11

(9 replies, posted in Politiek & Business)

Ik begrijp volledig wat je bedoelt fenix. Gezien de "Nota Westmoreland" en de DIA hub bij SHAPE (Joël Lhost). DIA = Defense Intelligence Agency. Verbazend dat Ben dit onder de ogen brengt!

12

(10 replies, posted in Gladio)

Ik volg je fenix, ondanks alle tegendruk als met de vinger naar de overzeese betrokkenheid wijst. De puzzelstukken liggen héél gevoelig voor onze voormalige bewindvoerders.

13

(26 replies, posted in Bewijsstukken)

Het hagelschot op de Saab? Misschien een schot uit frustratie wegens de platte band?

14

(169 replies, posted in Getuigen)

ctrix wrote:

Ik geloof persoonlijk wel dat het mogelijk is dat de killer geraakt of gedood werd in Aalst, maar dan wel met veel geluk.

Ik heb wel eens met een 9mm geschoten op een schietstand, en dat is al moeilijk genoeg. Laat staan dat je in het donker op een bewegend en terugschietend doel moet schieten ... (en daarbij dan liefst ook nog oplettend dat je geen burgers raakt).

Agent Nevens schoot met een revolver, een trommelwapen. Schieten bij nacht of duisternis geeft bij de ontlading van de kogel een zekere blindheid, zeker als het doel zich ook in het duister bevindt. Indien het een dodelijk schot was is het alleszins een gelukstreffer. De revolver was een persoonlijk wapen van agent Nevens, zo bleef hij in het bezit van de hulzen . Waar volgens hem geen enkele onderzoeker naar gevraagd heeft.

15

(33 replies, posted in Gladio)

Zeer interessante lectuur die me aan het nadenken zet over de ontwikkelingen ivm de Bende van Nijvel.

16

(14 replies, posted in Hypotheses)

Beste Spitfire, welkom op ons forum. Ook wij zoeken reeds jarenlang naar een oplossing om deze slachtpartijen te ontrafelen. Wat me overigens het meest verbaasd in de vele topics is het grote wantrouwen wanneer er overzeese buitenlandse betrokkenheid ten sprake komt. De tragedie en de nasleep (organisatie & vluchtroutes) kan niet alleen binnenlands georganiseerd zijn. De afkeer om hierop verder te brainstormen is overweldigend. Ik tracht niet om een medestander te ronselen, maar hou het even in je achterhoofd bij je analyses.

17

(1,141 replies, posted in 1985)

Tiens wrote:

Het is maar een detail, eentje dat sommigen maar al te graag opnieuw zullen herleiden tot fantasme.

Maar Vaäid Reka ('Vaid; schrijft voor de meesten wat makkelijker blijkbaar) was een lid van de Staatsveiligheid. Als agent van de Staatsveiligheid was deze Vaäid Reka een zwendel in dure maar valse horloges (waaronder Cartier) op het spoor gekomen ...

Rare naam voor een lid van de Staatsveiligheid. Was hij beëdigd ambtenaar of was hij informant? Doet niet terzake hoor, maar mooie poging om het onderwerp te ondermijnen!

18

(1,141 replies, posted in 1985)

Glimlach ...

19

(1,141 replies, posted in 1985)

Het was de Staatsveiligheid die J. Lhost in contact bracht met hoge officieren van SHAPE en D.I.A. (US Defence Intelligence Agency) .

20

(1,141 replies, posted in 1985)

Wat betreft de Staatsveiligheid. Niet vergeten dat Joël Lhost, vakbondsman, geronseld werd door de staatsveiligheid als informant.