het ganse verhaal. Ik hou me voorlopig aan mijn eerste optie. Een oude militaire overjas uit de kitbag van een militair. Tot verdere gegevens.

1,374

(68 replies, posted in Bende Haemers)

Murat Kapllan had (of heeft) een relatie met de dochter van een bekend Brussels taxibedrijf. Ze kwam vorig jaar nog in de media om te verklaren dat Kapllan niet zulke slechte mens is, een sukkelaar die door de keel werd geschoten bij een houtdiefstal door een politieagente.

Twintig (+/-) jaar geleden gebeurde een overval in de Parijsstraat in Leuven. De daders vluchten weg en probeerden een politieagent omver te rijden. Deze opende het vuur en ongelukkig genoeg trof een afketsende kogel een studentin die schuil zocht in een deuropening. Kapllan was toen de chauffeur, wat hij ook bekende.

Weet iemand hier meer over, ik weet bij welke taximaatschappij hij leerde rijden.

1,375

(382 replies, posted in Getuigen)

Ook het feit dat men aan beide zijden van de taalgrens opereerde is een opgezet spel. Je betrekt zo twee gerechtelijke districten met een andere taalrol. Resultaat: alle verklaringen van getuigen en slachtoffers dienen vertaald te worden. De dossiers verhuizen van hier naar ginder en verschillende onderzoeksrechters geven er hun eigen mening aan.

Komt een onderzoeksrechter te kort bij de waarheid wordt het dossier overgeheveld naar een ander district. Daar kan men dan opnieuw beginnen met een geheel andere visie op de feiten. Overval een bank in Wallonië en op dezelfde wijze een bank in Vlaanderen op enkele kilometers van mekaar en het gerechtelijk apparaat stort in mekaar.

1,376

(382 replies, posted in Getuigen)

Murcielago, ga door met die denkpiste en ontdek hoe een perfect zijspoor wordt gecreëerd. De corrupte gevangenisdirecteur in samenwerking met criminelen. Een gevangenisdirecteur heeft een vice-directeur, een chef-cipier die verantwoorelijk is en cipiers die ook de zaken opvolgen. Geen enkele cipier kan iemand uit zijn cel halen zonder reden. Tenzij alles georchestreerd is van boven uit.

1,377

(116 replies, posted in Wagens)

Je kan het schieten op de Saab ook opvatten als een vorm van frustratie, niet om hem in brand te schieten. Het voertuig had hen in de steek gelaten door de platte band. Opgepepte moordenaars kunnen zo reageren. Gewelddadig!

1,378

(22 replies, posted in Politiek & Business)

Dat een organisator, of bedenker, van een staatsgreep zolang mogelijk in de schaduw wil blijven is normaal. Je ziet dat veel in Zuid-Amerikaanse of Afrikaanse landen. Lukt de coup, is hij de redder van het vaderland. Mislukt de coup, is hij de grootste beschuldiger van de coupplegers.

Trouwens, als VDB gecontacteerd werd door de coupplegers om een leidende rol te spelen in de staatsgreep, en hij weigerde was het zijn plicht om de overheid in kennis te brengen. Dit gebeurde niet. Hij nam de coupplegers in bescherming door te zwijgen.

Dit feit alleen al is een beschuldiging en roept de vraag op: Waarom?

1,379

(382 replies, posted in Getuigen)

Het enige wat we doen op dit forum is de vlam onder de doofpot brandende houden, en ja, vroeg of laat vliegt het deksel eraf. De Bende van Nijvel laat mij ook niet los sinds de overval in Overijse, Na er weken aanwezig geweest te zijn kende ik deze Delhaize mensen te goed. Ook ik wil duidelijkheid!

1,380

(601 replies, posted in Hypotheses)

De ervaringen van Kuros en Murcielago bevestigen dat er de dag van vandaag nog steeds een organisatie bestaat die alles wil verdonkermanen. Na al die jaren roept dat bij mij de vraag op : Waarom ?

Antwoord: Er leven nog belangrijke betrokken organisatoren van de Bende van Nijvel aanslagen. Er mag niets, maar dan ook niets uitlekken.

Dit roept dan weer de vraag op: Wie zijn die betrokken personen, het kunnen er niet veel meer zijn.