11

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

patrick111 wrote:

Het lijkt me niet meteen Bouhouche zijn manier van werken om een locatie te huren onder zijn echte naam. Maar het is natuurlijk niet omdat ze benaming 'de Algerijn M.' gekozen hebben in het artikel dat het pand destijds ook onder die identiteit gehuurd is. Het kan zijn dat de getuige pas later tot de constantie is gekomen dat zijn huurder in feite 'de Algerijn M.' was.

Het gaat ongetwijfeld om Mohammed El Bourajradji die in 1983 ook al aan De Staerke werd gelinkt. Bouhouche noemt men niet de "Algerijn M".

12

(52 replies, posted in Bibliografie)

fipilip wrote:

Bely, weet jij nog meer nieuws over de Top Ten? De frituur was daar niet ver vandaan. Claude Dubois gezien daar of gekend? Bestaat de kans dat de bezoekers van de frituur twee dagen na Aalst een afspraak hadden in de Top Ten?

Was in de frituur in Vilvoorde in november 1985 El Bourajradji bij, de Algerijn die samen met De Staerke werd verdacht van de moord op Van Camp? Als die twee bij Claude Dubois gingen... Dubois' vriendin was overigens Algerijnse. De man die hij in 1999 vermoordde was een Algerijn.

13

(21 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Hij heeft ooit als tuinier gewerkt in Waterloo.

Tuinier in Waterloo, loods in Overijse?

14

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Merovinger wrote:

Op de bijeenkomst met de slachtoffers, vandaag op het kabinet van justitieminister Koen Geens (CD&V), zullen de speurders toelichting geven bij hun onderzoek. En dat draait volop, zegt procureur Christian De Valkeneer. Volgens hem zijn er al vijfhonderd bruikbare tips binnengekomen over de Bende. Hij denkt dat niet alleen getuigen, maar ook bendeleden zelf wellicht eindelijk klaar zijn om dingen te onthullen. “Wie dat wil, zal beschermd worden”, aldus De Valkeneer.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Eerste keer dat De Valkeneer zich positief uitlaat over de laatste ontwikkelingen?

15

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Dat is waar. Dat zegt niets. Op die robotfoto trekt iedereen die zo'n grote bril draagt. Bij Bonkoffsky zijn vooral zijn verleden, zijn karakter en zijn interesses interessant om hem van een fantast te onderscheiden (samen met, niet apart van de bekentenis). De meeste fantasten vallen ergens door de mand. Maar hij wérkte bij Dyane. Veertig collega's had hij. Men heeft altijd gedacht dat minstens 1 van die 40 bij de Bende van Nijvel hoorde.

Hij is gestraft geweest. Gedegradeerd. Reden tot wraak. Hij is wapenfreak. Maakte zelf zijn kogels. Hij nam op cruciale ogenblikken verlof en mankte. Hij gaat naar de Aarschotstraat een bar binnen, betaalt daar niet (cfr Marc Van Damme). Dat duidt er op dat hij mogelijks een criminele inborst heeft (ik geloof niet dat elke Rijkswachter zo is). Enz... Een fantast gaat ergens door de mand vallen, zijn profiel komt steeds overeen.

Het enige dat ik raar vind: na een carrière van 40 jaar gaat hij met pensioen zonder 1 keer voor iets veroordeeld geweest te zijn. De meeste criminelen houden dat geen 40 jaar vol. Nooit meer iets gestolen? Nooit betrapt?

16

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Poseur wrote:

Een belangrijke kritiek die ik heb op hoe het er nu aan toe gaat is dat we het gevaar lopen in een tunnelvisie te gaan belanden en dezelfde fouten gaan maken als bijvoorbeeld Deprêtre indertijd. Bonkoffsky is de Reus en bij uitbereiding bestaat de Bende van Nijvel ook uit rijkswachters. We hebben de daders, nu enkel nog de bewijzen gaan verzamelen. De belangrijke vragen en bedenkingen die het spoor Bonkoffsky oproept worden, ook hier, vaak gewoon weggewuifd en genegeerd. Wat sommigen lijken te vergeten is dat mensen die kritiek op dit spoor hebben even oprecht bezig zijn om de daders te pakken te krijgen: wordt de verkeerde aangeduid, ontsnapt immers de echte schuldige.

Ik heb respect voor de mensen die dit spoor niet volgen: zij zijn inderdaad even oprecht bezig de zaak op te lossen. Bemerking bij deze post: het is niet omdat Bonkoffsky Rijkswachter was dat alle leden van de Bende van Nijvel Rijkswachters waren. Misschien was hij de enige en waren de anderen gewone criminelen?

Het is jammer dat Jef Vermassen niet doorduwt, want hij heeft weet van twee namen. Zijn dat twee mogelijke daders die los gezien moeten worden van Bonkoffsky of zijn het integendeel mogelijke daders waarmee Bonkoffsky samenwerkte of bevriend was. Vermassen weet dit.

Dit is belangrijk. Bijvoorbeeld: Kent Bonkoffsky Libert of Tinck, dan betekent dat heel veel. (De ene heeft opgebiecht, de andere zijn DNA is deels teruggevonden, ...). Is er geen enkel verband te leggen tussen Bonkoffsky en die andere namen, tja, welke is dan de juiste piste?

Vermassen zwijgt, het gerecht zwijgt, broer zwijgt ... Als iedereen zwijgt sterft het weer een stille dood.

17

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Wim wrote:

Her en der in de pers (zowel de geschreven pers, als in actualiteitsprogramma's zoals Terzake en/of De Afspraak en consoorten), laat men m.i. geen kans onbenut om toch maar weer in de verf te zetten dat Bonkoffsky een alcoholprobleem had; en dat mensen met dat probleem wel vaker onzin uitkramen.

Wat ik nog niet gehoord heb in de pers, is zijn doodsoorzaak. Hoe zeker zijn we dat het een natuurlijke dood was? Ik heb er gewoon een onbehagen gevoel bij, dat men steeds weer stuurt op alcoholprobleem en zo indirect suggereert dat hij wel eens alles kan verzonnen hebben.

Ik denk niet meer dat het verzonnen is. In het begin sceptisch, nu niet meer. Alles klopt. Wapenfreak. Getraind. Kennis Bouhouche. Gesanctioneerd in 1981 bij Dyane. Verlof. Afwezigheid rijkswachtfeest dag overval. Kwetsuur voet. Vrijgezel tijdens overvallen. Bril. Vissershoed Ardeche. Caravan in Cerfontaine (Dinant, Maubeuge, Anderlues, Lobbes,...). Getuigenis broer was al lang in het water gevallen indien niet correct.

18

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

odivg wrote:

Ik ben meer geneigd om de getuigenis van Marc Van Damme te geloven, die daar open en bloot voor uitkomt, dan die van iemand die vraagt om discreet te blijven over zijn naam. En daarbij, er zijn duizenden pijlen omtrent de Bende van Nijvel die wijzen in de richting van extreem-rechts, dus zo lang uw anonieme bron niet voor eigen naam durft spreken klasseer ik dit onder de categorie "toogpraat"

Meestal is het inderdaad beter zulke dingen niet op het forum te gooien. Ik probeer het zo weinig mogelijk te doen. Maar als iemand zegt dat hij samen met Bonkoffsky eigen kogels maakte ... nog voor er van Vernaillen sprake was in de pers... Ik dacht direct aan die aanslag. En getuige kent op 21/10 reeds de naam, nationaliteit van echtgenote Bonkoffsky. Was nog niet in pers toen. Lijkt me interessante getuigenis.

19

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Wat een (bekende) vriend van Bonkoffsky me toevertrouwde:

"En btw steek ik mijn handen voor in het vuur Kris was nooit extreem-rechts gezind of had zeker geen extreem rechtse belangen of ideologie! Ook geen racist! Steek in mijn handen voor in het vuur! Wapenfreak? Ja want zijn kot hing en lag vol met wapens! Ook zelfs nunckakos en Vandaar dat we samen veel gingen schieten! Ik heb van hem leren dum dum kogels maken! En ook geleerd als je achteraan geboeid bent met truc al zittend gaan de boeien voorraan je lichaam te hebben! En natuurlijk de geheime lijfspreuk van de Diane zeer goed geleerd aan mij! Zal ik nooit vergeten... “Le super ne mort pas"".

Dum Dum kogels: zie Vernaillen. Zie mijn Facebookpost op 23 oktober (als reactie op de Facebookpost van 21 oktober van onze groep "Bende van Nijvel".

Deze bekende vriend van Bonkoffsky en tegelijkertijd BV vertelde me dit. Ik kon het bijna niet geloven dat hij vriend van Bonkoffsky was, maar ik checkte en alles lijkt te kloppen. Hij vroeg me discreet te zijn over zijn naam. Ik zou hem graag delen hier, ik ga nog eens aandringen bij hem. Normaal is hij er niet kwaad om als hij in de belangstelling staat. Trouwens ook belangrijke info (vooral dum dum kogels zelf maken, hoe, type, ...) voor de speurders, maar die lijken nooit in communicatie geïnteresseerd dus doe ik de moeite niet meer.

Niet iedereen hoeft het met me eens te zijn, ik respecteer ook negatievere recensies; ik begrijp dat leden die eerder geloven in een complot niet helemaal pro zullen zijn, hoewel ik op het einde van het boek aangeef dat een complot best kan, omdat de hoofdpersonages banden hadden met extreemrechtse boven-en onderwereld. 

Elke recensie is welgekomen, bij deze een voorbeeld dat vooral positief is, ik kan er niet aan doen » marcpennartz.nl