11

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

DeadLetterBox wrote:

Mathias Schoenaerts met blonde pruik. smile

Goede gok » Matthias Schoenaerts mogelijk in de huid van Patrick Haemers

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

De docureeks begint op 18/9 om 21u45 op Vier.

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

Interview met Peter Broeckx op FM Brussel » www.fmbrusse.bel

14

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

De eerste aflevering bracht precies wat ik ervan verwachtte: niets.

15 (edited by Merovinger 19-09-2012 09:23)

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

De opinie van DDC (De Morgen) over de eerste aflevering:

(...) Aflevering 1 van De Bende-Haemers was checkboekjournalistiek, en deze serie laat ons zien wat er zo smerig is aan checkboekjournalistiek. In een vooruitblik op een volgende aflevering zie je een halve seconde lang het lichaam van de net vermoorde Ronny Croes, 22 jaar, geldtransporteur bij GMIC. Het zou een elementaire vorm van fatsoen zijn geweest als de makers van de reeks eens waren gaan polsen bij de familie. ("Wij gaan tv maken met het bloed van uw kind, u hebt vast geen bezwaar?") De familie Croes is niet eens gecontacteerd, en misschien mag de vraag worden gesteld waarom niet. Er is maanden aan deze serie gewerkt. Geen enkele onder de vele tientallen nabestaanden is door de makers zelfs maar op de hoogte gebracht dat ze er zat aan te komen. Was ook dit een van de door Tyack gestelde voorwaarden? Of wordt er heimelijk op gespeculeerd dat er ergens een familielid zich zo geschoffeerd voelt dat het een rechtszaak inspant en de controverse aanwakkert?

De aflevering ging over de "de beginjaren" van de bende-Haemers, met medebendeleden Thierry Smars en Philippe Lacroix. Zij waren in die periode geldsmokkelaars van de Brusselse haute finance, maar dat wordt verzwegen. De banden met toenmalig Franstalig extreem rechts: verzwegen. The First: verzwegen. Michèle Dewit, eind jaren zeventig het liefje van Haemers, wordt neergezet als dochter van "de toenmalige peetvader" van de Brusselse misdaad, Michel Dewit (dat was hij rond die tijd allang niet meer). Ook dit is er slechts bij gesleept om de waarheid te kneden volgens de wensen van de vrouw met de filmrolletjes. (...)

Zijn volledige recensie » www.demorgen.be

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

Kijkcijferpolitiek voor de nieuwe zender. Ik heb vijf minuten gekeken en heb naar een ander kanaal verzet. Dit is geen objectieve weergave.

Servo per Amikeco

17

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

Ik heb de uitzending helemaal bekeken. Een nietszeggende reportage over de jeugd van een verwende jongeling die met hulp van zijn familie het criminele milieu werd ingeduwd.

18 (edited by hiciacit 20-09-2012 10:01)

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

Merovinger wrote:

De opinie van DDC (De Morgen) over de eerste aflevering:

De aflevering ging over de "de beginjaren" van de bende-Haemers, met medebendeleden Thierry Smars en Philippe Lacroix. Zij waren in die periode geldsmokkelaars van de Brusselse haute finance, maar dat wordt verzwegen. De banden met toenmalig Franstalig extreem rechts: verzwegen. The First: verzwegen. Michèle Dewit, eind jaren zeventig het liefje van Haemers, wordt neergezet als dochter van "de toenmalige peetvader" van de Brusselse misdaad, Michel Dewit (dat was hij rond die tijd allang niet meer). Ook dit is er slechts bij gesleept om de waarheid te kneden volgens de wensen van de vrouw met de filmrolletjes.(...)

Gisteren eerste aflevering bekeken. Dit stuk uit de bespreking van De Morgen is er wel knal op. Maar het (unieke?) beeldmateriaal maakt het nog wel de moeite om te kijken, vond ik. Het is in ieder geval niet echt een fictiereeks. Dat lijkt wel meer het geval te zijn voor de film.

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

Voor wie aflevering 4 gemist heeft, de docu wordt op zondagavond herhaalt. In aflevering 4 komt de mislukte doch gewelddadige overval in Etterbeek ruimschoots aan bod alsook de afrekening van Jean-Pierre Halla. Ook de oorsprong van het losgeld van VDB (Israël) wordt besproken.

20

Re: Televisie: Fictiereeks over Patrick Haemers

Over het losgeld valt niet veel behalve de suggestie dat de Mossad of de ambassade van Israël er tussen zat voor "bewezen diensten" vanwege VdB. Niets nieuws dus. Over de achtergrond van Jean Nathan bv. geen woord (zijn verleden als strijder in de Kippoer-oorlog, zijn banden met de Mossad, zijn Zwitserse bankrekening voor de financiering van geheime operaties zoals het overbrengen van Afrikaanse joden naar Israël en waartoe VdB toegang had), over de Israël-connectie van VdB's goede buddy Boas, over de Israël-connectie van Tyack (prostitutiemilieu's), over hoe de Bende Haemers omgeven wordt door figuren die steeds terugleiden naar Mossad-gelinkte activiteiten (Nihoul, Bouty, Borges, Frantsevitch, Monsieur, Salik, Ciolini, P2/Mossad, VanderElst, Atlas, ...).