1,411

(41 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Als hij in het legioen gediend heeft, is Contat vermoedelijk niet zijn echte naam. Daarom ook dat hij hem vermelde aan Bouten. Legionairs lopen niet te koop met hun namen.

1,412

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wat mij opvalt is dat er geen sprake is van wat er gevonden werd in de onmiddellijke omgeving van het skelet. Ofwel vindt men kledingstukken, munten, knopen of broekriemgespen en zulke zaken. Ofwel vindt men een skelet dat naakt begraven is. Dus een lijk dat volledig naakt in de grond is gedumpt. En dat is niet normaal. In de Westhoek vindt men nog resten van soldaten uit de eerste wereldoorlog, 90 jaar oud, en die worden geïdentificeerd door hetgeen in de onmiddellijke omgeving te vinden is. Zelfs als het skelet van een Eburoon, Nervier of Merovinger wordt gevonden vindt men steeds zijn persoonlijke bezittingen erbij. In Elouges is iets niet pluis en we mogen het niet weten. Dat is reeds duidelijk.

1,413

(270 replies, posted in 1985)

En daarom mochten in de jaren '80 geen Belgische varkens uitgevoerd worden zeker.

1,414

(62 replies, posted in Roze Balletten)

Waar is de ondervrager van X1, Patrieck Debaets?

1,415

(1 replies, posted in Bibliografie)

Niet emotioneel worden Kevlar. Zoiets kan je alleen maar beleven in een land dat gerund wordt door politiekers met een achtergrond in de advocatuur. Pas maar op want Nihoul blijkt een onbesproken persoon te zijn. Zelfs iemand die zich wil profileren als slachtoffer. De brave man, ocharme.

1,416

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Geraakt of niet geraakt, het zal steeds een raadsel blijven. Als je met een handvuurwapen een schot in het duister lost ben je secondenlang verblindt door de mondingsvlam en zeker als je met een revolver schiet. Als het doel zich dan ook nog voortbeweegt (en daarna niet gevonden wordt) is het heel twijfelachtig. Daarom dat agent Nevens geen uitsluitsel kan (en mag) geven.

1,417

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het graf van mijn vader moest verdwijnen (samen met een ganse rij) voor de aanleg van een TGV-spoorlijn. Vader had een militaire standaard grafzerk die onderhouden werd door gemeentewerklieden. Op een mooie dag kreeg ik bericht van de gemeente dat zijn graf nu op de nieuwe begraafplaats lag. Dat was het. Het zou me niet verwonderen dat bij zulke anonieme opgraafwerken onderdelen van lijken verdwijnen. Niemand heeft daar inspraak in.

1,418

(643 replies, posted in 1983)

Er is geen markt voor kogelwerende vesten in België. Wie zoiets wil produceren moet buitenlandse contacten hebben. De firma moet kunnen leveren aan legers, bestellingen van 100.000 stuks , of ze geraken niet uit hun proefperioden. Zie je dat gebeuren bij Wittock-Van Landeghem. Een tenten- en zeilen-producent.

1,419

(116 replies, posted in Bibliografie)

Inderdaad niets nieuws onder de zon.

1,420

(1,141 replies, posted in 1985)

Sorry dat ik weereens tegendraads ga. De De Staerkes, de Borains, Bouhouche, Bultot, Lekeu en alle aanverwanten waren hulpjes. Onderdelen van het nevelscherm dat de ware bedoeling moest verdonkermanen en opdraaien als er fouten gebeurden. De oorsprong van de moorden moet gezocht worden in het politiek/geldkrachtige milieu van de jaren '80. Enkele hooggeplaatsen uit die tijd gingen zich te buiten aan zaken die alleen zij kunnen betalen. Met medeweten van criminele figuren.

Ergens liep een figuur rond die als tussenpersoon fungeerde tussen de opdrachtgevers en de criminelen. Een kabinetard van een bewuste politieker. Een vertrouwensman tussen politiek en justitie. Een onbekende die de zaakjes voor zijn bazen regelde. Geen enkele van de toenmalige politiekers zou zich verbranden om contact te zoeken met het milieu. Ze hebben daar hun mannetjes voor. Iemand met contacten bij Justitie, Rijkswacht of leger. Iemand die Justitie, Rijkswacht of leger kon onder druk zetten.

Ik wordt woest als ik vandaag de komedie bezig zie over de scheiding van de machten. Dat de politiek justitie niet mag onder druk zetten. En het onderzoek naar de Bende van Nijvel dan, was daar geen politieke tussenkomst? Vindt de tussenpersoon tussen de politiek en de criminelen van de jaren '80 en je vindt de opdrachtgevers. Ik durf er mijn hoofd op verwedden dat de opéénvolgende ministers van Justitie vanaf de jaren '80 tot nu de ware toedracht kennen, maar dat ze hun broodheer en politiek stramien moeten beschermen.