21

(1,141 replies, posted in 1985)

Reeds in 1983 waren er scherpschutters aanwezig. Ik deed bewaking in uniform aan een Colruyt in Heverlee, kort aan de oprit voor de autostrade. Bij einde dienst om 21:00 kwam er tot mijn verbazing een Rijkswachtcombi aangereden die een ladder plaatste tegen de lage gevel van de winkel. Kwam er een in het zwart geklede man met sniper karabijn naar beneden gekropen uit de dakgoot! Op de zelfde tijd stond er in zwarte overall geklede man met sniper karabijn recht op het terras van een aanpalend flatgebouw. Gesproken met een Rw'er die ik kende. Alleen de gerant van het filiaal wist van de actie. Als er met mij iets gebeurde in de zin van een overval, mocht er actie genomen worden. Simpel hé ...

22

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Je schrijft vlot en ik lees en volg je graag Xenophon. Idem voor fenix, de stok in het hoenderhok. Het werkt aanstekelijk. Spijtig dat ik 'vast zit' met mijn ideeën erover.

23

(54 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Toen ik in uniform bewaking deed aan de Delhaize Overijse kwam een tamelijk geblokte heer zich voorstellen als lid van de BOB (BSR) Wavre, toonde vluchtig een badge en zei in het Frans "Als er iets gebeurt, ik ben in de winkel" (uitspraak vertaald door mij). Toen ik weken later een foto van Amory zag wist ik meteen dat hij de persoon was die me aansprak. Voor wat het ook waard is.

24

(219 replies, posted in Robotfoto's)

Uitvoerders? ... Euh nee Spectator aangezien er maar één persoon dit specifieke gedrag gebruikte. Ik sluit het ook niet uit aangezien ex-legionairs in Frankrijk geronseld werden door de CIA.

Bron: Soldaat in de woestijn, P. Dicker ISBN 9789054291367

25

(219 replies, posted in Robotfoto's)

fenix wrote:

Ah, dat weten we dan ook weer. Jij ook bedankt Leo. Prachtig toch dat iedereen komt als ik Leo roep.

Zoentjes !

26

(219 replies, posted in Robotfoto's)

TheGiftDragon wrote:
LEO wrote:

Doet me denken aan de specifieke stappen van het Vreemdelingen Legioen (88 stappen/minuut) .

fenix wrote:

Kan je dat een beetje uitleggen Leo, ik snap het niet direct.

"...iedereen komt als je Leo roept.." lol

De Legionnairs marcheren trager (88 stappen/min) en daardoor iets meer "waggelend", dan standaard (rond de 120 stappen/min voor een normale marche) » YouTube

Klopt , de traditie werd geboren toen het Legioen nog in Noord - Afrika gehuisvest was (Sidi Bel Abes) en vertoond het marcheren door het mulle zand .

27

(219 replies, posted in Robotfoto's)

Doet me denken aan de specifieke stappen van het Vreemdelingen Legioen (88 stappen/minuut) .

28

(717 replies, posted in 1982)

En de daders leefden , zoals 'Robin Hood en zijn vrolijke vrienden', lang en gelukkig in het Bois de la Houssière!

29

(107 replies, posted in Hypotheses)

Ik volg met aandacht.

30

(107 replies, posted in Hypotheses)

En wat betreft de 'speciale militaire tactieken' de uitspraak van Arsène Pint, medeoprichter van Dyane : "... Verdomme , het zullen toch de onzen niet geweest zijn ...". Er waren dus tekenen van 'speciale training'. Chièvres was/is de hub voor US Special Operations in Europe!