1

Een boek van de journalisten Jacques Offergeld en Christian Souris dat eind 1985, na de overval op het Delhaize-warenhuis van Aalst, verscheen. De auteurs omschreven de Bendeleden als terroristen die in opdracht van drugs- en wapenhandelaars de Belgische instellingen wilden destabiliseren. Ze verwezen naar de rol van de KGB en de Bulgaarse firma Kintex en voegden er fijntjes aan toe dat Willy Pourtois in opdracht van Kintex wapentransacties behartigde. (Zie ook de Russische Connectie.)

Dit verklaarde zijn aanwezigheid bij Dekaise in Waver en bij de weverij in Temse. Ze vergaten er wel bij te vermelden dat Pourtois een informant was van de Staatsveiligheid en met Bouhouche en Faez Al Ajjaz samenwerkte. Het spoor dat Offergeld en Souris ontdekten, voerde naar de communistische geheime diensten en vertoonde sterke gelijkenissen met de hypothese rond de Turk Agça na de aanslag op de paus in 1981.

De twee journalisten haalden de mosterd bij Claire Sterling, auteur van het boek 'The secret war of international terrorism' en door hen de hemel in geprezen als 'la grande spécialiste du terrorisme', zonder te vermelden dat ze CIA-agente was.

Offergeld was journalist van NEM en Inforep en vertoefde dus jarenlang in de kringen van majoor Bougerol en baron de Bonvoisin maar ook van commissaris Smets. Hij kreeg een conflict met zijn broodheren en stapte over naar de Antwerpse zakenkrant 'La Métropole', de spreekbuis van het Joodse diamantmilieu.

Christian Souris was journalist van het liberale weekblad Pourquoi Pas? en werd door Paul Latinus als eerste gecontacteerd om het bestaan van WNP bekend te maken. Souris kreeg van zijn bazen na tussenkomst van minister Gol geen toelating om de primeur te publiceren. Daarop wendde Latinus zich tot René Haquin die de infiltratie van commissaris Smets in de WNP tot grote woede van Gol aan de kaak stelde.

Het boek:

http://i18.servimg.com/u/f18/09/03/15/13/belgiq10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Bronnen voor de samenwerking tussen Pourtois en Al Ajjaz?

3

De informatie zoals het hierboven beschreven staat, komt uit het boek van Guy Bouten: De Bende van Nijvel en de CIA.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

4

OK, maar kan dit bevestigt worden door ander materiaal? Zou interessant zijn.