1,461

(753 replies, posted in 1985)

Hey Renne, je legt inderdaad de vinger op de zere plek. Ook ik denk dat er nooit wat zal bovenkomen van de onderzoeken. Wat en waar het gebeurt is weten we, wie de daders en de opdrachtgevers zijn zal wel altijd voor ons verborgen blijven. En zonder verdere uitleg van het gerecht en de politiek blijven de mensen gissen en raden. Als ik de feiten op een rijtje zet kom ik tot een angstwekkende conclusie. En hoe klein de wereld kan zijn!

Dat ik bewaking uitvoerde aan de Delhaize te Overijse vermelde ik reeds. Ronny Croes, het dodelijk slachtoffer van de Haemers-overval op het GMIC waardetransport was een collega van mij. We reden in dezelfde periode voor dezelfde firma en voor dezelfde opdrachtgever. Ik was dan ook aanwezig op de begrafenis in Blankenberge.

En geloof me of niet, Patrick Van Brussel, de rijkswachter die Haemers ging ophalen, was de zoon van een vriend van mij. Ik heb hem als cleane, gemotiveerde jongeling weten binnenstappen bij de rijkswacht. Later verloor ik de familie uit het oog en het deed dan ook pijn om hier op de site te lezen dat hij overleden is. Zo begrijpen jullie misschien mijn interesse voor de zwarte jaren '80.

1,462

(753 replies, posted in 1985)

Ik heb me pas geregistreerd op dit forum. Sinds de overval op de Delhaize in Overijse volg ik de perikelen over het onderzoek naar de bende. De reden hiervoor is dat ik tijdens de "rustperiode" van de bende verschillende weken als privé-bewaker dienst deed aan de Delhaize van Overijse. Omdat er niets meer gebeurde werd de bewaking afgeblazen.

Ik was er pakweg 14 dagen weg toen de overval gebeurde. Ik had redelijk goede contacten met het personeel van de winkel en emotioneel deed de overval dus wel wat, zeker ook voor mijn familie. Wat me naderhand wel verbaasde is het feit dat niemand van de onderzoekers me contacteerde. Tenslotte had ik wekenlang 's avonds de parking geobserveerd. Alhoewel ik, op enkele details na, niet veel zou kunnen verklaren.

Ik blijf dit forum wel volgen.