11

(1,219 replies, posted in 1985)

Volgens mij zeker geen toeval. Het aantal doden en de buit strookt mijns inziens niet met het pure banditisme. Alsook het vermoorden van kinderen past toch zeker niet in deze piste.

12

(717 replies, posted in 1982)

Wat had Dekaise eigenlijk zelf te verklaren over deze overval of zweeg hij als een graf? Leek me ook raar dat hij zijn schuttersvriend Bouhouche niet direct zou herkend hebben bij de overval, ook al was zijn gezicht verdonkerd met fond de teint?

13

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

kenza wrote:

Onze militairen hadden een groene broeksriem en als het om een officiële militaire foto gaat wordt geacht dat je uw baret opzet want als je buiten in militaire kledij rond loopt zonder baret riskeer je een model C, laat staan zonder baret op de foto in de buitenlucht. Ook was het verplicht tijdens de dienst de bril van het leger op te zetten als je moest brillen. De bomen lijken wel bomen uit onze streek.

Lijkt me meer een foto uit die persoon zijn vrije tijd.

14

(61 replies, posted in Bende De Staerke)

dancingwillowsco wrote:

Op Facebook staan redelijk recente foto's van dit heerschap (Leon de Staerke). Kijk maar eens op het profiel van zijn vrouw, GP. Ik weet niet of ik de foto's hier mag posten namelijk.

Waarom niet? Als ze publiek op Facebook staan dan lijkt me dat geen probleem. De kranten trekken zich daar ook niks van aan.

15

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Hij neemt waarschijnlijk al zijn geheimen mee in zijn graf. Jammer, ik had graag eens in die man zijn hoofd gezeten wat ie allemaal wist en over wie.

16

(99 replies, posted in Speurders)

De man is voor 48u van zijn vrijheid beroofd, en niet opgepakt inderdaad.

17

(99 replies, posted in Speurders)

Ook deze François Achten zou vandaag opgepakt zijn

Na Philippe Vermeersch (61) vorige week is nu een tweede gepensioneerde speurder verhoord die ooit heeft meegewerkt aan het onderzoek naar de Bende van Nijvel. François A. (70), een ex-rijkswachter uit Halle, zou V. ertoe aangezet hebben om op 6 november 1986 te gaan duiken in het kanaal Brussel-Charleroi in Ronquières.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Besteld bij Standaard Boekhandel, duurt wel even precies.

19

(1,133 replies, posted in 1983)

ddd wrote:
Kees BK wrote:

Dus branden we er maar een mangat in (maakt zelfs niet veel geluid) en geven de buit manueel door dit mangat door.

Je hebt dat 'mangat' ongetwijfeld op foto's al gezien. Zo echt netjes een vierkant uitbranden duurt drie keer zo lang als een cirkelvormig mangat uitsnijden. De vorm ervan en de genomen moeite om het te maken intrigeert me al jaren. Wat moest er door? Een pallet (een kleintje dan)? Of moest er iets in het gebouw binnen? En ga je dan zo zwaar bewapend wat consumables gaan stelen? Ik vermoed dat ze daar iets hebben uitgehaald dat volledig onder de radar gebleven is. Misschien was er nog een kleine bestelwagen mee gemoeid die met de vracht al vertrokken was? Net zoals containers vandaag op een haven worden uitgehaald....

Of het is een decoy om de moord op Fourez en Dewit af te dekken? Misschien waren Fourez en Dewit wel betrokken partij, hadden ze daar een rendez-vous en is er iets stevig uit de hand gelopen? Drugs for cassettes - ik weet, ik klink wel helemaal gek -? Zijn de agenten echt collateral dammage of wist minstens één hoe de vork in de steel zat? Ik wil het allemaal wel aannemen maar heeft men al eens ballistisch proberen na te bootsen wat er gebeurt als je van dichtbij op een épaulette schiet?

Misschien moest er een kluis met zwart geld door kunnen?

20

(102 replies, posted in Speurders)

nostra wrote:

Verschiet wel van deze actie want het toont aan dat men paden kan bewandelen die vroeger niet konden/mochten bewandeld worden. Men lijkt dan toch eindelijk serieus achter de “hulp van binnenuit” te gaan, en mss niet veraf van klaarheid te scheppen wie er Delta (en dus mss andere onderzoeken) heeft gemanipuleerd.

Als ze nu nog niet daar van uit gaan vraag ik me af wat ze daar hele dagen zitten uit te spoken bij de onderzoekers. Ik hoop dat ze inderdaad iets bruikbaars gevonden hebben tijdens de huiszoeking, of dat Lhost beslist om zelf eens wat te lossen wat hij (nog) weet.