1

In het bos van Houssière werden op 9 november 1985, voor de overval in Aalst, een aantal spullen gevonden. Eén van die zaken is een kasticket van het restaurant Van Der Valk aan de autoweg in Hensies.

Ter info: er werd ook een kassaticket van een Mestdagh-winkel gevonden.

Ter info: Het dorp Hensies ligt niet zover van Thulin. In Thulin was de schietclub van Freddy Semoulin waar de Amerikaan Jeff Cooper de techniek van practical shooting aanleerde. In juni 1982 werden er in Thulin nog kampioenschappen georganiseerd. De uitslag: 5. Robert Thomas, 16. Juan Mendez, 17. Alain Weykamp, 20. Jean Bultot, 21. Christian Tavernier. Allemaal mensen die ofwel voorkomen in het Bendedossier of lid waren van de geheime diensten die rond de Bende circuleerden.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Die restauranttickets Van der Valk: in Nijvel was en is er nog steeds het hotel restaurant Van der Valk, dit word in de streek "Le Toucan" genoemd naar het logo van de Hotelketen. Aangezien er destijds niet zoveel van deze keten waren in België zullen de tickets wel van een etentje in Nijvel geweest zijn.

Van der Valk is hier echt zo'n vreetschuur voor mensen die onderweg zijn.

4

Raf wrote:

Aangezien er destijds niet zoveel van deze keten waren in België zullen de tickets wel van een etentje in Nijvel geweest zijn.

Nee, het is van het restaurant in Hesnies, dat vlakbij Hornu ligt (waar ze recent zijn gaan graven).

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Hotel Van der Valk, Chaussée De Mons 22, Nijvel [» Google Maps]

In de literatuur worden door elkaar de verschillende namen gebruikt, waardoor het verband soms niet meteen duidelijk is; "een motel in Nijvel", "het hotel Nijvel Zuid" en "Le Toucan".

Na zijn overplaatsing naar Bergen was Amory in contact Gebleven met Bouhouche en spraken ze geregeld af,doorgaans in motel “Toucan” in Nijvel. Bouhouche werd preciezer in zijn plannen. Eerst dacht hij aan brandstichting in filialen van de supermarktketen GB,maar dat idee liet hij varen wegens verzekeringsimplicaties. Daarna was er sprake van bommen. Al die besprekingen en opzoekingen gebeurden in de jaren 1981-1982.

(Hilde Geens,p333) : Amory –

Speurder Dorane :’Een aantal maten van Bouhouche hadden vergaderd op hun vaste stek in een motel in Nijvel om daar zijn ontsnapping voor te bereiden. Het was de bedoeling dat Christian Amory, toen nog een BOB er, de gevangene met een vals kantschrift zou gaan ophalen voor verhoor. Bouhouche had gevraagd om een klein wapen binnen te smokkelen.Dat plan was uitgelekt en in Jan 1988, toen het proces van de Borains van start ging, werd er bij mevrouw Bouhouche (Cw : Anne Quittner) inderdaad een wapen aangetroffen in een doos met Spaghettisaus.’

(Hilde Geens, p317)

Op 5 December 1987 belt Anne Quittner naar Christian Amory en geeft hem afspraak in het motel Nijvel zuid. Zij informeert Amory erover dat de rijkswacht op zoek is naar garageboxen die gehuurd werden door Madani Bouhouche. Eén van die boxen bevat hete wapens en Quittner verzoekt Amory die te evacueren. Het gaat om box nr 23 op de parking des Marchés. Het contact van Amory, de Algerijn Mohammed Asmaoui, belt naar Quittner (op verzoek van Amory) en deelt mee dat "de moraal van Bob op het laagste niveau staat", codewoord voor het feit dat de box reeds onder surveillance staat en dat Amory niet kan tussenkomen.

(Ponsaers Loden jaren p 223)

Het betrokken hotel was dus al sinds 1980, na de overplaatsing van Amory naar Bergen, een ontmoetingsplaats voor Bouhouche en Amory. In 87 heeft Anne Quittner-Bouhouche er haar afspraak met Amory. Wie "maten van Bouhouche" waren schrijft Geens niet, maar we Ponsaers schrijft dan weer dat op 16 december 1986 een VW passat wordt gestolen in Watermael Bosvoorde. Alain Weykamp komt hiervoor tussen en Maurice Lammers, vader van Eric steelt de wagen. Weykamp gaf de sleutels aan Anne Quittner, die ze aan Beijer gaf.

Het op 9 november 1985 gevonden kassaticket vormt dus een verband met deze "ontmoetingsplaats", alhoewel het niet te bewijzen valt dat dit kassaticket van Bouhouche en Co was.