71

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

Reken daarbij het verhaal van Joël Lhost: Als vakbondsman gerekruteerd door de Staatsveiligheid en de link met US militairen van SHAPE en NATO. Vooral het testen van bruikbare ontsnappingsroutes tot aan de poorten van US Airbase Chièvres.

72

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Euh ... Niet beginnen dromen hé mensen. Voetjes op de grond houden aub.

73

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Pas maar op voor de wettelijke bepalingen. Het kan snel aangemerkt worden als '... storen van een onderzoek..." of "... onrechtmatig betreden van een plaats delict ..." enz . Ik volg 'kenza' al jaren en begrijp zijn teleurstelling in verband met Lessines. Ik begrijp ook dat de CWB, door kenza's aandringen ook wel deze optie overwogen hebben. De bal ligt bij de onderzoekers en willen of niet, zij beslissen waarheen ze hem stampen.

Tja ..., in het verleden waren er wel enkele schermutselingen die een verbanning als gevolg hadden . Of het goede of minder goede beslissingen waren laat ik in het midden . Volgens mij hangt het af van de persoonlijke inschatting die je er aan geeft . Persoonlijk vind ik de verbanning van enkele leden , door de jaren heen , niet de juiste oplossing . Sommige hadden een ietwat rare insteek , maar kwamen wel met een rugzak aan info . Gelukkig zijn enkele via een ander alias terug onder ons .

En natuurlijk had je de betweters , de opdringers en de amokmakers . Maar ook deze zijn verwijderd , alhoewel je op een openbaar forum de deur niet kan sluiten voor zulke mensen .

Daarom opteer ik om me onder mijn echte naam kenbaar te maken voor de forumleden . Iedereen kent me zowat na 18 jaar . Iedereen weet ook dat ik in 1985 beroepshalve aan de ingang van de Delhaize Overijse stond .

75

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik meen ergens op dit forum gelezen te hebben dat rijkswachter Morue een bepaald onderzoek voerde op eigen initiatief . Kan het echter niet terugvinden .

76

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik volg fenix . Dat de RijkswachtTOP boter op het hoofd had is een bewezen feit . Maar klakkeloos beweren dat het BvN drama stoelt op het geklungel van L. François is wat kort door de bocht . Maar ik zeg erbij dat ik het ganse boek nog niet heb gelezen .

77

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

PDS viel in ieder geval verschillende keren op tijdens zijn bezoek . En volgens mij was dat ook de bedoeling . Moest hij werkelijk op ' verkenning ' geweest zijn zou hij zich toch wel discreter gedragen hebben en bij herkenning het zaakje afgeblazen hebben .

78

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

" ... Ik werd gekozen op basis van mijn dossier... " ? Werd P. De Staerke afgeperst om de fake vertoning van de ' verkenning ' in de Delhaize Aalst uit te voeren . Een ' verkenning ' in zulke wisselende toestanden zoals in een warenhuis is bullshit ! Men heeft PDS verplicht zijn kop te laten zien op een plaats waar een moordende overval zou gebeuren ! Met zijn misdaad cv was hij het perfecte zijspoor/ mistgordijn , wat dan ook gebeurt is ! Ik vermoed dat PDS niet de man is om klakkeloos in de val te lopen , wat voor hem dus wel duidelijk moet geweest zijn ! Met wat uit zijn verleden heeft men hem kunnen dwingen om naar hun pijpen te dansen ?

79

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

En hier zie je het probleem waarmee iedere speurder geconfronteerd word : Gebrek aan bewijzen .
...er van verdacht werd..? en verder ...met één van de wapens....oude vrouw omgebracht ...? En nog ...doe iets aan onze Johnny....hoeveel van kant gemaakt ...? Alhoewel voor dat laatste duidelijk 'daderkennis ' aanwezig is . Dat PDS geen lieverdje is weten we ondertussen . Iemand moet duidelijk een stevige stok achter de deur hebben om PDS voor hun kar te kunnen spannen . Chantage is een werkzaam middel in het gangster milieu .

80

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Wel, ik ben er bijna van overtuigd dat Philippe De Staerke nooit voor assisen is verschenen. Nooit hé, jamais du tout!