Het is een interessant weetje misschien dat ze onlangs mijnheer Monsieur hebben opgepakt in de states. Wapendealer en notoir handlanger van CIA, Surete en Mossad en van iedereen die genoeg cash op tafel gooide. Mijnheer is afkomstig van Halle en leverde zowat alles aan zowat iedereen, ondertussen info doorspelend aan de veiligheidsdiensten en de cash van de deals stak hij zelf in handen. Onlangs probeerde hij motoren te versjacheren aan de Iraniërs, maar een FBI-agent had het spel door en hij was het "vergeten" melden aan de CIA of de CIA had genoeg van Monsieur.

Hij kijkt in elk geval aan tegen levenslange opsluiting, dit sujet was actief gedurende de jaren 80 en in de jaren 90 in Joegoslavië, hij moet dus veel geweten hebben. Ik denk spontaan aan omgebouwde mac10's en kogelvrije vesten. Maar zeker zijn we natuurlijk niet dat hij hier iets mee te maken heeft, in elk geval komt er wel een wapen dealer in beeld die  met dergelijke banden wel ergens in het profiel past. We hebben hier al andere wapendealers en experts in beeld gehad, maar deze kerel nog niet, alhoewel ik me niet van de indruk kan ontdoen, dat je als wapendealer in België in de jaren 80 met contacten bij de Mossad en CIA niet op de hoogte kunt geweest zijn van het een en ander. Al was het maar, bvb, met wie vooral geen zaken te doen, of wie er een en ander kon regelen.

Ik vrees wel dat nu die gast in een Amerikaans gevang zit, hij er nooit meer uit gaat geraken. Want hij weet te veel, of ze lossen hem juist wel want nog iets interssant: Hij werd al eens opgepakt in Iran, toe die doorkregen dat hij spioneerde voor de CIA, toen werd hij aan Belgie uitgeleverd, die een proces achter gesloten deuren hielden wegens redenen ivm de veiligheid van de staat. Met 4 maand voorwaardelijk kwam hij vrij. Wapendeals stinken altijd, omdat die dealers uiteindelijk de link vormen tussen een legitieme staat en een of andere dictator of terroristenleider. Daarom dat legitieme staten, er alles aan doen om die wapendealers uit beeld te houden.

2

Ja, die gast weet te veel. Ik heb daar een reportage van gezien op Canvas, als die wil kan die toch een serieus boek schrijven. Die man is vele jaren actief geweest in de wapenhandel en functioneerde als spion, dus benieuwd naar het vervolg. Als die zijn boekje open doet zal er wel interessants in staan, als je meer dan 20 jaar actief bent in zo'n milieu. Ik ben benieuwd of ze hem gaan vast houden, wie te veel weet wordt ofwel vermoord ofwel beschermd.

Belgische geheim agent smokkelde twintig jaar ongestoord wapens

De Belg Jacques Monsieur, een topagent van de Belgische militaire inlichtingendienst die tientallen jaren op grote schaal actief was als internationale wapensmokkelaar, staat terrecht voor de correctionele rechtbank in het Franse Bourges op beschuldiging van illegale wapenhandel. Monsieur werd voor gelijkaardige feiten eerder al in ons land veroordeeld.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Jaques Monsieur woonde een tijd in Lot. Is dus een gebuur van De Staerke.

5

En nu heeft hij het ook zitten in Amerika:

Jacques Monsieur krijgt in VS 23 maanden voor wapensmokkel

Een Amerikaanse rechtbank in Alabama heeft de Belgische wapenhandelaar en gewezen spion Jacques Monsieur veroordeeld tot 23 maanden celstraf. Aangezien hij al dertien maanden heeft vastgezeten en men in Alabama maar 85 procent van de straf moet uitzitten, kan hij al binnen zesenhalf maanden vrijkomen. Bovendien is er tussen justitie en Monsieur afgesproken dat hij de rest van zijn straf in België zal kunnen uitzitten. De arrestatie van Monsieur vertoont veel overeenkomsten met de arrestaties van twee andere voormalige wapenhandelaars door de VS.

Bron » www.apache.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

6

Journalist Willy Van Damme heeft een stevig gedocumenteerde biografie geschreven over Jacques Monsieur, een bij het grote publiek vrijwel onbekende Belg die twintig jaar lang ongestoord zijn gang kon gaan als illegale wapenhandelaar en spion op planetaire schaal. Het boek geeft een beklemmend beeld van deze 'handelaar des doods', zijn entourage en zijn beschermheren.

Nieuws » Grootste Belgische wapensmokkelaar was de ideale verkoper

http://www.apache.be/wp-content/uploads/2011/04/handelaar-des-doods1.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Nog een duistere figuur uit de jaren 80 tot heden. Zijn betrokkenheid bij de Iran Contra-affaire en zijn werk voor allerhande inlichtingendiensten zoals Mossad kunnen hem onmiddellijk linken aan enkele hypothese op dit forum en zijn grote wapenliefhebberij heeft hem tevens in contact gebracht met Dekaise. Daarbij valt het op dat Monsieur nooit een echte straf heeft gekregen voor zijn activiteiten in de wapenhandel, hij werd altijd mild behandeld en beschikt over een fortuin.

Servo per Amikeco

8

En die "meneer meneer" leidt ons recht in de armen van Juan Borges (en dus Nihoul, Bouty, ...), Serge Frantsevitch (opnieuw Nihoul maar ook bende Haemers), Pierre Salik + Nejman/Geoffrey's bank (dossier Atlas, waarin ook Michel Vander Elst, bekend van Nihoul en van de bende Haemers), ... Over een "heet" spoor gesproken. Volgens mij pal naar de "organisatie van gevaarlijke gekken" in de bovenbouw van de bende Haemers. Prioritaire onderzoekspiste maar jammer genoeg te moeilijk aan te pakken (wegens toegedekt op alle plaatsen).

Inderdaad. En als je dan vergelijkt, hoe pietluttig de straf is die Monsieur heeft gekregen, tegen de straf die Carl De Schutter kreeg. Carl heeft het moordwapen voor de moord op André Cools geleverd, maar heeft met zijn zaken in wapens nooit zoveel slachtoffers of invloed gehad op de wereldgeschiedenis als Monsieur. En toch zit Carl een bijna levenslange straf uit terwijl Monsieur alweer vrij is na een korte vakantie in Alabama.

Servo per Amikeco

Dag deadletterbox, bedoel je de wapens voor de moord op veekeurder Karel Van Noppen? Bij mijn weten heeft hij de wapens voor de moord op Cools niet geleverd. Cools werd vermoord door 2 Tunesiërs die door de sicilliaanse maffia werden gerecruteerd. Op den duur begin je de namen dooreen te halen.