1

Topic: Spanje

Is de waarheid achter de Bende van Nijvel (gedeeltelijk) te vinden in Spanje?

In september 2006 trokken de speurders naar Cartagena. Volgens een getuige zou daar een Belg wonen die één van de twee vermiste riotguns in zijn bezit heeft. Dit verhaal bleek echter niet te kloppen. Maar in Spanje liep nog een andere Belg rond: Leon Degrelle. Degrelle zat in Spanje zijn tijd niet te verdoen. Zo had bijvoorbeeld WNP contacten met Franquisten in Spanje, dit gebeurde blijkbaar met medeweten van Degrelle.

In het Zoniënwoud werd een exemplaar van de Spaanse krant El Pais gevonden. Een dwaalspoor of kwam één van de daders uit Spanje? Of was de krant misschien Juan Mendez, een man met Spaans bloed en als commercieel directeur bij de wapenfabriek FN in Herstal verantwoordelijk voor Zuid-Amerika, Spanje en Portugal.

Jef Jurion, één van de eigenaars van het restaurant Auberge du Chevalier, had een immobiliënhandel in België en Spanje. Hij zou fiscale fraude gepleegd hebben in alles, waar hij zich mee bezig hield. In zijn restaurant werd José Vanden Eynde vermoord. Zijn zoon Marc noemde de moord op zijn vader "een wraakneming vanuit Spanje".

Volgens Goffinon zijn de Bendeaanslagen gepleegd door Italianen die in Spanje verblijven, en die gehandeld hebben in opdracht van extreem-rechts. Eén van de opdrachtgevers zou Elio Massagrande zijn.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2 (edited by the end 17-12-2012 13:20)

Re: Spanje

En dan heb je nog de brief van Cocu die gevonden is in een aketentas waar hij schrijft dat Leon Degrelle achter de aanslagen zit. Lekeu kwam ook regelmatig bij Degrelle in Spanje op bezoek. Plus de brieven van Degrelle naar Robert Wellens (zie de kraak van de eeuw met Raymond Lippens) en naar Vanden Eynde.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

3 (edited by the end 17-12-2012 13:41)

Re: Spanje

Als men GAL uit Frankrijk/Spanje bekijkt dan zijn er toch wel behoorlijk wat gelijkenissen met wat hier gebeurt is (ook een kraak van de eeuw, goud en geld is gevonden bij Massagrande, die bevriend is met Bultot). Zie ook de periode waarin het gebeurt. Tevens het vlees/drus van VDB passeerde ook via Spanje. En is Julien De Staerke ook niet naar Spanje gevlucht?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

4

Re: Spanje

Ja, dat weet ik maar dat zijn zaken die Degrelle beschuldigen en daardoor ook niet in dit topic horen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

5 (edited by dim 17-12-2012 13:40)

Re: Spanje

Een spanjaard in de WNP-kliek (Vicente/Vincenzo?). Volgens Van Vinck: "Il s'agissait d'une fête pour le solstice d'hiver. Etaient présents Dauphin, Libert Michel, sa mère, Karl de Lombaerde, mme Latinus, Paul Latinus et d'autres. Il y avait également un certain Guido, un chauffeur de taxi avec une petite femme blonde et un espagnol Vicenzo."

Een anonieme getuige verklaarde in oktober, nog voor de aanslag op Aalst, aan de Gentse BOB (PV4001/85) dat Calmette zijn eigen groepering zou hebben gehad, verantwoordelijk voor de bewaking van City 2, bestaande uit o.a. Marcel Barbier van het WNP en een kleine Spanjaard die in 1980 een oog verloor in Antwerpen.

Tijdens een huiszoeking bij Simon Gevenois werden bandjes gevonden uit de jaren '80 van gesprekken met een tiental hoge Belgische legerofficieren en Gevenois over SDRA-8, alsook een videoband van een bijeenkomst in Spanje met Degrelle.

In 1978 schreef Fagnart een brief aan Bougerol waarin hij waarschuwde voor 'gevaren bij een lek rond de Saud affaire of the affaires die te maken hadden met Formosa, Spanje of het Verenigd Koninkrijk'.

Smars liet zijn haar kort knippen, droeg voortaan combat shoes en volgde trainingskampen in het zuiden van Frankrijk en Spanje, onder invloed van Ciolini (~ ETA-bestrijding?).

Verder: Spanje > Manuel Fraga Iribarne (AESP, Cercle Pinay), Federico Silva Munoz (Cercle Pinay), Cruz Martinez Esteruclas (Cercle Pinay), alledrie gesponserd door Strauss

Re: Spanje

Uit Biografie Lekeu:

Ze kregen ook de onmiskenbare indruk dat Lekeu veel moeite had gedaan om voor die periode een sluitend alibi op te bouwen. Hij had namelijk op 13 september 1983 een ansichtkaart naar de kazerne gestuurd om de indruk te wekken dat hij twee weken met vakantie in Spanje zat. Lekeu had voordien nooit een ansichtkaart naar de rijkswachtkazerne gestuurd! En het was wel uitzonderlijk stom dat hij het uitgerekend die keer wel deed. Hij had zijn commandant namelijk niet gemeld dat hij naar Spanje zou gaan, anders toch een verplichting voor een rijkswachter.

Het volledige verhaal vind je op de website » Daders

Re: Spanje

dim wrote:

Tijdens een huiszoeking bij Simon Gevenois werden bandjes gevonden uit de jaren '80 van gesprekken met een tiental hoge Belgische legerofficieren en Gevenois over SDRA-8, alsook een videoband van een bijeenkomst in Spanje met Degrelle

Interessant, bestaat hier meer info over, wat is de bron?

8 (edited by the end 17-12-2012 18:41)

Re: Spanje

Onder andere hier en hier.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

9

Re: Spanje

Luc "rocky" VkB (je weet wel, die motorvriend van Jean-Phillipe van Engeland, in de Pour-zaak) was getrouwd met een Spaanse mokkel uit het Baskenland, maar dat zegt op zich niet zo veel natuurlijk.

Re: Spanje

Het VMO met/of WNP plande een aanslag op een binnenvaartschip die wapens voor de ETA en IRA vervoerde. En in Antwerpen op 5/8/1984 was er een ETA-bomaanslag op het gerechtsgebouw. ETA en anti-ETA waren in België ook een kleine veldslag aan het uitvoeren. Trouwens koning Carlos was één van de opdrachtgevers voor anti-ETA aanslagen in begin jaren '80.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.