21

(308 replies, posted in Politiek & Business)

ctrix wrote:

Zou de plotse dood van de grondlegger van de politiehervorming, de man die de rijkswacht dus ahw afvoerde, toeval zijn? Net een paar dagen nadat Vermassen begint te stoken en een paar dagen voordat plots de/een reus ontmaskerd wordt ...

Dat vraag ik me ook af. En de panne van Vermassen op 25/10/2017? Typisch Tesla of een waarschuwing?

22

(104 replies, posted in Magistraten)

Ben wrote:

Nog een klein detail over De Valkeneer: in mei 2014 verscheen in De Standaard een artikel over het netwerk van Jean-Luc Dehaene. Eén van de mannen uit dat netwerk is Christian De Valkeneer.

(...) Dat netwerk bestaat naast de twaalf kabinetschefs, van wie de voorzitter van het Grondwettelijk Hof André Alen, huidig CM-topman Marc Justaert en Eric Kirsch de bekendste zijn, ook uit mensen die op andere kabinetten werkten, diplomaten en mensen met wie hij de laatste jaren intens samenwerkte.

In totaal gaat het om zeker 42 personen (zie beneden) die, hoewel ze zeer uiteenlopende posities bekleden in de samenleving, nog tot aan zijn dood geregeld samenkwamen. Dat het netwerk bestaat, wordt door verschillende leden ook bevestigd.

Dat zo’n heterogeen netwerk zo lang blijft samenhangen, is verbazend. Dat lukt maar als de deelnemers ervaren dat het nut heeft. Hoe vaak en waarvoor Jean-Luc Dehaene een beroep op de leden deed, en hoe vaak en hoe intens ze onderling een beroep op elkaar deden en doen, is moeilijk te achterhalen. Maar Jean-Luc Dehaene nam vaak zelf het initiatief voor de bijeenkomsten, zijn secretaressen Marie-Claire Robijns en voordien Rosa Debaus organiseerden het.

Hoe lang het netwerk nog actief kan blijven, is niet duidelijk. Een belangrijk gegeven is dat een flink aantal leden een zekere leeftijd hebben bereikt. Velen naderen of zijn al 65 jaar. Sommigen gingen recent met pensioen, anderen gaan binnenkort. Maar het gemeenschappelijk kenmerk van de meeste 65-plussers is dat ze (nog) niet inactief zijn.

Geen van de gecontacteerden had ook bezwaar tegen de vermelding dat ze tot het netwerk behoren. Een groot contrast met andere netwerken, die vaak het daglicht schuwen. Veel, hard en lang werken, is wat alle gecontacteerden opgeven als kenmerk van het werken bij Jean-Luc Dehaene. Wie dat niet graag deed, of niet erg intelligent was, kwam niet in het netwerk terecht. (...)

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Interessante informatie. Dat netwerk zal veel verdere vertakkingen uitdragen. Is het niet vreemd dat men recent nog moest zoeken in de vijvers van Adinkerke, terwijl we nu weten dat men al in februari op het spoor Bonkoffsky zat. Hoe past dit in het onderzoek?

Merovinger wrote:

De Valkeneer blijft aandringen op een wetgeving voor spijtoptanten.

Nieuwe pistes in onderzoek naar de Bende van Nijvel

Volgens Christian De Valkeneer, procureur-generaal van Charleroi, worden er ook nog andere sporen gevolgd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Sinds deze zomer werd er geregeld gezocht naar wapens van de Bende van Nijvel in de vijvers van Adinkerke. Maar er zouden nu ook nieuwe pistes zijn. In de jaren '80 schoot de bende 28 mensen dood, tijdens 17 overvallen.

(...)

"We volgen ook nog andere sporen [dan deze van de vijvers van Adinkerke]. Er zijn mogelijk nieuwe interessante pistes. Over die andere pistes kunnen we niets zeggen."

"De tijd is een probleem in alle onderzoeken," vervolgt De Valkeneer. "Het is moeilijker om getuigenissen te verzamelen. Maar na meer dan dertig jaar, zijn sommige mensen net wel bereid om te praten. Wij verwachten dan ook van minister van Justitie Koen Geens een wetsonwerp over de spijtoptanten-regeling. Want er leven nog mensen die nog informatie hebben, wij hopen dus dat het nog opgelost raakt."

Meer » Nieuws

Waarom zit hij zo achter de wet op spijtoptanten? Als ik het zo wat gadesla op sociale media (ook op dit forum) en onder de mensen merk ik dat er veel leeft en informatie is, maar men dit niet wil delen of durft delen. Het idee is hoofdzakelijk dat er toch niks mee gedaan wordt, zelfs dat men wil nagaan welke informatie er precies bij de bevolking aanwezig is om af te rekenen met wie nog iets weet/na te gaan hoeveel er geweten is en wat de daaraan verbonden risico's zijn?

Gezien alle mogelijke pistes, waarvan enkele zelfs de hogere echelons van het land betrekken, is het dan niet beter een commissie of ploeg samen te stellen waarvan de onafhankelijkheid en objectiviteit waterdicht is? Of is dit in een corrupt land als België niet mogelijk? Bijvoorbeeld buitenlandse onderzoekers?

23

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Mr. Kite wrote:

Het zou interessant zijn mochten we deze nieuwe beelden van Bonkoffsky kunnen vergelijken met de reportage die al in een ander topic is aangehaald. In deze beelden komt een groot figuur van de rijkswacht al stappend in beeld rond: 2:14 - 2:18 en 2:33 - 2:38 » YouTube

Dit is wel een extreem lang en smal iemand. Die ook zeer houterig beweegt, houdt zijn lichaam zeer stil tijdens het stappen. Maar ik postte al eerder een foto die ik op Facebook vond onder de naam Bonkoffsky (door iemand anders gepost) waarvan ik dacht dat hij het was: zeer lange benen, gelijkaardig brillenmontuur, ... pauzerend langs VW Golf, werd hier afgebrand. Zou een ander iemand zijn uit andere regio? Merk op dat er mogelijk sprake is van meerdere reuzen.

Ik herhaal mijn vraag: wat is er met het geld gebeurd? Hij moet hier toch aan verdiend hebben, door de overvallen zelf of voor wie het verder wil zoeken door opdrachtgevers? Maar hij blijft gewoon zijn leven lang werken, nota bene bij de rijkswacht? Wat met al die agenten/voormalig rijkswachters uit Aalst en omstreken? Je zal me toch niet zeggen dat niemand de link heeft gelegd? En omwonenden? Is men nog steeds bang? Zo ja voor wie?

24

(384 replies, posted in Mededelingen)

Nu dit forum drukker bezocht wordt en we meer zinvolle bijdrages maar eveneens ruis kunnen verwachten, lijkt het me misschien tijd om de volgende stap te maken.

  • het formuleren van bepaalde hypothesen/theorieën

  • het ordenen en rangschikken van alle informatie die hierbinnen past of deze theorieën net tegenspreekt.

Dit kan zowel van onderuit gebeuren:

  • nl. o.b.v. de (chronologie) van de gekende feiten en bewijsstukken

  • vervolgens getuigenverklaringen (die natuurlijk minder bewijskracht hebben)

  • vervolgens interpretaties bv van onderzoekers, de profiling

Als van bovenuit nl. door het eerst formuleren van theorieën en om te kijken wat daar dan in past. Het kan ook een theorie zijn die alles integreert. Mogelijk kunnen we mekaar vinden.

Welnu ik zie dat het forum in die zin versnipperd is. Je kan nl zowel bij "hypotheses" een theorie posten. Erger nog, die theorieën dragen de naam "theorie van forumgebruiker x" - dat draagt natuurlijk niet bij aan enig overzicht omdat je dan op het topic moet klikken om te zien wat er staat. Daarnaast heb je het topic "onderzoekspistes" wat over hetzelfde gaat.

Het feit dat je kan kijken naar de datum van de gebeurtenissen (veelal vermelding plaatsnaam en datum, zonder melding in de titel van wat hoofdfeit was wat er zich toen afspeelde zorgt voor hetzelfde euvel mi en draagt niet bij aan de transparantie of efficiëntie). Dan nog het feit dat je van één datum en voorval zowel foto's - robotfoto's - bewijsmateriaal - getuigenissen - verklaringen - onderzoeksdaden - krantenartikels - ... hebt en deze allen in verschillende topics moeten teruggevonden worden, draagt hier eveneens niet aan bij dat de puzzel gelegd kan worden.

En na al die jaren lijkt het me wel tijd om een versnelling hoger te schakelen en de puzzel te leggen. Het fragment op het nieuws dat we vandaag te zien kregen van de hoofdspeurder uit Bergen geeft me geenszins vertrouwen dat de speurders de puzzel zullen kunnen (willen?) leggen.

Zie dit aub niet als kritiek. Ik vind de opbouw van het forum op zich goed en het zou anders verwarrend worden, maar er is ook nood aan een deel integratie mijns inziens waar alles kan samenvloeien.

Ofwel eindigen we hier net zoals in het bendedossier: allemaal losse sliertjes spaghetti die niet samenhangen en allen naar iets anders wijzen. En op 5000 slierten is er misschien maar 1 echt relevant. Al de rest is ruis.

25

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Is recente aftreden van enkele politici toeval?

  • Laurette Onckelinx

  • Joelle Milquet

  • Turtelboom

Overlijden bekend criminoloog uit Gent? Autopech Vermassen?

26

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Enkele bemerkingen. Zijn betrokkenheid lijkt zo goed als zeker. Evidentie m.b.t. aanwezigheid bij rijkswacht, medisch dossier, geen afname speekseltest en geen verklaring van hem. Mààr hij kon al die tijd bij de rijkswacht blijven werken als inspecteur? Wie maakte dat mogelijk? Hoe konden die collega's allemaal zwijgen? Waar zit het geld? Moest hij nog werken na dit op de kerfstok te hebben? Figuren als Lekeu, Bouhouche, Beijer, ... zitten allen in het buitenland. Hier kan dit geld ook naartoe zijn. Bonkofsky niet. Waarom? Werd hij zelf onder druk gezet om te zwijgen, succesvol en door wie?

Er zou sprake zijn van schaduwing van het huis waar hij zijn laatste jaren heeft doorgebracht. Buren zouden hinder ondervinden. Mensen die meer informatie trachten te zoeken zouden nog steeds door politie worden tegengewerkt, bedreigd, geïntimideerd ed. Kan iemand dit natrekken die aan die kanten woont? Komt erop aan bewijslast te verzamelen! Foto's, documenten, registraties van feiten die zich hebben afgespeeld en liefst meerdere mensen om te getuigen!

27

(24 replies, posted in Hypotheses)

Ik vermoed dat er meerdere ex-leden uit de elitetroepen betrokken waren?

28

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Iemand die op stelten lijkt te lopen, was één van de beschrijvingen. Als je deze foto ziet?

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22688319_361654890941598_3297069620052290971_n.jpg?oh=047994c3c41d6d0ebebc8668996d4814&oe=5A837096

+

  • er was inside info van de rijkswacht zie kogelvrije vesten en wapendiefstal

  • andere ex-rijkswachters betrokken (Bouhouche, ...)

  • lengte, bril, spits gezicht lijkt een match

  • meerdere personen leggen convergente verklaringen af

  • bewijsstukken en belangrijke elementen verdwijnen: kan enkel als er inmenging is vanuit rijkswacht/politie/recherche zelf

  • wordt in verband gebracht met de bende

  • kennis van juiste technieken

  • verklaart waarom hij nooit gevonden werd

-

  • een overval in je eigen "buurtwinkel" waar je als rijkswachter werkt?

  • bekentenissen Tinck & co

  • zeer simpel! Maskers = Aalst carnaval, rijkswacht zelf, ... ver moest het niet gezocht worden!!! Vandaar misschien dat er zeer veel ruis werd toegevoegd?

  • simpelweg sterven aan overmatig gebruik van alcohol?

  • David Van de Steen herkende Haemers als zijnde de reus, maar goed hij was een kind toen.

?

  • Waarom in twee episodes? Gezin gaat naar thuisland voor lange periode? Men had niet wat men wou na eerst reeks?

Wie zijn de anderen?

Ik vermoed dat de druk om te zwijgen, als die er was, van politici zelf uit ontstond die de daders al veel eerder konden ontmaskeren.
Leden uit de elitegroepering selecteren, recruteren, opleiden, ... en dan keren ze zich tegen je eigen bevolking, wordt toch moeilijk om uit te leggen zonder paniek te veroorzaken? Excuseer mensen, klein probleem, het leger/de elite-troepen/agenten zijn plots op hol geslagen. Redden wie zich redden kan? Dit is het falen van justitie.

Het is niet uit te sluiten dat het spoedberaad werd samengeroepen (gebeurde dit voor het eerst?) omdat dit de waarheid is en men beseft dat dit problematisch is naar de bevolking toe. Daarom werd volgens mij ook het onderzoek gesaboteerd, naar andere diensten overgeheveld, werden er allerhande dwaalsporen aangelegd en werd er heel veel ruis toegevoegd. Er zullen mensen belangrijke tips hebben gegeven, maar die zullen de mond gesnoerd zijn geworden?

Is het niet gewoon zo simpel? Op hol geslagen elite-troepen leiden tot gêne bij ministers? Geef toe het feit dat ze aan de drank geraken is nu ook geen reclame voor de psychische screening.

29

(24 replies, posted in Hypotheses)

De groep op hol geslagen, verslaafde jongeren, blijken dus een groep gemarginaliseerde rijkswachters... Drinken deden ze wel, uit de biecht klappen tegen hun naasten eveneens.

30

(219 replies, posted in Robotfoto's)

DeadLetterBox wrote:
zenga wrote:

Het klinkt niet onmogelijk maar mij lijkt het toch sterk dat iemand zijn bril zou afzetten wetende dat hij in zo'n situatie gaat terecht komen. Ik durf mijn bril bij wijze van spreken nog niet afzetten als ik moet gaan pissen.

Het zou niet erg slim zijn om je zicht te beperken op dergelijk moment. Op zon moment wil je wel kunnen zien of iemand een wapen op je richt of niet. Je moet bedreigingen en de hoogdringendheid van elke bedreiging identificeren zodat je in juiste volgorde elke bedreiging kan afweren.

Er zit natuurlijk wel wat in. Ik denk hierbij vooral aan oorlogsfotografen en dergelijke. Die beweren allemaal dat ze zich buiten het geheel voelen, alsof ze toekijken vanop een afstand door dat ze een lens tussen hen en de feiten hebben. Ze kunnen zich mentaal distantiëren omdat ze alles bekijken door een zoeklens. Het is hun manier om met het trauma om te gaan.

In dat opzicht kan ik de logica zeker begrijpen en voor een "normaal" mens, het is te zeggen voor een gemiddelde burger die zelden of nooit met zwaar geweld geconfronteerd wordt behalve op het nieuws, zal deze truc met de bril zeker werken. Maar als je al in staat bent de trekker over te halen op onschuldige mensen, als je al bewust op voorhand deelneemt aan dergelijke slachting, dan denk ik dat die bril geen verschil meer maakt. Dan heb je te maken met koelbloedige mensen die weten wat ze doen en die niet gevoelig zijn aan dergelijke gruwelijke scenes.

In die tijd waren brillen nog bokalenglazen. Hangt af van je gezichtsvermogen zonder bril. Bij -6 is het niet aan te raden. Bij een lichtere afwijking denk ik dat je in veel groter problemen zit met een bril. Stel dat je hem laat vallen? Word redelijk genant als je de volgende dag zonder bril verschijnt terwijl hij op televisie prijkt? Bovendien helpt het niet als je snelle bewegingen moet maken en zonder bril heb je soms meer overzicht dan mèt, omdat je met echt alle details ziet die bovendien ook afleidend zijn. Ik draag zelf een vertebril die ik weinig opzet. Te veel details storen gewoonweg.