11

(31 replies, posted in Bewijsstukken)

Patrick Haemers had reeds een reputatie voor de Bende overvallen . Te danken aan de sensatiezucht van de media . Te pas en te onpas werd " Le grand Blond "  er bij gesleurd . Met het gevolg dat hij overal zogezegd werd opgemerkt . Een oud vrouwtje overvallen......het was "Le Grand Blond" bij manier van spreken . En met de hem toegemeten flair was hij inderdaad een mediageniek persoon .

12

(66 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Stenguns ? Verbazend , want in 1982 was de Uzi reeds de standaard pistoolmitrailleur van de Rijkswacht . Ook bij een vluchtige waarneming lijken ze niet op elkaar .

13

(66 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Detail in het krantenartikel :

STERN of STEN machinepistool ?

Stern machinepistool is mij onbekend .

Sten machinepistool daarentegen is een WW II wapen meestal gebruik door commandotroepen en veelvuldig gedropt tijdens WW II ten behoeve van clandestiene verzetsgroepen . Zal ook wel aanwezig geweest zijn in de verborgen Gladio depots .

Stern kan ook een typefout van de auteur zijn .

14

(43 replies, posted in Gladio)

En over buitenlandse betrokkenheid mag zeker niets gezegd , geschreven of gezocht worden ?

15

(4 replies, posted in Andere)

' Balance ' , Franse gangstertaal voor ' Verklikker ' .

Speurders zijn geen 'Stand-Up Comedians ' die vanop een scéne het publiek toespreken !

Discretie is één van de vaardigheden van een goede speurder . Stilzwijgen kan/mag niet aanzien worden als onkunde of onwil . Publiek gemaakte feiten voor ze bij de onderzoeksrechter gevalideerd worden zijn verloren voor het goede verloop van het onderzoek en nutteloos voor de rechtbank .

Aan samenvattingen geen gebrek de laatste tijd . Maar concrete links of verwijzingen ontbreken steeds . Plat gelopen pistes blijven herhalen lost ook niets op . En " Out of the Box " denken wordt onmiddellijk zonder boe of bah afgestraft . Het ondenkbare is nochtans gebeurt in de jaren '80 .

18

(74 replies, posted in Onderzoekspistes)

Prachtig naslagwerk xavier . Hoedje af voor het formuleren ervan en het ontleden van de betrokkenheid van ' Destaerke ' en ' Bouhouche ' . Spijtig genoeg weinig nadruk op/of links naar ' Buitenlandse betrokkenheid ' . Of komt er , om te vervolledigen , nog een vervolg ?

19

(46 replies, posted in Foto's)

Het was een feit dat mij opviel tijdens de bewakingsperiode dat naargelang het sluitingsuur naderde ook de aard van klanten veranderde . Je zag de rustige familie of de gezapige huisvrouw die alle tijd namen om hun koopwaar te kiezen en te beoordelen veranderen in de gehaaste m/v koper . De mensen die nog gauw binnensprongen (letterlijk) voor een snelle snack , sigaretten of een krat bier . Dit ging dan ook gepaard met slecht parkeren , stuntelig voor-en achteruit rijden tot zelfs een valpartij . Vooral de jeugd vond het leuk om even langs te racen met piepende banden .

Globaal genomen waren er rond sluitingstijd zowiezo al hectische toestanden .

20

(74 replies, posted in Onderzoekspistes)

Mooi initiatief , Xavier....nog een lange weg te gaan nu , volhouden !