41

(832 replies, posted in Bende De Staerke)

Wel, ik ben er bijna van overtuigd dat Philippe De Staerke nooit voor assisen is verschenen. Nooit hé, jamais du tout!

42

(832 replies, posted in Bende De Staerke)

club_le-happy-few wrote:

Philippe De Staerke is destijds geïnterviewd voor één of andere Bende-reportage. Stond vroeger op YouTube. Hij heeft een Johan Museeuw-achtig stemmetje en zwarte kringen / wallen rond zijn ogen. Daarnaast ook zenuwachtig / hyperactief (een beetje à la Louis De Funès in bepaalde komische films). Dus zeker een figuur die herkend zou kunnen worden op basis van zijn gedragingen.

De Staerke op verkenning in de Delhaise Aalst. Waarom? Ik weet uit ondervinding hoe snel en dikwijls een toestand in een warenhuis kan veranderen. Een volle winkel kan op 15 minuten leeglopen en 20 minuten later opnieuw druk bevolkt zijn. Ook de parking is geen vast gegeven, het is een gedurig op en afrijden van voertuigen. De aanwezigheid van ordediensten was door gebrek aan mankracht tot een minimum aan tijd beperkt, dus rond het sluitingsuur.

Wat viel er eigenlijk te verkennen door Philippe De Staerke? Niets ... buiten het feit dat Philippe De Staerke moest opgemerkt worden

43

(832 replies, posted in Bende De Staerke)

Toch raar hé! Dat men een schurk , waartegen het Parket geen geldige bewijskracht voor begane misdaden kan formuleren, hier vlotjes en zonder steekhoudend bewijs naar de slachtbank wordt gevoerd. Ik weet niet meer wie, maar een forumlid deed de volgende uitspraak: "De Staerke behoort bij de bende van Nijvel, punt!". Ik zou voorstellen om deze riskante uitspraak te delen met de CWB, voorzien van een duidelijke bewijskracht!

Qua nietszeggende bladvulling scheren we eens te meer hoge toppen. AUB hé zeg!

44

(47 replies, posted in Bibliografie)

Mincky wrote:
bkv wrote:

Kan iemand mij eens vertellen wat het nr.1  allerbeste argument is ter ondersteuning van de theorie in het boek? Misschien lees ik het dan eens.


Inderdaad, dat zal ik ook wel eens (graag) willen weten.

Gewaardeerd mede forumlid Luk Paard , als vurig aanhanger van Mr. Adam's theorie , zal met plezier aan jullie wens voldoen , hoop ik tenminste .

45

(61 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Stenguns? Verbazend, want in 1982 was de Uzi reeds de standaard pistoolmitrailleur van de Rijkswacht. Ook bij een vluchtige waarneming lijken ze niet op elkaar.

46

(61 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Detail in het krantenartikel: Stern of Sten-machinepistool?

Stern machinepistool is mij onbekend. Sten machinepistool daarentegen is een WW II wapen meestal gebruik door commandotroepen en veelvuldig gedropt tijdens WW II ten behoeve van clandestiene verzetsgroepen. Zal ook wel aanwezig geweest zijn in de verborgen Gladio depots. Stern kan ook een typefout van de auteur zijn.

47

(44 replies, posted in Gladio)

En over buitenlandse betrokkenheid mag zeker niets gezegd, geschreven of gezocht worden?

48

(47 replies, posted in Bibliografie)

Speurders zijn geen 'Stand-Up Comedians ' die vanop een scéne het publiek toespreken !

Discretie is één van de vaardigheden van een goede speurder . Stilzwijgen kan/mag niet aanzien worden als onkunde of onwil . Publiek gemaakte feiten voor ze bij de onderzoeksrechter gevalideerd worden zijn verloren voor het goede verloop van het onderzoek en nutteloos voor de rechtbank .

49

(47 replies, posted in Bibliografie)

Aan samenvattingen geen gebrek de laatste tijd . Maar concrete links of verwijzingen ontbreken steeds . Plat gelopen pistes blijven herhalen lost ook niets op . En " Out of the Box " denken wordt onmiddellijk zonder boe of bah afgestraft . Het ondenkbare is nochtans gebeurt in de jaren '80 .

50

(45 replies, posted in Foto's)

Het was een feit dat mij opviel tijdens de bewakingsperiode dat naargelang het sluitingsuur naderde ook de aard van klanten veranderde. Je zag de rustige familie of de gezapige huisvrouw die alle tijd namen om hun koopwaar te kiezen en te beoordelen veranderen in de gehaaste m/v koper. De mensen die nog gauw binnensprongen (letterlijk) voor een snelle snack, sigaretten of een krat bier. Dit ging dan ook gepaard met slecht parkeren, stuntelig voor-en achteruit rijden tot zelfs een valpartij. Vooral de jeugd vond het leuk om even langs te racen met piepende banden.

Globaal genomen waren er rond sluitingstijd zowiezo al hectische toestanden.