11

Eerst concrete resultaten, vervolgens communiceren graag.

Telkens is het van "we zijn resultaten aan het bereiken...... communicatie.... oei toch niets". -> = tonen dat we ons best doen, maar niets meer

12

Wees eens realistisch is gisteren opgepakt, denk je nu echt dat de cel nu al gaat communiceren op een lopend onderzoek.

13

ik denk dat je mijn post niet begrepen hebt

Gezien de oproep van Faroek naar nieuwe getuigen enkele maanden geleden en de daaropvolgende huiszoeking bij Lhost zou het me niet verbazen mochten de speurders nieuwe informatie ontvangen hebben over de zoekactie(s) in Ronquières en/of Vermeersch. Maar na meer dan 30 jaar zal dat vermoedelijk geen 'smoking gun' zijn. Vermeersch wordt dan nu waarschijnlijk nog eens onder druk gezet met die nieuwe informatie, maar ik denk dat de kans groot is dat dit eindigt zoals de vorige keren en dat hij gewoon bij zijn standpunt blijft.

15

Inderdaad. Morgen is hij terug vrij en dat was het dan.

16

Als het klopt, dan heeft hij met praten niets te winnnen. Vermoedelijk proberen ze hem wel te doen spreken als spijtoptant, maar ik betwijfel ten zeerste of ze ook echt iets hebben om hem onder druk te zetten.

Ik ben hier geen specialist in recht of bewijsvoering. Maar indien men bij Lhost toch iets gevonden heeft, of mocht die huiszoeking iets teweeg gebracht hebben binnen bepaalde kringen. Wanneer ze dat dan als harde bewijslast kunnen koppelen aan P.V. dan denk ik dat die persoon de komende tijd toch niet geheel gerust zal slapen.

In dit onderzoek moet je alles toch maar héél voorzichtig benaderen. Het zou niet de eerste keer zijn dat zulke zaken tot niets leiden. De reportage, de huiszoeking bij Lhost en het verhoord van P.V. kunnen wel allemaal mooi in hetzelfde verband gebracht worden. Wanneer je weet waarom of voor wie P.V. de manipulatie zou kunnen gedaan hebben (en indien hij effectief heeft (proberen) te manipuleren), dan kom je onmiddellijk een aardige stap dichter bij de mogelijke waarheid natuurlijk.

bkv wrote:

Als het klopt, dan heeft hij met praten niets te winnen. Vermoedelijk proberen ze hem wel te doen spreken als spijtoptant, maar ik betwijfel ten zeerste of ze ook echt iets hebben om hem onder druk te zetten.

Wanneer je in zo'n onderzoek als manipulator kan aangeduid worden (en dus mogelijks medeplichtig bent), dan is het zeker niet verstandig om zomaar alles te gaan opbiechten. Spijtoptant worden zou dan veel "slimmer" zijn. Maar zoals je ziet bij het voetbal schandaal moet je dan ook heel veel informatie hebben. En dan is ook maar de vraag of P.V genoeg informatie heeft om er andere daders/medeplichtigen bij te lappen.

We zullen het verdere verloop de komende dagen moeten afwachten. Hopelijk komen er toch nog wat zak(k)en bovendrijven.

18

Lack of a better name wrote:

Nu ben ik ook wel benieuwd hoe we hier tegenaan moeten kijken.

Hoe we hier tegenaan moeten kijken? Als een nieuw rondje media-circus waarschijnlijk. Philippe Vermeersch werd overigens niet aangehouden (voorlopig) maar van zijn vrijheid beroofd. Dit kan max. 48u duren zonder aanhoudingsmandaat die alvast nog niet afgeleverd werd enkele uren geleden.

Non semper ea sunt quae videntur

19

Gisteren werd de oud-speurder uitgenodigd voor verhoor en op dit moment wordt hij nog steeds verhoord. De man kan maximum 48 uur van zijn vrijheid beroofd worden, nadien moet een onderzoeksrechter oordelen of hij wordt aangehouden of niet.

Als deze informatie niet aan de media bekend gemaakt werd door Philippe Vermeersch zelf of zijn omgeving (familie, advocaat, ...), en ze hebben hem niet komen halen met "licht en geluid" (politiesirenes en veel tralala) zou men beter ook eens op zoek gaan naar de roddeltante (of nonkel smile) die dit naar de media liet lekken smile

Non semper ea sunt quae videntur

20

Het Nieuwsblad is duidelijker » Nieuws