31

Re: Verhaal van bartyoga

coconut wrote:

Helemaal mee eens. En het mogelijke raakpunt Bende van Nijvel/ zaak Dutroux.

"Of Michel Piro nu vermoord werd omdat hij onthullingen zou doen die te maken hadden met de Bende van Nijvel of met de zaak-Dutroux, zullen we nooit weten. Feit is dat Michel Nihoul en Bernard Weinstein (de handlangers van Dutroux) vaste klanten van hem waren en dat hij Thierry Sliman, die ook wekelijks in zijn etablissementen kwam, al kende van in 1982."

En dan is er ook nog dat andere toeval:

"Pittig detail nog: uit stukken die onze redactie kon inkijken, blijkt dat Thierry Sliman in de lente van 1996 samen met een kompaan twee bars opende; één in Libin en een andere in Bertrix, het stadje waar Laetitia Delhez enkele maanden later door Dutroux zou worden ontvoerd."

Altijd hetzelfde liedje ... gebrek aan bewijs.

Die kompaan was Patrick V. en ze hadden tot een tiental bars uitgebaten vanaf Virton tot Hensies.

32

Re: Verhaal van bartyoga

Een paar maanden voordat hij werd doodgeschoten op een parkeerplaats van de A54, deponeerde Michel Piro op 21/06/96  bij de rijkswacht van Gerpinnes twee wapens die "gevonden" werden in een van zijn eigendommen in Ham-sur-Heure.
Dit zijn:
-    een LUGER P08 kaliber 9x19 met twee WAST+25 merk patronnen vervaardigd tijdens de 2e GM
-    een COLT mod 1911 kaliber .45 zonder markeringen of serienummer, maar met twee magazijnen en een tiental patronnen van MANUFACTURE FN.
De Lüger kan worden weggelaten omdat een dergelijk wapen niet door de bende is gebruikt.  Er moet echter aan worden herinnerd dat Xavier Sliman een groot liefhebber van wapens was en vooral een fan van het nazi-ding.
Het is ook bekend dat twee COLT mod 1911 werden gestolen van Dekaise in 82, waarvan er één werd gebruikt in Nijvel en Anderlues in 83.  Laten we hopen dat het CBW de nodige controles heeft uitgevoerd...
Er moet ook worden opgemerkt dat Michel PIRO   in het bezit was van andere wapens:
-    een "mono barrel" jachtgeweer en een ander met "naast elkaar geplaatste kanonnen", in beslag genomen door de PJ van Charleroi in december 96
-    een riot-gun en een Winchester geweer werden door de aanvallers meegenomen in de zaak van 09/11/1984. Soortgelijke wapenelementen werden in 2017 teruggevonden in het kanaal bij Virginal, met onder meer een Enfield .380 revolver vergelijkbaar met een van de twee gestolen uit Dekaise in 82.  Nogmaals hopen dat het CBW de nodige controles heeft uitgevoerd...
Korte biografie van Michel PIRO
Voordat PIRO de bekende restauranthouder van Loverval werd  waar alle gratin van de nachtwereld van Charleroi graag pronkte  , was piro een gangster maar vooral een PROXENETE. Hij had een aantal "meisjesbars" in verschillende regio's van Wallonië:
-    twee, of zelfs drie in Bergen in 82/83. Het zou daar zijn dat hij Sliman & co zou hebben ontmoet
-    drie of vier langs de N5 van Loverval naar Somzée van 1980 tot zijn dood in 1996.
In 1992 werd hij doodgeschoten en opgenomen in de regio Charleroi.
Zijn partner, Véronique Laurent (veroordeeld voor de sponsor van de moord op Piro), werkte  in zijn verschillende bars, waaronder die van Nathaly in Frasnes-lez-Gosselies in 1984. Het is ook in 1984 dat ze zichzelf een tijdje in de zon zal fotograferen met een paar bekende gangsters: Thiry en Djedaini. Véronique's zus Dominique wordt ook de metgezel van een andere Franse makreel gangster: Patrick V. Als bij toeval, die laatste is de beste vriend van Thierry Sliman, hebben ze tot hun 96ste samen 'bars' beheerd. Maar pas op, hun vereniging begon pas in 86! Dixit Patrick V., die binnenkort ook  een boek uitbrengt als antwoord op dat van Jean-Pierre Adam.