1

Onderzoeksrechter in Nijvel, hij was belast met het onderzoek tot hij in de lente van 1984 wordt opgevolgd door Jean-Marie Schlicker. Hij was eveneens verantwoordelijk voor de arrestatie van de Filière Boraine.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Guy Wezel was in Nijvel pas tot onderzoeksrechter gebombardeerd, toen de Bende zich aanbood. Hij had geen enkele ervaring. Hij was een specialist burgerlijk recht en had van strafrecht totaal geen kaas gegeten. Hij liet zelfs na om een reconstructie van de slachtpartij aan de Colruyt in Nijvel te organiseren. Achteraf is Wezel benoemd tot raadsheer bij het Hof van Assisen in Brussel.

Als voorzitter van het proces tegen de bende van Patrick Haemers slaagde hij er in 1993 niet in een voldoende aantal personen te motiveren of te dwingen om in de jury te zetelen. Het proces dat net voor de vakantie moest beginnen, werd uiteindelijk uitgesteld vanwege die aanslepende ellende. Een paar kranten schreven toen dat Wezel de zaak met opzet in het honderd had laten lopen omdat hij zijn eigen vakantie niet wilde opofferen voor een proces dat iets meer dan een paar weken zou duren. Uiteindelijk is Wezel, na een belachelijke ruzie met een journalist die schreef dat Wezel een prutser was, als voorzitter van het Haemers-proces vervangen.

Bron: Bende van Nijvel: 10 jaar blunders van het gerecht | Jan Willems en Raf Sauviller

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Guy Wezel aan het woord tijdens de Tweede Bendecommissie.

http://nsm08.casimages.com/img/2014/01/09/14010909535714738711884460.jpg

Bultot vermeldt hem als de man die pertinent weigerde om onderzoek te voeren naar bepaalde 'louche' klanten van Les Trois Canards.

Sorry voor de slechte kwaliteit.
https://pasteboard.co/6cbaon6G0mSJ.jpg

Er staat:
dit betekent dat de raadsel omtrent de beruchte Bende van Nijvel niet wijn opgelost
er zerden mer dan 10 verdachten onder wie een begrafenisondernemer uit Boussu bij wie Cocu en Raudet hadden gewerkt
aangehouden maar achteraf wegens gebrek aan bwijzen weer vrijgelaten

komt daarbij dat onderzoeksrechter Wezel die aanvankelijk met het onderzoek was belast
tot raadsheer bij het hof van Beroep in Brussel werd benoemd
En men beweert zelfs dat de op 29 maart gearresteerde Brusselse Magistraat Claude Leroy daar meer zou van weten

Het is overigens die Guy Wezel die thans het onderzoek leidt betreffende de in opspraak gekomen eerste substituut Leroy
wat bij sommige ingewijden vraagtekens oproept