11

(382 replies, posted in Getuigen)

Murcielago wrote:

Beste Forumlezers, ik heb de forumvoorwaarden gelezen en ben van plan mij aan de regels te houden. Maar in de overtuiging dat de wet op de privésfeer mij voorlopig beschermd zal ik een deel vertellen, zonder de plaats of namen te noemen.

Op het moment van de overval was ik bijna een twintiger, student en kende nagenoeg geen zorgen. Laat me stellen dat ik verschillende keren per week aanwezig was in de bewuste winkel. Het was de bewuste periode waarop mijn generatiegenoten weten na te vertellen dat ons land in de ban was van de Bende van Nijvel, en bekend bij het grote publiek voor de overvallen op grootwarenhuizen. Iedereen besefte dat hij of zij regelmatig ging winkelen in het warenhuis, doch verdring je dat gevoel en denk er niet meer bij na. Geruime tijd voor de overval, zag ik regelmatig zwaarbewapende mannen in donkere kledij. Blijkbaar manschappen van onze openbare veiligheidstroepen. Nu blijf ik even vaag omwille van ...

Je kunt het je op één manier voorstellen: de postbode die 's morgens je krant en post in de bus steekt, komt meestal rond een bepaald uur en na verloop van tijd sta je stil bij het feit dat hij 15 min. later komt. Wij mensen, lees dan letterlijk iedereen, hebben instinctief de reflex om daarbij vragen te stellen en ongerust te worden. Wel tijdens tijdens die 15 minuten barst de hel voor je neus los en dat kun je even niet vatten. Het gaat snel maar je beleeft het enorm intens, ik kan dat niet anders beschrijven. Mensen die zich op dat ogenblik in dezelfde situatie bevonden zoals ik, reageerden daar elkeen voor zichzelf anders op. Er zijn blikken van mensen die in mijn geheugen gegrift staan. Angst, paniek verwarring en later dankbaarheid voor de hulp, maar zonder deze mensen in de toekomst nog te ontmoeten.

In mijn sociaal leven van die tijd, vielen slachtoffers. En dan, dan begint het. Je slaapt niet meer, bij het minste ontploffingsgeluid gieren de zenuwen door je lichaam. Op school bleven de gevolgen niet uit, mijn resultaten gingen bergaf. Mijn ongeruste familie belde heel snel na de overval de politie, zij waren wellicht niet de enige. Enkele uren, lees daags nadien bij ochtend, werden de eerste berichten bekend. Het vervolg kent iedereen. Zoals reeds eerder vermeld was ik een getuige, op de eerste rij, maar minderjarig. Nooit werd mijn verklaring afgenomen. Ik zag onderzoekers, journalisten langskomen in mijn buurt maar nooit iemand die wat vroeg. Dit is geen verwijt, want ik werd beschermd door mijn familie. Zonder echt te beseffen wat komen zou. Er werd wel over gepraat thuis en mijn vader ondernam de nodige stappen, de gevolgen waren merkbaar.

De dag dat ik meerderjarig werd (21) - werkelijk de dag zelf - werd ik ontboden bij de verbaliserende overheid en kreeg ik een eerste prik, zogezegd een probleem met mijn handtekening (klinkt heel vaag maar ik heb nooit een zinnige uitleg gekregen). Mijn ouders en familie, die nooit aan een complot durfden te denken waren woest en vroegen uitleg. Desondanks werd ik 10 tallen keren werd voor ondervraging (zelfs de assistentie van mijn vader kan niet baten, hij werd gewoon aan de deur gezet).

Na mijn studies was ik verplicht een stage te vervullen en nadien mijn legerdienst. Juist na mijn legerdienst was het opnieuw raak. Er heerste opnieuw onrust in België want er was een gekende misdadiger ontsnapt. Enkele uren later werd mijn wagen gestolen en werd ik opnieuw opgepakt voor ondervraging, want de dief had bezittingen van mij op de stoep achtergelaten ergens in Vlaams-Brabant, met als gevolg dat dit als niet normaal werd beschouwd en dus was ik betrokken partij. Een maand daarvoor was er al eens een poging tot diefstal van mijn voertuig geweest. Het stuurwiel werd gestolen en dus kon ik de plaats waar ik parkeerde niet meer verlaten. Dat boezemde enorme angst in, ik ging 1 maand op verplaatsing slapen om even van mijn woonplaats weg te zijn en tot rust te komen. Ik was daarvoor nog nooit in aanraking gekomen met politie of gerecht (als ik daaraan terugdenk krijg ik een angstaanjagend beeld en gevoel over me).

De dag dat ik terug thuis kwam, was een zondag zomeravond. Ik stalde uitzonderlijk mijn wagen op de oprit met de bagage in het kofferruim. 's Ochtends was mijn voertuig verdwenen. Dus, moest ik andermaal klacht indienen, met alle gevolgen en vragen van dien. 3 weken later volgde een confrontatie met die bewuste gangster. Bij het verlaten van de kantoren zag hij mij duidelijk. Mijn voertuig werd teruggevonden in een kanaal, met bezwarend materiaal. Ik ben ontboden in Brussel, Antwerpen, Verviers en Charleroi voor die zaak. Vorig jaar werd er bij mij thuis ingebroken, een vierpuntslot werd vakkundig uitgeboord. Alle kasten, laden werden geopend. Kledij werd uit de kasten gerukt en gecontroleerd, maar op wat dan? Er werd niets gestolen maar het signaal kon tellen.

De dag daarna kreeg ik onderzoekers op bezoek. Zij voerden sporenonderzoek uit. Ik overdrijf niet als ik zeg dat je dat best met een scene uit een politieserie mag vergelijken. Nooit verder nieuws ontvangen. Dat zijn allemaal situaties die telkens weer voor veel zorgen en stress zorgden. Mocht ik nu namen noemen zouden er bij velen een belletje gaan rinkelen en dat wil ik vermijden. Want reken maar dat de man waarmee ik geconfronteerd werd tijdens het onderzoek van de diefstal van mijn wagen, leeft momenteel op vrije voeten. Wees eerlijk en geef kritiek indien je een vorm van aanstellerij zou lezen, maar ik vrees ervoor dat dit spijtig tot de werkelijkheid behoord. Familieleden van de dodelijke slachtoffers, vertelden mij rare dingen, en sluiten die mensen zichzelf letterlijk op.

Graag verneem ik jullie mening.

Wat jij dus wil zeggen als ik het goed begrijp:

Slachtoffers of getuigen van daden van de bende destijds: voorbereidingen, de gewelddadige feiten zelf of de vlucht en alles wat erbij te pas komt, werden geïntimideerd door de politie/rijkswacht en/of het criminele milieu? Keer op keer bleken ze zogenaamd weer ergens bij betrokken, waren ze het slachtoffer van het één of het ander. Telkens onschuldig, maar telkens opnieuw beleefden ze de angst. Dit werd aangevoeld als een waarschuwing dat ze moesten zwijgen?

12

(24 replies, posted in Hypotheses)

Ik hoorde iemand hier zeggen:

Ronde 1 van overvallen zou kunnen hebben bestaan uit opdrachten voor afrekeningen

Ronde 2 zou zijn: leden van ronde 1 worden gechanteerd daar men beseft dat deze schuldigen zijn van de eerste rond aan geweld, en worden nu gevraagd om opnieuw overvallen te plegen met lukrake slachtoffers

- in dit kader wordt er dus wel een opdrachtgever vermoed, nl iemand die paniek wil zaaien.
of om wapens te verkopen
of voor hervormingen rijkswacht - politie
of voor politiek gewin
of: een bang volk verkoop je alles (& stemt vaak op dezelfde politieke partij)


Worden verder genoemd: drugshandel - wapentraffiek

13

(24 replies, posted in Hypotheses)

Ik ga hier verder de puzzel proberen leggen bij gebrek aan ander topic waar er plaats voor is


- Bonkofsky, eventueel Beijer & Bouhouche ? = 1 groep?

= rijkswachters en ex Diane
Verklaart:
- deskundigheid en professionalisme
- sabotage in onderzoek en slordigheden met bewijs door politie uit Aalst(?)
- inbraak naar wapens ed van de rijkswacht, wees al eerder op inside info

- mogelijk een 2e groep actief (in de marge?) bende rond Haemers

En er is nog het zuiders type dat de killer zou zijn. 
-> Vreemdelingenlegioen?

Er komen nog Poolse namen voor in het dossier?

Gebruikte VW Golf'en: komen uit de garage van Podevijn die ook met wapens gelinkt wordt.

Ronquière is de uitvalsbasis

Personen zijn gefrustreerd en willen hun vriendjes bij rijkswacht en Diane graag een loer brengen


Betrokkenheid ex-elite eenheden alleen al, zou verklaren waarom het land dit dient verborgen te houden. Mensen die volk moeten beschermen keren zich tegen je = nachtmerrie en kan tot grote angst leiden onder de bevolking en mogelijk opstand.


Context historisch:
Koude oorlog - plaatsing kernraketten - aanslagen van communistische groeperingen (CC?) - aanslagen door extreem rechts (westland new post) - .rijkswacht vs politie: vs leger vs staatsveiligheid vs diane - crisistijdperk - ...


- WAAROM?

- Zijn er opdrachtgevers? Wie?
- Rol staatsveiligheid?
- Rol regering / opeenvolgende ministers justitie?
- Waarom werd bende-onderzoek verplaatst van Vlaanderen naar Wallonië enzoverder telkens men op het spoor zat?

14

(4 replies, posted in Hypotheses)

yroon wrote:

Gelijkgestemden, ik heb de laatste maanden, jaren erg veel gelezen over de hele Nijvel-affaire. Ik ben een wetenschapper, en in die hoedanigheid hanteer ik steeds een soort van eerste-barriere skepsis. Heel veel inkt is gevloeid inzake de "bende van Nijvel". Ik heb alle officiële teksten van de Bendecommissies doorgenomen, boeken gelezen en theoriën proberen vatten. Dit zijn mijn besluiten:

1. Materieel:

  • Pk-per-kg en mogelijkheden tot tunen maakt de Golf GTI de "impreza" van zijn tijd. Bovendien klein en populair (kom ik later op terug).

  • De in de Bouhouche garageboxen gevonden apparatuur en wapens (zendapparatuur etc). Er waren duidelijk gesofisticeerde fouriers.

  • Getuigen hebben verteld dat (niet bij elke raid) de daders H&K MP5 op de rug droegen (diefstal groep Dyane). Toen hi-tech pistoolmitrailleurs.

  • 9mm munitie die was herladen.

  • Ingesneden hagelmunitie om het "brenneke" (slugs) effekt te krijgen = minder mikken, maar toch dodelijker. Doet men enkel met oogmerk op doden.

  • Bij Dekaise: Ingram pistoolmitrailleurs. Ze wisten de goeie shit liggen

2. Onderzoek:

  • Daden in verschillende arrondissementen

  • Rijkswacht vs. politie

  • Vakkundig creeren van een scene waar gigantisch veel namen in opduiken

  • Linken van feiten in verschillende arrondissementen met de vuilzakjes bij Ronquières. (Geniaal!)

  • We mogen stellen dat de raids werden uitgevoerd door ad-hoc samengestelde "squads" : segmentering.

  • ?? Weten dat de onderzoeksrechters van de betreffende parketten niet opgewassen zijn tegen zulk soortig professionalisme (Deprêtre die als pater familias steeds wist hoe het moest).

Misschien zijn mijn bewoordingen niet helemaal correct, maar een ding is duidelijk:

  • Het professionalisme en de equipage.

  • Vakkundigheid waarmee het onderzoek is opgeblazen (zoveel getuigen, Decentralisatie, vuilzakjes met allerhade voorgesorteerde shit, Hints naar extreem rechts etc...)

Als ge de kassa van de deleis wilt pikken? Sorry maar dit soort professionalisme strookt daar absoluut NIET mee. Het is dus niet zozeer de vraag "wie"; maar "waarom". Ik denk dan 1 ding: follow the money.

O ja, om even terug te komen op die Golf: steel er wat, zaag ze in stukken of steek ze in brand... bezaai het vlaamse land met die auto's en de onderzoekers hebben een "field day". Achterbankje droppen, juiste getuige, stukje golf hier en daar... 

Ook, om af te sluiten, ... zijn ze geslaagd in hun opzet?


Stukje golf blijkt alleszins opgedoken in het kanaal van Ronquières volgens de jongeren.
Te zwaar echter om mee te nemen en zou verdwenen zijn toen met het wou komen ophalen.

Oud ijzermannen zouden er meer van kunnen weten?

15

(382 replies, posted in Hypotheses)

vleermuisje1971 wrote:
howitzer wrote:

We zullen het binnenkort weten, Vermassen heeft het opgelost. Kuch kuch.
/nieuws/binnenland/vermassen-gouden-tip-over-bende-van-nijvel-gekregen~a9fc001a/

Zou toch wat wezen howitzer, gewoon een groepje gefrustreerden rijkswachters. Niks exotische hypothesen, staatsgrepen, gladio of wapentrafieks Was het maar zover dat we kunnen zeggen tegen slachtoffers dit was het. Was het maar zover dat we Ben kunnen bedanken voor zijn jaren lange inzet hier. Was het maar zover dat we tegen al die gepasseerde namen hier kunnen zeggen sorry. Was het maar zo ver dat kunnen zeggen Ben doe het licht maar uit hier. Was het maar zover.


Zal het ooit zo ver komen denkt u?
Zal er ooit een verklaring gevonden worden die alles verklaart en die iedereen kan aanvaarden, en waarna elkeen rust kan vinden?

Ik ben bang van niet.
Er zijn hier zovele tentakels aan dit meerkoppige drakendossier dat de waarheid er wel ergens op de één of andere wijze vervormd in zal zitten. Maar exact wie, hoe, wat, waarom. Is er een bovenbouw, zo ja de welke? Hoe ver stekt die?
Daar kom je mijns inziens nooit meer (volledig) achter.
Nooit zullen alle mensen geloven dat hetgeen waarmee men mogelijk naar buiten komt - hèt is.

16

(13 replies, posted in Prullenbak)

Die Max Delie waar ze het over heeft, is dat een koosnaampje voor "Martial Lekeu"?

17

(384 replies, posted in Mededelingen)

Zou hier naar gekeken kunnen worden aub? Misschien respons andere forumleden? Ontwarren we de knoop of niet?

18

(13 replies, posted in Prullenbak)

Copy paste


Vemke @Vemkeriky 30 okt.

B.v.N: zegt men wordt niet gemanipuleerd. Waarom beweert men dan d. zij nog op gouden tip wachten, zij hbbn naam+uitleg sinds 1ste overval!
0 antwoorden 2 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 25 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky

Delie liet oranje R4, in moord op Aldo Morro, omwisselen omdat die vol springstoffen, wapens en cocaïne zat in dubbele bodem en wanden.
1 antwoord 2 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 25 okt.

Speurders zoeken gouden tip. Hebben ze van mij al gekregen in 1983/84/85 etc.. Max Delie is een bendelid v. Nijvel, maar wordt afgeschermd.
2 antwoorden 2 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 24 okt.

De zoveelste procureur die e. negatief besluit neemt in de rechtsgang v. moorddossiers, tot poging tot- en moorden seponeren! Moet bekeken!
0 antwoorden 1 retweet 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 23 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

Het manneke met fiets op de parkingDelhaize is door een vrouw beschoten.
1 antwoord 1 retweet 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 23 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

Vermassen weet minder van de bende v. Nijvel dan ik. Ik heb het meegemaakt vanaf dag 1! Er waren ook vrouwen in de overvallen betrokken.
5 antwoorden 2 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 23 okt.

Naam van ‘de Reus’ van de Bende van Nijvel duikt al in 1999 op in Bendedossier  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171021_03145490 … via @nieuwsblad_be
1 antwoord 2 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 23 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @demorgen

De reus was vriend van Max Delie, allebei bende v. Nijvel. Delie ook nog andere zware misdaden: zie zaak Dutroux, cocaïnehandel, prostitutie
1 antwoord 3 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 23 okt.

De Reus werd 17 jaar lang met rust gelaten http://www.dm.be/s/axcf2c526/27TZhk … via @demorgen
1 antwoord 1 retweet 0 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 23 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @demorgen

Ik ken niet alleen de bende van Nijvel, maar nog zoveel andere zware onopgeloste misdaden! Ik geef de juiste tips, politie klasseert.
1 antwoord 1 retweet 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 23 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @demorgen

In 1983-85 heb ik aangifte gedaan mt naam erbij, de gouden tip! Waarom gelooft men mij niet en Vermassen wel,  jaren later! Ik word miskend!
2 antwoorden 1 retweet 2 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 23 okt.

Jef Vermassen: "Ik kreeg een anonieme brief van lid uit Bende van Nijvel" http://www.dm.be/s/ax45b3645/2gdMzc … via @demorgen
1 antwoord 1 retweet 0 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 23 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky

Mijn aangiftes bij politie dateren 1983-85, van enkele dagen na 1ste overval!
En herhaaldelijk overal heb ik tips gegeven, tot bij de top.
0 antwoorden 1 retweet 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 23 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky

Robotfoto's : die m. zonnebril, hoedje, en regenjas en de fotO m. bivakmuts!
Ik was getrouwd met Delie, en heb het v. 1ste sec. meegemaakt !
2 antwoorden 4 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 23 okt.

VTM: gouden tip is al kort na de 1ste overval gegeven aan de politie v. Brasschaat door mij "Max Delie is ene v. de bende v. Nijvel!"
1 antwoord 3 retweets 2 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 23 okt.

VTM: Bende v. Nijvel: slachtoffer getuigt, bleek broer van dader... waarom niet meteen zeggen dat het broer is? Hij heeft niemand verloren!
1 antwoord 2 retweets 5 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 22 okt.

Jef Vermassen/doss. bende v. Nijvel. Ik heb hem om hulp gevraagd tg de bende, ook tg doss. Dutroux, tijdens mijn echtscheiding, hij weigerde
0 antwoorden 3 retweets 2 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 22 okt.

Hoe durven de onderzoekers beweren dt de getuigenis over de Rijkswachter de enige bruikbare tip is. VTM speelt hier in mee! Zij weten beter.
0 antwoorden 1 retweet 2 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 22 okt.

"Reus Bende van Nijvel ontmaskerd" https://nieuws.vtm.be/binnenland/reus-b … ontmaskerd … #VTMNIEUWS
1 antwoord 1 retweet 0 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 22 okt.

De schijnheiligheid v. VTM! Zij hebben v. mij al lang geleden de vraag gekregen om te mogen getuigen over de bende v. Nijvel.  Ook Canvas!
5 antwoorden 6 retweets 11 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 22 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky

Ook die Lt.Gen.v/d rijkswacht heb ik opgegeven, zie o.a. ook twitter op 18/10. Speurders zijn zoals "Michaud", mss wel Cosa Nostra zetten.
0 antwoorden 2 retweets 2 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 22 okt.

Ht is duidelijk de schuld v/d speurders dt de bende v. Nijvel nog niet is gevat! Ik kan hen zo zeggen wie het zijn. Zij willen h. niet weten
2 antwoorden 2 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 21 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @HLN_BE

Ik heb de besprekingen waarin zij besloten overvallen te plegen bijgewoond, ik heb geweigerd deel te nemen. In de 40 moorpogingen op mij!
1 antwoord 2 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 21 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @HLN_BE

Heel juist! Ik heb de gegevens kenbaar gemaakt, en duidelijk wil men mij niet horen. Ik heb al aangifte gedaan bij de politie in 1985!!!
1 antwoord 2 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 21 okt.

Advocaat nabestaanden: "Bekentenis dateert van 2015. Waarom moet dat twee jaar duren?" https://www.hln.be/nieuws/advocaat-nabe … ~ad7a8594/ … via @HLN_BE
1 antwoord 5 retweets 5 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 21 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @HLN_BE

Wie bendeleden v. Nijvel zijn heb ik a. politie Brasschaat in 1985, en nu onlangs ook a. Vermassen en federale politie gegevens laten weten.
2 antwoorden 1 retweet 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 21 okt.

Bende van Nijvel: 'De Reus' is ontmaskerd https://www.hln.be/nieuws/binnenland/be … ~a44ce0f7/ … via @HLN_BE
1 antwoord 0 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 21 okt.

Op 18/10/17 heb ik met stukjes de echte toedracht over de bende v. Nijvel aan Federeale Politie per e-mail meegedeeld. Nu in VTM die komedie
2 antwoorden 0 retweets 2 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 21 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky

En prostitutie aan huis met kinderen erbij. Vrouwen die tot gratis prostitutie binnen het net worden verplicht, en OMERTA EN VENDETTA.
0 antwoorden 1 retweet 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 21 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky

Roze balletten in 3 villa's, en partnerruilgroepen die wisselend thuis, nu eens bij de ene dan weer bij een andere plaatsvinden.
1 antwoord 1 retweet 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 21 okt.

Ook zaak Dutroux is NOOIT volledig uitgespit! Het gaat om een Intern. NETWERK pedo-homo's, een onvoorstelbare decadentie en criminaliteit.
2 antwoorden 2 retweets 2 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 21 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky

Mijn versie is de enige  juiste. De politie is alweer met leugens en tricks bezig. Ik heb van voor de overvallen de besprekingen bijgewoond!
1 antwoord 0 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 21 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky

Waarom komt hij daar nu pas mee af? Zij willen de beloning v. Delhaize van mij afpakken. Ik word in België bestolen langs alle kanten.
4 antwoorden 0 retweets 0 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 21 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky

Reeds in 1985 heb ik de naam van een lid opgegeven. Nu komt VanderSteen zeggen dat die rijkswachters alles aan zijn familie heeft opgebiecht
3 antwoorden 0 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 21 okt.

Wat een smerige laaghartig gedoe is er aan gang over de bende van Nijvel.
Ik heb enkele maanden terug en nog gisteren tips gegeven,
1 antwoord 0 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 20 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @HLN_BE

Hij liep af en toe vrij rond! Wie weet wat heeft hij ondertussen al geflikt? Diegene die stukken uit de paarden sneed, is die al gevonden???
0 antwoorden 0 retweets 0 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 20 okt.

Advocaat Dutroux geeft zichzelf vier jaar om kindermoordenaar vrij te krijgen: "25 jaar in de gevange... https://www.hln.be/nieuws/binnenland/ad … ~a3311866/ … via @HLN_BE
1 antwoord 0 retweets 0 vind-ik-leuks


Vemke @Vemkeriky 16 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

Ik kan u de hele toedracht geven als u dat wenst.
0 antwoorden 0 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 16 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

Nee mr., IK weet wie de "Bende v. Nijvel is", één lid was familie v. Staatsveiligheidsman en hij had connecties met Lt.Gen. v.d. Rijkswacht.
2 antwoorden 1 retweet 1 vind-ik-leuk


Vemke @Vemkeriky 13 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

Het gebeurt te vaak dat mensen klachten neerleggen en de politie deze gewoonweg negeert, tot het te laat is!


Vemke @Vemkeriky 11 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @HLN_BE

Maar ene die e. kind dood en e. oogziekte heeft, mocht vrij rondlopen. Rechtspraak in België is niet zelden potsierlijk en tegelijk pijnlijk
1 antwoord 0 retweets 0 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 11 okt.

Dementerende vader die eigen zoon liet vermoorden 26 jaar achter tralies. Ook dochter krijgt zware straf https://www.hln.be/nieuws/binnenland/de … ~acc1f594/ … via @HLN_BE



Vemke @Vemkeriky 11 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

Ik weigerde aan partnerruil mee te doen, en diezelfde avond deed mijn man een wurgpoging op mij, een maand later mijn opgezette verstikking
0 antwoorden 0 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 11 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

Maria Ooms die de uitleg gaf zat kort daarna in de Walen i.e. psych. gesticht en is verdronken gevonden in e. put met lichaam vol barbituren
1 antwoord 0 retweets 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 11 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

Ik betaalde mee voor Steve Faes die jarenlang op mijn teller aangesloten is geweest, en is dan met de noorderzon vertrokken...
0 antwoorden 0 retweets 0 vind-ik-leuks
Vemke @Vemkeriky 11 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

In België is het e. netwerk v. allemaal mannen met goede plaatsen die graag slippertjes maken zonder gevaar...mondt uit in roze balletten.
1 antwoord 1 retweet 1 vind-ik-leuk
Vemke @Vemkeriky 11 okt.

Seksschandaal Hollywood wordt nóg groter na nieuwe onthullingen van topactrices  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171010_03123788 … via @nieuwsblad_be


Vemke @Vemkeriky 10 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @HLN_BE

Waar blijft de verplichting van leugendetectors en waarheidsserum? Gerecht zou er anders en juister uitzien.


Vemke @Vemkeriky 10 okt.
Als antwoord op @Vemkeriky @Nieuwsblad_be

Pff, dat zijn maar seks.intimidaties, ik heb in de 30 moordpogingen op mij meegemaakt voor mijn weigeren deel te nemen aan partnerruil, etc.


...

En zo gaat het dus verder.
Persoon lijkt allerhande nieuwsfeiten ook te linken aan de lotgevallen die ze zelf zou hebben meegemaakt.

Verder uit te spitten door de speurneuzen van dienst.

19

(13 replies, posted in Prullenbak)

Op twitter post er een account onder de naam "Vemkeriky" informatie die met de bende gelinkt lijkt.

Het lijkt alsof persoon van heel nabij, als getuige, informatie zou verkregen hebben.

Uiteraard onduidelijk of het om fantasmen of waarheidsgetrouwe feiten gaat. Persoon beweert reeds contact te hebben opgenomen met het gerecht.
Persoon kwam overigens reeds vòòr recente nieuwsfeiten af met verhalen rond bende.

Kan hier misschien nuttig zijn, dus ik post het. Je weet nooit wat het oplevert.

Zie https://twitter.com/Vemkeriky

20

(115 replies, posted in Speurders)

Merovinger wrote:

Son avocat, Maître Uyttendaele, a déposé des plaintes au civil contre les ministres de la Justice et de l’Intérieur, mais c’est la police fédérale et le procureur général de Liège, Christian De Valkeneer, qui sont visés.

Wat is hier eigenlijk de bedoeling van? Die advocaat is de man van Laurette Onkelinx (PS), die o.a zelf minister van Justitie is geweest (van 2003 tot december 2007).

Is het recente stoppen van Onkelinx met politiek toeval?