11

(940 replies, posted in Bende De Staerke)

PDS viel in ieder geval verschillende keren op tijdens zijn bezoek . En volgens mij was dat ook de bedoeling . Moest hij werkelijk op ' verkenning ' geweest zijn zou hij zich toch wel discreter gedragen hebben en bij herkenning het zaakje afgeblazen hebben .

12

(940 replies, posted in Bende De Staerke)

" ... Ik werd gekozen op basis van mijn dossier... " ? Werd P. De Staerke afgeperst om de fake vertoning van de ' verkenning ' in de Delhaize Aalst uit te voeren . Een ' verkenning ' in zulke wisselende toestanden zoals in een warenhuis is bullshit ! Men heeft PDS verplicht zijn kop te laten zien op een plaats waar een moordende overval zou gebeuren ! Met zijn misdaad cv was hij het perfecte zijspoor/ mistgordijn , wat dan ook gebeurt is ! Ik vermoed dat PDS niet de man is om klakkeloos in de val te lopen , wat voor hem dus wel duidelijk moet geweest zijn ! Met wat uit zijn verleden heeft men hem kunnen dwingen om naar hun pijpen te dansen ?

13

(940 replies, posted in Bende De Staerke)

Django68 wrote:

Ik raad iedereen aan die zich een mening over De Staercke wil vormen het hoodstuk over hem te lezen in Beetgenomen door Hilde Geens. Er staat ondere andere in hoe De Staercke samen met zijn broer Leon en Istvan Farkas ervan verdacht werd in 1980  drie Franse gangsters vermoord te hebben. Met een van die wapen die hiervoor gebruikt werden werd ook een oude vrouw bij een roofmoord omgebracht. De bende gebruikte ook wapens voor verschillende feiten, iets wat not done is in het misdaadmilieu. Salesse en verschillende anderen, waaronder zelfs zijn broers gaven te kennen dat ze doodsbang waren voor hem.Een van de broers stapte naar de politie en zei "Doe iets aan onze Johnny, hij heeft er ik weet niet hoeveel van kant gemaakt" (Hilde Geens)
Alle speurders van de Delta cel die door haar geïnterviewd werden waren overtuigd van zijn betrokkenheid. Ik kan me moeilijk inbeelden dat al die speuders manipulators of incompetent waren. Integendeel.

En hier zie je het probleem waarmee iedere speurder geconfronteerd word : Gebrek aan bewijzen .
...er van verdacht werd..? en verder ...met één van de wapens....oude vrouw omgebracht ...? En nog ...doe iets aan onze Johnny....hoeveel van kant gemaakt ...? Alhoewel voor dat laatste duidelijk 'daderkennis ' aanwezig is . Dat PDS geen lieverdje is weten we ondertussen . Iemand moet duidelijk een stevige stok achter de deur hebben om PDS voor hun kar te kunnen spannen . Chantage is een werkzaam middel in het gangster milieu .

14

(940 replies, posted in Bende De Staerke)

Wel , ik ben er bijna van overtuigd dat PDS nooit voor assisen is verschenen . Nooit hé , jamais du tout !

15

(940 replies, posted in Bende De Staerke)

xavier wrote:
LEO wrote:

Tja...Lijkt me een artikeltje uit een sensatiekrantje : De bange lieve vrouw die vlucht in de dood voor haar moordende vriend ! Trouwens ik wil ze geen eten geven , de M/V die door jaloezie gedreven agressief worden !

“Maar David had het zeer moeilijk de volgende jaren. Hij had al geprobeerd om zelfmoord te plegen, maar komt er weer bovenop dankzij zijn grootmoeder en grootvader die er altijd voor hem zijn. Zijn grootvader doet er alles aan om de Bende van Nijvel te laten vinden.”

Ga je ook die zelfmoordpoging banaliseren?
Of telt dit enkel voor (ex-) vriendinnen van gangsters?

Nee Leo.
Nee, het komt niet uit een sensatiekrantje.
Het komt uit een PV.

Zelfmoord is altijd een triestige zaak, erg triest van jou omdat te moeten banaliseren.

Nee xavier , ik trap niet in valkuil die je voor me klaarzet ! Ik ken David (niet persoonlijk weliswaar) en David kent mijn gedrevenheid . Je kan de smartelijke ervaring die David als kleuter overkwam niet vergelijken met het gewauwel van een gangstermolly ! Vergeet het dus dat je een wig kan drijven tussen David en mij !

Voor mijn part kan je rondbazuinen wat je wil en zolang de beheerder je tussenkomsten tolereert zal ik er losjes overscrollen . Trouwens de manier waarop je Mincky van repliek dient , grenst aan het belachelijke .

16

(940 replies, posted in Bende De Staerke)

xavier wrote:

Blijkbaar vinden vele het symphatiseren van een mogelijke dader op een forum over de wandaden van de Bende van Nijvel best ok.

Waarvan akte.

Voor de anderen die wel hartzeer hebben van het tot dusver uitblijven van gerechtigheid, hier nog wat relevante informatie over Philippe De Staerke.
Inhoud, weet je wel…

“ J., nadien de vriendin van Philippe De Staerke, verklaarde dat zij met Istvan Farkas op 23 november 1980 in Nederland was bij mensen van wie ze jammer genoeg de naam niet kende. Het alibi kon dus niet worden bevestigd. Een eigenaardig getuigenis van de vriendin van Philippe De Staerke want hun relatie was op dat moment al een hele tijd onstabiel. In oktober 1980 was er zelfs een einde aan gekomen. J. werd nog eens verhoord door de politie na een mislukte zelfmoordpoging. Op het Colruyt-parkeerterrein in Sint-Genesius-Rode spoelde J. vijftig slaaptabletten door met een fles mineraal water. De politie vond een vreemd zelfmoordbriefje waarin ze haar moeder om vergiffenis vroeg: Liever zo sterven dan door zijn handen staat er. Nadien verklaarde ze aan de politie dat ze bang was voor Philippe die door zijn jaloezie wel eens agressief uit de hoek durfde komen. "Hij krijgt soms een zenuwcrisis voor een niemendal", zei ze…”

Tja...Lijkt me een artikeltje uit een sensatiekrantje : De bange lieve vrouw die vlucht in de dood voor haar moordende vriend ! Trouwens ik wil ze geen eten geven , de M/V die door jaloezie gedreven agressief worden !

17

(940 replies, posted in Bende De Staerke)

club_le-happy-few wrote:

PDS is destijds geïnterviewd voor één of andere Bende-reportage. Stond vroeger op youtube.

Hij heeft een Johan Museeuw-achtig stemmetje en zwarte kringen / wallen rond zijn ogen.

Daarnaast ook zenuwachtig / hyperactief (een beetje à la Louis De Funès in bepaalde komische films).

Dus zeker een figuur die herkend zou kunnen worden op basis van zijn gedragingen.

De Staerke op verkenning in de Delhaise Aalst . Waarom ? Ik weet uit ondervinding hoe snel en dikwijls een toestand in een warenhuis kan veranderen . Een volle winkel kan op 15 minuten leeglopen en 20 minuten later opnieuw druk bevolkt zijn . Ook de parking is geen vast gegeven , het is een gedurig op en afrijden van voertuigen . De aanwezigheid van ordediensten was door gebrek aan mankracht tot een minimum aan tijd beperkt , dus rond het sluitingsuur .

Wat viel er eigenlijk te verkennen door PDS ? Niets....buiten het feit dat PDS moest opgemerkt worden

18

(940 replies, posted in Bende De Staerke)

Toch raar hé ! Dat men een schurk , waartegen het Parket geen geldige bewijskracht voor begane misdaden kan formuleren , hier vlotjes en zonder steekhoudend bewijs naar de slachtbank wordt gevoerd . Ik weet niet meer wie , maar een forumlid deed de volgende uitspraak : " ... De Staerke behoort bij de bende van Nijvel , punt ! ..." . Ik zou voorstellen om deze riskante uitspraak te delen met de CWB , voorzien van een duidelijke bewijskracht !

Qua nietszeggende bladvulling scheren we eens te meer hoge toppen . AUB hé zeg !

Mincky wrote:
bkv wrote:

Kan iemand mij eens vertellen wat het nr.1  allerbeste argument is ter ondersteuning van de theorie in het boek? Misschien lees ik het dan eens.


Inderdaad, dat zal ik ook wel eens (graag) willen weten.

Gewaardeerd mede forumlid Luk Paard , als vurig aanhanger van Mr. Adam's theorie , zal met plezier aan jullie wens voldoen , hoop ik tenminste .

20

(31 replies, posted in Bewijsstukken)

Patrick Haemers had reeds een reputatie voor de Bende overvallen . Te danken aan de sensatiezucht van de media . Te pas en te onpas werd " Le grand Blond "  er bij gesleurd . Met het gevolg dat hij overal zogezegd werd opgemerkt . Een oud vrouwtje overvallen......het was "Le Grand Blond" bij manier van spreken . En met de hem toegemeten flair was hij inderdaad een mediageniek persoon .