1

(2 replies, posted in Vragen)

De overheid zal natuurlijk zeggen van neen, maar een aantal gebeurtenissen sedert het officieel opheffen van de organisatie zijn toch wel opvallend. Waarom zouden Gladio-leden die er steeds lucratievere handeltjes aan overhielden, plots stoppen met hun activiteiten nadat de overheid hun organisatie ophief? Kijk bv. eens naar het aantal rechtszaken tegen illegale wapenhandelaars, die op een sisser van 'procedurefouten' uitloopt. Onvoorstelbaar veel zijn er dat.

Zoek hiervoor de aflevering van Gladio met Peter R; de Vries eens op You Tube eens op. Nog een voorbeeld: enkele jaren geleden werd de brave burger de 'kans' gegeven om illegale wapens in te leveren bij de politie, als onderdeel van de nieuwe wapenwet. Nu zou ik toch graag eens weten wat met die wapens is gebeurt! Ik durf te verwedden dat de politie zwaar gefeest heeft met die wapens die ze 'kregen'. Waar zijn die wapens?

2

(25 replies, posted in Gladio)

noorderling wrote:

Mijn grootste bezwaar tegen de piste van een Gladio-achtig netwerk is, dat het geweld van de Bende van Nijvel een escalerend verloop kende. Het doet mij veel meer denken aan het ontsporen van geweld binnen een groep, dan aan een vantevoren opgesteld plan.

Waarom zou dit niet kunnen? Gladio een geheime overheidsorganisatie die compleet buiten de wet en controle van het parlement actief was? Dat is de ideale cocktail voor dergelijke wantoestanden. En met die geheime wapendepots is de link met lucratieve nevenhandeltjes niet groot. Dus jazeker, het kan!

3

(53 replies, posted in Gladio)

Volgens mij was die 'schaduw Gladio' wel degelijk verweven met de 'reguliere' Gladio. Een overheidsorganisatie, die op geen enkele manier gecontroleerd werd, waarvan men weet dat ze compleet onwettelijke praktijken uitvoerde? Dat is vragen om misbruik van overheidsmiddelen naar het criminele milieu toe. Denk maar aan de vele ondergrondse wapendepots die werden opgericht. Welke koehandel is daarvoor niet gebeurt? Want dit waren ontraceerbare wapens. Men kon die dus enkel vinden bij illegale wapenhandelaars.

Ik verwijs hierbij graag naar de reportage van Peter R. de Vries. Die legde een koehandel van illegale Gladiowapens bloot in Nederland. Daarbij waren ook Belgische wapenhandelaars betrokken.